Haberler

Anlı, Çüngüş'ün Köylerine Gitti

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, Çüngüş'teki köyleri ziyaret ederek, halkla buluştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı "Öz yönetimle özgür kimliğe" sloganıyla devam eden seçim çalışmaları kapsamında Çüngüş'teki köyleri ziyaret ederek, halkla buluştu.

Anlı, beraberinde BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz ile birlikte Çüngüş ilçesine bağlı Yukarışeyhler, Balcılar (Reşon), Atalar (Piran), Geçit (Hoya) köylerine giderek halkla bir araya geldi.

Köylere giderken Çermik ilçesindeki Bintaş köyündeki Newroz kutlamasına katılan Anlı, burada Çermik Belediye Eş Başkanları BDP Çermik İlçe Başkanı Haşim Demirkol, BDP Çermik Belediye Eş Başkan adayları Cemal Aydın ile Zuhal Odabaşı ile birlikte Newroz ateşi yakarak, halay çekti.
Anlı daha sonra Yukarışeyhler Köyü'nde Çüngüş Belediyesi Eşbaşkan Adayları Hayriye Geçitli ve Niyazi Yiğit'le beraber köy kahvesinde köylülerle buluştu.

"KENDİ KENTİMİZİ KENDİMİZ YÖNETECEĞİZ"

Belediyelerin sadece yol, su, kanalizasyon meselesiyle uğraşmadığını, kırsal kalkınma ve turizm konusunda da çalışmalar yürüttüğünü belirten Anlı, "Tarım ve hayvancılık konusunda hangi ilçemizin, hangi köyümüzün ne ihtiyacı varsa tespit edilecek. İlçelerimizin turizm potansiyeli açığa çıkartılacak. Çünkü bu coğrafyaya kimse sanayi tesisi yapmıyor, kimse fabrika yapmıyor ve yapmayacak. Kendi kentimizi kendimiz yöneteceğiz" dedi.

ANLI: HİZMETLER ADİLCE DEĞİL

2002 yılında gelişmişlik sıralamasında 63. olan Diyarbakır'ın şimdilerde 67. sıraya gerilediğini anımsatan Anlı, Diyarbakır'ın hak ettiği yerde olmadığını söyleyerek, "Onun için vicdanlı olalım. Trabzon'a, Ordu'ya, Kocaeli'ne yapılan hizmet hiç adilce değil" dedi. Ankara'ya gidenlerin Diyarbakır'da uygulamaya geçmediğini söyleyen Anlı, "Onun için buradaki insanın derdinden anlayan, buradaki insanla beraber yeni bir yapılanmaya gidilecek" dedi.

BDP'Lİ HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA YOLSUZLUKTAN SORUŞTURMA AÇILMADI

"Diyarbakır'da 15 yıl önce belediyeyi alacağımız zaman zaman bunlar bu işi yapamaz dediler. Çok şükür 15 yıldır alnımız ak, başımız dik" diye konuşan Anlı, suların çeşmeden içildiğini ve kanalizasyondaki kirli suyu arıtarak, Dicle nehrine verdiklerini söyledi. Hiçbir partili veya belediye başkanı hakkında yolsuzlukla ilgili tek bir soruşturma açılmadığını söyleyen Anlı, "Hırsızlığın olmadığı yerde bereket vardır" dedi.

GENÇLER KENDİ TURİZMLERİNE HİZMET EDECEK

Ek bir kaynak vermeden 90 köyün Büyükşehir'e bağlandığını hatırlatan Anlı, merkezdeki köyler neyse ilçelerde de aynı hizmeti götüreceklerini belirtti. Eskiden Diyarbakır'da nefes alabilecek hiçbir yer yokken, şimdi ise Diyarbakır'ın artık parklara doyduğunu söyleyen Anlı, ağırlıklı hizmeti köylere götüreceklerini söyledi. Diyarbakır belediyeciliğin başarısı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Urfa'dan aday gösterildiğini söyleyen Anlı, "Bu Diyarbakır'ın başarısıdır" dedi. Turizm sezonu açıldığında artık gençlerin batı illerine gitmemesi gerektiğini söyleyen Anlı, bulundukları yerde turizme hizmet etmeleri için ortam yaratacaklarını söyledi. Diyarbakır'a çeşitli ülkelerden insanların gelerek ziyaret ettiğini anımsatan Anlı, "Herkesin gözü Diyarbakır'da. Bu kültür ve tarih hazinesine sahip çıkmalıyız" dedi.

KÜRTLERİN BİRLİĞİ ÖNEMLİDİR

Öcalan'la yapılan barış görüşmelerine değinen Anlı, "Eskiden bu topraklarda barış sadece Kürt halkının istediği bir olguydu. Ama artık Türkiye'nin batısında da halk barış istiyor. Herkes barışın tüm ülkede yaygınlaşması için ortak çaba sarf etmeli" dedi. Kürt halkının özgürleşmesinin Ortadoğu'daki halklara da barışı ve özgürlüğü getireceğini ifade eden Anlı, bu süreçte Kürt halkının birliğinin önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Çüngüş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title