Haberler

Adana'da Anne- Babasını Öldüren Sanığa 'Cezai Sorumluluğu Tam' Raporu

Güncelleme:

Adana'da avukat babası ile annesini öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan A.İ.P'ye 'cezai ehliyetinin tam olduğu' yönünde rapor verildi.

Adana'da avukat babası ile annesini öldürdüğü iddiasıyla 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 32 yaşındaki Ali İhsan Pişkin'e 'cezai ehliyetinin tam olduğu' yönünde rapor verildi.

Avukat 50 yaşındaki Yüksel Pişkin ile eşi 48 yaşındaki Nilay Pişkin 23 Ekim 2014'te Gondol Sitesi'ndeki villalarının mutfağında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olayla ilgili birinci derece şüpheli olarak, çiftin birlikte yaşadığı oğulları Ali İhsan Pişkin gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ali İhsan Pişkin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede, banyodaki kirli sepetinde bulunan eşofman altındaki kan örneklerinin Nilay Pişkin'e ait olduğuna yer verdi. Eşofman altındaki kan lekelerinin açısı ile olay yerindeki kan lekelerinin açısı birlikte değerlendirildiğinde, eşofmanı giyen kişinin olay yerinde olduğu ve bu eşofmanı Ali İhsan Pişkin'e ait olduğunun kabul edildiği belirten savcı, şüpheli Ali İhsan Pişkin'in 2 parmağında kesici alet yarası olduğuna dikkat çekti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Yakın akrabayı öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ali İhsan Pişkin, anne babasını kendisinin öldürmediğini öne sürerek, "Sabah erken kalktığımda ikisini de alt katta mutfakta kanlar içinde buldum. Öldürmem için neden yoktu. Benim tek başıma 2 insanı öldürmem mümkün değildir. Dışarıdan gelen kalabalık bir grup öldürmüş olabilir" diye savunma yaptı.

CEZAİ EHLİYETİ VAR

Cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma aşamasında Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen Ali İhsan Pişkin'e burada oy çokluğuyla 'Cezai ehliyeti yok' raporu verildi. Mahkeme heyeti, ise Ali İhsan Pişkin'in cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için bu sefer İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Dördüncü İhtisas Kurulu'ndan gelen raporda, 'Sanığın mezkur suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmamıştır' denilerek, Ali İhsan Pişkin'in cezai sorumluluğu tam olduğu yönünde oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

Mahkeme heyeti, bu rapora göre yargılamaya devam edecek. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title