Haberler

Anlı: Göçle Gelenleri Muhtaç Etmedik, Güvendeler

Güncelleme:

Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe ve beraberindeki heyet Diyarbakır'a gelerek Şengal kampını, ardından Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe ve beraberindeki Av. Ömer Erdal Şimşek, Av. Reyhan Helin Bulut, Av. Eylem Cevahir, Av. Şehriban Yorgun, Yenişehir Piknik Alanı'ndaki Şengal Kampı'nı ziyaret etti. Baro heyeti daha sonra Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Anlı, konuklarını Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Meclis Üyesi Erkan Erenci ve Cihan Aydın'la birlikte ağırladı.

"Dersim'den selam getirdik" diyerek söze başlayan Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe, göçzedelerin durumunu yerinde görmek istediklerini söyledi. Yeşiltepe, Dersim'de belediye aracılığıyla hem Diyarbakır'daki göçmenler için hem de Suruç'takiler için dayanışma göstermeye çalıştıklarını belirtti.

"Böyle güzel bir dayanışma için şehre gelmiş almanızdan dolayı teşekkür ederim" diyen Eşbaşkan Anlı "Dersimin sıcaklığını, direnişini, coşkulu yüreğini getirdiniz. Yalnız olmadığımızı hissettirdiniz. Teşekkür ediyoruz" dedi. Dersim'in bir kardeş şehir olduğunu ifade eden Anlı, tarihsel kardeşliğin yanı sıra belediyeler arasında ayrı bir hukuklarının bulunduğunu söyledi. Anlı konuklarına "Kampı gezip, gördünüz mü?" sorusuna Baro Başkanı Yeşiltepe "Son derece büyük bir emekle kurulmuş, ihtiyaçları karşılanmış. Hem kişisel olarak da hem de arkadaşların düşünceleri de beklediğimizden daha iyi. Belediyenin hiç imkanı olmamasına rağmen çok iyi, tüm ihtiyaçları karşılanmış. Gayet modern bir kamp, ihtiyaçların büyük bir kısmının karşılandığını gördük. Belediyeye çok teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir emek olduğunu gözlemliyoruz" diye konuştu.

Kimseye Muhtaç Etmedik

Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Anlı, "Biz Halepçe'yi de yaşadık. Maalesef tarihimizde buna benzer olaylar çok. Dersimden tutalım, Zilan'a, Koçgiri'ye kadar. Ama Halepçe'yi kendimiz gördük ve Halepçe'deki perişanlığı da gördük. Örgütlenmenin ne kadar önemli olduğunu, yerel yönetimin, belediyelerin aslında bu bildiğimiz merkezi devletin çok ötesinde anlam ifade ettiğini pratikte gördük" dedi. Başta zorlandıklarını anlatan Anlı, "Bu insanların yaşadığı acıya, trajediye, vahşete en azından bir nebzede olsa teselli olabilir miyiz? O acıyı paylaşabilir miyiz? Çok tedirgin olduk. Ama en azından bugün geldiğimiz noktada kimseyi muhtaç ettirmedik" diye konuştu.

Önyargı Kırıldı, Güvendeler

Anlı şöyle devam etti: "En azından bu şehirde güvende olduklarını biliyorlar, bu şehirde kendi halklarının arasında olduğunu biliyorlar. Bu şehirde hiç kimsenin saçının teline zarar gelmeyeceğini biliyorlar. Bize bir şey olmadan onlara bir şey olmayacağını biliyorlar. Önyargı kırıldı. Çünkü o vahşeti yaşayan her insanda büyük bir travma, içe kapanma gerçekleşiyor."

Sivil Toplum Çok İyi Çalıştı

"Hem Rojava'ya gittim hem Newroz Kampı'nı gezdim. Geçmiş tecrübelerimiz vardı" diyen Anlı, "30 yıllık savaşın getirdiği göç olgusunun, özellikle kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkisi, çok hızlı bir şekilde tedbir alındı" dedi. Anlı, "Burada sivil toplum örgütlerinin rolüne özel vurgu yapmak lazım. Canla başla ilk günden beri çalıştılar. Belki biz daha çok görünür olduk, daha çok öne çıktık ama asıl emek onların" şeklinde konuştu. Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe Eşbaşkan Anlı'ya Seyit Rıza'nın heykelinin bulunduğu bir tablo hediye etti. Anlı da Diyarbakır surlarında bulunan çift başlı kartal figürü olan tabloyu Baro Başkanı'na armağan etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Diyarbakır Yeşiltepe Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title