Haberler

Anne ile Kızın Ölümüne Neden Olan 2 Sürücünün Tahliye Talebi Reddedildi

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde geçen yıl 15 Haziran'da, otobüs durağında bekleyen 58 yaşındaki Fatma Bulanık ile kızı 16 yaşındaki Yağmur Bulanık'a çarparak ölümlerine neden olan otomobillerin sürücüleri Raşit Özerdem ile Olcay Tok'un, 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye istemini reddedip, dosyanın rapor alınması için İstanbul Adli Kurumu'na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ikinci duruşmasına 2 tutuklu sanık, eşi ve kızını kaybeden Hüseyin Bulanık, çocukları Hasret Bulanık, Zehra Bulanık, Dilek Bulanık ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapıldığını ve bilirkişi raporunun dosyaya girdiğini belirtti. Duruşmada tanık olarak dinlenen Nurettin Bilen, "Sabah müşterime çorba servisi yapıyordum. Urla istikametine ilerleyen aynı şerit üzerinde yanyana iki araç gördüm. İki araç yanyana giderken bir ara hızlarını kesip durur gibi yaptı. Sanki aralarında konuşma oldu. İkisi de birden çok hızlanıp gitti. O kadar hızlı ilerlediler ki müşterim bile 'Biraz yavaş gidin' diye bağırdı. Kısa bir süre sonra gelen bir başka müşterim, araçlardan bir tanesinin durakta bekleyen anne kıza çarptığını söyledi. Çorba içen müşterim kazanın olduğu yere gitti. Ben dükkanda kaldım" dedi.

Subay olan diğer tanık Özgür Rahmi Demirel ise "Sabah görev yerime gitmek için servis bekliyordum. Kazanın olduğu durağın karşısında servis bekliyordum. Güzelbahçe istikametinden üç araç peş peşe geliyordu. Önde giden araç yavaş seyrediyordu. Arkada bulunan araç önündeki araçları sollamak için manevra yaptı. İkinci sıradaki aracın da sollamak için diğer şeride geçtiğini gördüm. İkisinin birden burunlarının havaya kalktığını, yan tarafta bulunan durağı bıçak gibi sıyırdıklarını gördüm. Araçlardan bir tanesi duraktan aşağıda, denizde kayalıkların üzerinde durduğunu gördüm.Yaralılar için ambulansı da ben çağırdım. İkisinin aynı anda sollama yapmak için aynı şeride girmeleri sebebi ile yarıştıklarını düşünüyorum. 200 metre illeride trafik ışıkları ve kavşak bulunmakta. Buraya doğru araçların hızlarını azaltmaları gerekir, yolu bildiğim için bunu söylüyorum. Her iki araç da çok süratliydi" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Kutlu, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini, trafik ve bilirkişi raporlarındaki çelişkilerin giderilmesi amacıyla yeni rapor alınması için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi istedi.

Sanık Olcay Tok'un avukatı Ufuk Mansuroğlu ise "Kamu düzenini bozan ve vicdanları yaralayan bir olay vardır. Müvekkil dahi kim suçlu ise cezalandırılmalıdır. Alkollü olduğu söylenen müvekkilim gece, uyku öncesi 3 bira içtiğini söylemiştir, kandaki glikoz sınırı 70-100 iken normalin üst sınırı 100 olarak çıkmıştır. Biranın diğer alkollü içeceklerin tersine kanda şeker seviyesini artırdığı da bilinmektedir. Bu sebeplerden dolayı müvekkilimin bilinçli taksiri yoktur, tahliye talebinde bulunmuyorum" dedi.

Sanık Raşit Özerdem'in avukatı Yıldırım Kandemir de "Olay kamuoyuna mal olmuştur. Aileye tekrar başsalığı diliyoruz. Diğer sanığın avukatanın savunmalarına katılmıyorum. Olaydan dolayı müvekillimin canı da yandı. Olcay alkolün etkisi ile uyumuş değil, sızmıştır. Yüksek orandaki alkol ile uyuyamamıştır. Bunun yarattığı tahribatta birkaç günde geçmez. Cezaevinde bulunan müvekkilimin yeni doğan bebeği vefat etti. Kendisi de acı çekiyor. Bu nedenle tahliyesine karar verilsin" diye konuştu.

Nilüfer Öncel başkanlığındaki mahkeme heyeti, dosyadaki rapor çelişkisninin giderilmesi ve yeni rapor alınması için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip,duruşmayı erteledi.

KAZA NASIL OLDU?

Kaza, geçen yıl 15 Haziran'da Güzelbahçe'deki 60'ıncı Yıl Anadolu Lisesi yanındaki otobüs durağı önünde meydana geldi. İzmir'den Seferihisar yönüne giden 30 yaşındaki Raşit Özerdem, yönetimindeki 35 AN 9835 plakalı otomobille, önünde giden 26 yaşındaki Olcay Tok'un kullandığı 35 BPV 58 plakalı otomobili geçmek istedi. Bu sırada direksiyon kontrolünü yitirdiği öne sürülen Özerdem, otomobiliyle önce Olcay Tok'un kullandığı otomobile, ardından da otobüs durağında bekleyen 4 çocuk annesi Fatma Bulanık ile Seferihisar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi kızı Yağmur Bulanık'a çarptı. Özerdem'in otomobili savrulup, deniz kenarındaki refüjü aşarak güçlükle durdu. Tok'un kullandığı otomobil de kontrolden çıkıp önünde giden 52 yaşındaki Mehmet Şahin yönetimindeki 35 EZ 524 plakalı araca çarptıktan sonra deniz kenarındaki kayalıklarda durdu. Fatma Bulanık ve kızı Yağmur Bulanık hayatını kaybetti. Hafif yaralanan 3 sürücü tedavilerinin ardından polis merkezine götürüldü. Aynı restoranda çalışan Özerdem ile Tok'un sabah işe giderken yolda birbirleriyle yarıştıkları öne sürüldü. Sürücülerden Olcay Tok'un 1.07 promil alkollü olduğu tespit edildi. Adliyeye sevk edilen Özdemir ve Tok tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, Raşit Özerdem ile Olcay Tok hakkında, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzelbahçe İstanbul Bulanık İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title