Haberler

Anlı Silvan'da Muhtarlarla Buluştu

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı Hazro'nun ardından Silvan'da muhtarlarla bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı Anlı, Hazro Belediyesi Eşbaşkanları Güler Özsavcı Doğu ve Fuat Mehmetoğlu ile birlikte Hazro'daki toplantıdan sonra esnaf ziyareti yaparak, esnafın sorunlarını dinledi.

Ulu Cami'yi ziyaret eden Anlı ve beraberindeki heyet, cami imamıyla birlikte camiyi dolaştı ve tarihi cami hakkında bilgi aldı. Fotoğraf makinesini eline alan Anlı, Hazro'daki bazı tarihi yapıların fotoğrafını çekti. Daha sonra Silvan yolu üzerinde Serêkanî (Çeşme Başı) denilen piknik alanında gençlerle sohbet eden Anlı, Silvan'a geçti.

Silvan Belediye'sinde Eşbaşkanları Yüksel Bodakçı ve M. Şak Teke'yi ziyaret eden Anlı, Silvan hakkında temel sorunlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra muhtarlarla buluşmak üzere yola çıktı.

Silvan'daki bir düğün salonunda yapılan toplantıya Silvan Belediyesi Eşbaşkanları Yüksel Bodakçı ve M. Şak Teke ve 93 muhtar katıldı. Anlı, muhtarlara yaptığı konuşmada Kürt halkı olarak yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını ve Ortadoğu halklarına örnek olmak istediklerini belirtti. Anlı, "Nasıl ki bugün Rojava yokluk içinde kendi var etmeyi başarmışsa ve bir yıldız gibi Ortadoğu'da parlıyorsa, biz de Amed'te bunu başarmak istiyoruz. Biz ibadet ruhuyla hizmete bakıyoruz, 5 yıl sonra bu hizmet bayrağını gelen arkadaşlarımıza başı dik bir biçimde bırakmak istiyoruz" diye konuştu. Silvan'ın Mervanilere başkentlik yaptığını, dil ve kültürüne sahip çıkan bir direniş kalesi olduğunu söyleyen Anlı, "Bizim için tarihi öneme sahip Silvan'da dezavantajlı her kesimden insanlarımız için yeni bir yaşam kuracağız" diye konuştu.

SİLVAN ESKİ ADINI ALSIN

Anlı, daha sonra muhtarları dinleyerek notlarını aldı. Kale Mahallesi Muhtarı Murat Ateş çarpık yapılaşma ve altyapı sorununun yanı sıra çöp sorunlarının olduğunu dile getirdi. Ateş ayrıca Silvan'daki tarihi simgeleyen konakların yok olmayla yüz yüze olduğunu, buraların korunması ve ortaya çıkarılması için bir komisyon kurulmasını istedi. Madde bağımlıları için rehabilitasyon merkezlerinin kurulmasını isteyen Ateş, sosyal ve kültürel faaliyetlerin çoğalmasını ve anadilde eğitim veren kurumların oluşturulmasını talep etti. Ateş, "Mahalle isimlerinin ve Silvan'ın isminin Meya Farqin olan eski halini almasını istiyoruz" diye konuştu.

KÜTÜPHANE TALEBİ

Mescit Mahallesi Muhtarı Şaban Paslı da gençlerin ve çocukların kaynak olarak yararlanacakları kütüphane kurulmasını talep etti. Paslı ayrıca eğitim destek evlerinin yanısara bir eğitim kompleksine de ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yaşlıların zamanlarını geçirecekleri, sohbet edebilecekleri bir alan talep eden Ateş, Silvan'a gelen hastaların yakınları için misafir evi yapılmasını talep etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Fırat Anlı Silvan Hazro Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title