Haberler

Anlı Uluslararası Şehir Liderleri Konferansı'nda

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, Uluslararası Şehir Liderleri Konferansı'na katılarak, bir konuşma yapacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlayacak Uluslararası Şehir Liderleri Konferansı'na katılacak. Anlı'nın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Tebriz, Tahran, Amman belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, şehir liderlerinin katılacağı konferansta, kentsel kalkınma üzerine tartışmalar yürütülecek.

BM-Habitat, Dünya İslam Kentleri ve Uluslararası Kent Liderleri Asamblesi Şehir Refahı İnisiyatifi (CPİ) tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Konferansı'nda (Uluslararası Şehir Liderleri Konferansı), "Kentler ve Veri: Müreffeh Kentlere Doğru", "Kent Refahı İnisiyatifi ve Metropol Kentlere Bakış", "Kent Refah Girişimi Süreci ve Başarılar", "İçerilenler Nedir? Pratik Adımlar ve Zaman Çizelgesi", "Grupların Final Sunumları", "Kent Sunumları", "Kent Refah Programının Başlatılması - Metropol Kentler (CPI - MC) Üyeliklerin Formalizasyonu, Gelecekte Atılacak Adımlar, İmza Töreni" ve "WAIC Oturumunun Başlaması İlerleme Raporu" konulu oturumlar gerçekleştirilecek. Konferansta Fırat Anlı, "Kent Refah Girişimi Süreci ve Başarılar" konulu oturumda bir konuşma yapacak.


Roma Belediyesi'yle İşbirliği Geliştirilecek


Konferansın yarın tamamlanmasının ardından Anlı, 30 Temmuz'da Roma Belediyesi'ni ziyaret etmek üzere İtalya'ya geçecek. Roma Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliğini geliştirmek ve Diyarbakır'da yapılacak hafızalaştırma çalışmalarının detaylarını netleştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu programın ardından Anlı, 3 Ağustos'ta Diyarbakır'a dönecek.


Kent Refahı Girişimi İle Ne Amaçlanıyor?


Kent Refahı Girişimi; Metropoliten Kentler (CPI-MC), Uluslararası Kent Liderleri (ICL) ve UN Habitat işbirliği ile ve Shahr Bankası'nın finansal desteği ile yürütülen bir projedir. CPI-MC kent liderlerinin kentlerini ekonomik, toplumsal, siyasal ve çevresel müreffeh kentsel gelecekler yaratacak şekilde yönlendirmesi için kent yönetimi ve idaresinde yenilikçi yaklaşımları teşvik eder. Yerel imkânları güçlendirecek kentsel planlamayı geliştiren yatırımları ve tasarım müdahalelerini ve sürdürülebilirliğe ulaşmak için kentlerin işlevselliğini geliştirecek birçok teknik çözümü teşvik ederek refahı yükseltmeyi amaçlar.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Avusturya Roma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title