Haberler

Anne ve Baba Adaylarına Sağlıklı Beslenme Eğitimi

EDİRNE (İHA) – Edirne’de özel bir hastane, Edirne Belediyesinin de destekleriyle anne adaylarına ‘Gebelik ve Emzirme Döneminde Beslenme’ konulu eğitim verdi.

EDİRNE (İHA) – Edirne'de özel bir hastane, Edirne Belediyesinin de destekleriyle anne adaylarına 'Gebelik ve Emzirme Döneminde Beslenme' konulu eğitim verdi. Eğitimde konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, hamilelikte beslenmenin önemine dikkat çekerek, Edirne Belediyesi olarak halk sağlığını çok önemsediklerini söyledi.

Edirne Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen eğitime Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Uzman Doktor Selda Akal, Uzm. Dr. Rucinan Ergün, Uzm. Psikolog Bahar Şenveli ile anne ve baba adayları katıldı.

Edirne Belediyesinin halk sağlığı için çeşitli çalışmalara imza attığını ifade eden Tanrıkulu, bu konuda çeşitli kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Hamilelere yönelik eğitim çalışmalarının da önemine değinen Tanrıkulu, "Sağlık konusunda çok fazla fikir sahibi oluyoruz. İnternetle birlikte herkes her şeyi biliyor. Ama bunların ne kadarı doğru, ne kadarı gerçek, ne kadar bilimsel olduğunu konusunda çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Sağlıkla ilgili bilgiler doğru kişiler tarafından verilmeli, bu nedenle bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Ailelerin bazen doğru bilinen yanlışları empoze ederler. Ailelerimizi ve bizden büyükleri kırmayalım ama sağlıklı ilgili bilgileri doğru kişiden alalım. Bir toplumun sağlığını hasta olmamasını sağlayarak ileriye götürebilirsiniz. Sadece ellerimizi düzenli yıkayarak, salgın hastalıkların yüzde 60'ından korunabiliriz" diye konuştu.

Jinekolog Uzman Doktor Selda Akal, hamilelikte beslenme konusunda anne ve baba adaylarına bilgiler verdi. Gebe kadın ile gebe olmayan kadın arasında farkın 300 kalori olduğunu anlatan Akal, "Bu fark ise bir öğünde birkaç kaşık fazla yiyerek kapanacak bir farktır. Önemli olan kilo almak değil, gereken maddeleri yeterli ve dengeli almaktır. Lütfen büyüklerimizin 'Sen iki canlısın, yemen lazım' söylemlerine kapılıp, aşırı yemek yemeyin. Bu hem sizin hem de bebeğiniz sağlığına zarar verir" dedi.

Diyetisyen Uzm. Dr. Rucinan Ergün, hamilelikte sağlıklı beslenme konusunda anne ve baba adaylarına detaylı bilgiler verdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Tanrıkulu Edirne Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title