Haberler

Anlat, Şehrazat" Müzikalinin, Mersin Prömiyeri Yapıldı

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Binbir Gece Masalları'ndan sahneye uyarlanan, Serdar Yalçın'ın bestelediği "Anlat, Şehrazat" müzikalinin, Mersin prömiyerini sanatseverlerle buluşturdu.

MDOB, şefliğini Serdar Yalçın'ın yaptığı müzikalin Mersin prömiyerini, Mersin Kültür Merkezi Opera Salonu'nda sahneledi.

Eserde başlıca rolleri MDOB opera sanatçılarından, Nihan Evren, Gülden Vurandemir, Deniz Karausta, Onur Polat, Ayşe Pınar Balay, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Serin Saybaşılı, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Ali Murat Erengül, Emrah Sözer, Baran Taner, Korhan Dinçer, Emrah Erdem Gedik, Hulusi Polat, Ali Ulvi Karaca, Okan Fidan, Gülçin Altaş, Sevil Erçak ve Serkan Karagöz dönüşümlü olarak paylaştı.

Dekor ve kostüm tasarımını Gülden Sayıl'ın yaptığı eserin koreografisi, Başak Özenç ve Serbülent Biçer'e, ışık tasarımı ise Tarı Deniz'e ait.

"Anlat, Şehrazat" eseri, karısının ihaneti üzerine evlendiği tüm kadınları ertesi gün öldüren Sultan Şehriyar ile kadınları bu zulümden kurtarmak için Sultan ile evlenen Şehrazat'ın öyküsünü anlatıyor.

-"Bu müzikal bizim için çok önemli"

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada, 1992 yılından beri dünya sahnelerinde görmeye alışılmış büyük yapımları Mersinli sanatseverlerle buluşturarak başarılı işlere imza attıklarını söyledi.

Şimdiye kadar MDOB'a katkı sunan müdür ve sanat yönetmenlerine teşekkür eden Engin, "Mersin'de bizlere destek veren sanatseverlere de teşekkür ediyoruz. Bugün sahnelediğimiz 'Anlat, Şehrazat' müzikali bizim için çok önemli. Çünkü opera sahnesinde bunu ilk kez sahneleyeceğiz. Daha önce eser, Türkiye'nin çok değerli sanatçıları tarafından seslendirildi. Ancak bir opera binasında ilk kez biz sahneliyoruz" diye konuştu.

Müzikale Mersinlilerin büyük ilgisi olduğu ifade eden Engin, Türkiye'nin 6 operasından biri olmanın kendilerine gurur verdiğini sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Ali Murat Şehrazat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title