Haberler

Anne Adaylarına Tüp Bebek Desteği

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tören alanı- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gelişi- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuşması- Bakan Şimşek'in konuşması- Çocuklara ilgi- İmzaların atılması Anne adaylarına tüp bebek desteği- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, anne adaylarının ücretsiz tüp bebek sahibi olmaları amacıyla tedavi imkanı sunuyor- Maliye Bakanı Şimşek: - "Dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini Türkiye 10 yılda başardı" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeyle anne adaylarına ücretsiz tüp bebek sahibi olmaları amacıyla tedavi imkanı sunmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tören alanı- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gelişi- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuşması- Bakan Şimşek'in konuşması- Çocuklara ilgi- İmzaların atılması Anne adaylarına tüp bebek desteği- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, anne adaylarının ücretsiz tüp bebek sahibi olmaları amacıyla tedavi imkanı sunuyor- Maliye Bakanı Şimşek: - "Dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini Türkiye 10 yılda başardı" Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeyle anne adaylarına ücretsiz tüp bebek sahibi olmaları amacıyla tedavi imkanı sunmaya başladı.İlk etapta 40 yaşını aşmamış, dar gelirli 80 ailenin çocuk sahibi olması hedeflenen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi arasında, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla protokol imzalandı.Bakan Şimşek, merkez önünde düzenlenen törende, sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik etti.Sağlık alanında Türkiye'nin büyük mesafe katettiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu: "Dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini Türkiye 10 yılda başardı. Anne ve bebek ölüm oranlarının düşürülmesinde önemli mesafeler katettik. Hükumetin bazı meselelere el atması gereken hususlar var. Tüp bebek projesi de bunlardan biri. Bugün Türkiye artık kanser ilacını kendisi üretme projesini başlattı. Medikal ekipmanlarını Türkiye'de üretip dışa bağımlılığı azaltmıştır."Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade etti.Toplumun temelini ailenin oluşturduğunu, ailenin ise çocuklar ile güzelleştiğini vurgulayan Şahin, "Geleceğimiz için evlatlarımız çok önemli. Bazen evlatlarımız ile bazen de evlatsızlık ile sınav oluruz. Ancak evlat isteyip de sahip olamayan aileler var. Bize düşen ise onların işini kolaylaştırmak. Bugün de bunu gerçekleştirdik. İlk etapta 80 kadın merkezimizden ücretsiz yararlanacak" dedi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde birçok kadının tüp bebek konusunda sorunlarını anlattığını anımsatan Şahin, yaptıkları araştırma sonucunda 800 anne adayının bebek beklediğinin tespit edilmesi üzerine merkez oluşturma kararı verdiğini kaydetti.Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmenin ardından Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi ile bir protokol imzaladıklarını vurgulayan Şahin, kriterleri uyan anne adaylarının merkezde tüp bebek tedavisi görebileceklerini dile getirdi.Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi Yöneticisi Ruşen Atmaca ise anne adayların yaşadıkları sıkıntıları yakından bildiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nden gelen sosyal sorumluluk projesini kabul ettiklerini söyledi.Konuşmaların ardından Şahin ile Atmaca protokolü imzaladı.

Kaynak: AA / Sağlık

Mehmet Şimşek Fatma Şahin Türkiye Bebek Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title