Haberler

Anne Hastanede Kayboldu, Baba Öldü, Miras Ortada Kaldı

Güncelleme:

İzmir'de hastanenin acil servisinde kaybolan Ayşe Bilir bulunamadı. Bilir'in eşi Remzi Bilir de hayatını kaybedince çocukları mirastan hak sahibi olamadı.

İzmir'de, refakatçi alınmadan 112 ambulansıyla götürüldüğü Devlet Hastanesi'nin acil servisinden kaybolan Ayşe Bilir, 10 aydır tüm çabalara rağmen bulunamadı. Ancak bu süreçte Bilir'in eşi Remzi Bilir'in hayatını kaybetmesi, çocuklarını miras sorunuyla karşı karşıya getirdi. Çocukları, varislerden biri durumundaki annelerinin bulunmamasıyla, babaları Remzi Bilir'den kalan ev, otomobil ve banka hesapları üzerinde hiçbir işlem yapamadı.

GÖREVLİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE KAYBOLDU

Geçen yıl 14 Kasım Cuma günü, saat 13.30 sıralarında, Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle oturan, bir süredir psikolojik tedavi gören 70 yaşındaki Ayşe Bilir, kriz geçirdi. Eşi Remzi Bilir'in yardım istediği 112 ekibi, eve gelip Ayşe Bilir'i, sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sakinleşmeyen Bilir'e iğne vuruldu. Ardından ayakları da bağlanıp ambulansa alındı. Remzi Bilir de eşinin durumunu sağlık görevlilerine anlatıp ambulansa binmek istedi. Ancak kendisine ambulansa refakatçi alınmasının yasak olduğu söylenip, Bilir'in binmesine izin verilmedi. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülen Ayşe Bilir'e, görevliler de ateş ve tansiyon gibi rutin kontrolleri yaptı. Ancak güvenlik kamerası kayıtlarına göre, saat 14.52'de içeri alınan Ayşe Bilir, 15.04'te, 12 dakika kaldığı acil serviste, görevlilerin gözleri önünde, yalın ayak dışarı çıkarak kayboldu.

DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRÜLDÜ

Hemen arkasından hastaneye gelen Remzi Bilir ile yakınları, acil servise girip eşini sorduğu anda, Ayşe Bilir'in kaybolduğu ortaya çıktı. İlk olarak hastane çevresinde arama yapan yakınlarının çabaları sonuçsuz kaldı. Bu arada, kızı Pınar Bilir ve babası Remzi Bilir başta olmak üzere tüm yakınları da kent genelinde yaşlı kadın için bir iz bulmaya çalıştı. Günler süren araştırmaların ardından Ayşe Bilir'in iki yeni güvenlik kamerası görüntüsü elde edildi. Pınar Bilir ve yakınlarının tek tek dolaştığı Çiğli'deki iki iş yerinden elde edilen görüntülerde, Ayşe Bilir'in o bölgeden geçtiği saptandı. Anadolu Caddesi üzerinden yürüyen Ayşe Bilir'in, ilk görüntüsünün kaybolduktan 2 saat 12 dakika sonra, yani saat 17.16'da kaydedildiği ortaya çıktı. Bulunan ikinci görüntüde ise Bilir'in, kaybolduktan 2 saat 41 dakika sonra, 17.45'te kamera tarafından kaydedildiği tespit edildi. Bu çalışmaların yanı sıra, Ayşe Bilir'in bulunması için, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp kişiler için uygulamaya başladığı yeni proje de devreye konuldu.

TÜM ARAMA ÇALIŞMALARINA RAĞMEN BULUNAMADI

GSM operatörlerinin de destek verdiği uygulamaya göre, kaybolan Ayşe Bilir'in, fiziksel özellikleriyle, bir resminin bulunduğu kısa mesaj, İzmir'deki abonelerin telefonlarına gönderildi. Polis arama çalışmalarından sonuç alamayınca ikinci kez bu yönteme başvurdu. Bir kez daha, cep telefonu operatörleri üzerinden Ayşe Bilir'in bilgilerini fotoğrafıyla birlikte ulaştırdı ve abonelerden yardım istedi. AFAD köpeklerle, bazı şüpheli gördüğü alanlarda arama yaptı. Ayşe Bilir, asker, polis ve ailesinin tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

BABALARI DA ÖLDÜ

Yaklaşık 10 ay süren aramalara rağmen Ayşe Bilir'in bulunamamasıyla üzüntü yaşayan eşi Remzi Bilir de kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Remzi Bilir'in ölmesi, çocuklarını ikinci kez yıktı. Pınar Bilir ve ağabeyi Murat Harun Bilir'in, bankaya gitmesiyle bir başka gerçek daha ortaya çıktı. Annenin kaybolmasından dolayı, iki kardeş, babalarının mirasını alamadı. Babalarından kalan otomobil, ev ve banka hesapları üzerinde işlem yapmak isteyen çocukları, işlem yapamadı. Bu arada Remzi Bilir'den kalan emekli maaşı da yine kayıp durumdaki Ayşe Bilir'e bağlandı. Bilir'in ne bu hesabındaki ne de diğer hesaplarındaki parayı çekmediği polisin araştırmasıyla saptandı.

"BABAMIN MİRASI ÜZERİNDE HİÇBİR TASARRUFTA BULUNAMADIK"

Annelerinin bulunmasını beklediklerini söyleyen Pınar Bilir, "Annem kaybolduktan sonra bakmadık yer bırakmadık. Halen de arıyoruz. Bu süreç içerisinde babamızı kaybettik. Babamın ölümünden sonra yasal işlemleri başlattığımız sırada annemin olmamasından dolayı, elimizin kolumuzun bağlı olduğunu hissettik. Çünkü, babamın mirası üzerinde hiçbir tasarrufta bulunamadık. Şimdi sadece kendi payımızı almak için mahkemeye başvuracağız ancak onun da yıllarca süren bir dava süreci olduğu bizlere aktarıldı. Annemiz için gaiplik kararı için de ancak 5 yıl sonra müracaat edebiliyormuşuz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Öylece kalakaldık. Ağabeyimin özürlü olduğunu, babamın maaşının kendisine bağlanması gerektiğini resmi makamlara bildirmemize rağmen, maaş kayıp olan anneme bağlandı. Ben bu mirasın ötesinde annemi istiyorum. Onun da bulunması için bize yardım edilmesini bekliyorum." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka İzmir Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (3)

mhpli:

dertleri miras aneleirni düşündüklerinden değilde

12
6
yanıtYanıtla
paragözler:

bunlarda insan sıfatı yok. . . gözlerini para hırsı bürümüş

4
12
yanıtYanıtla
Necati:

Ne yapacaklar dı mirasın vaz mı gelecekleri. ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title