Haberler

John Kerry'den, Rusya'ya Minsk Anlaşması Uyarısı

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Minsk Anlaşması'nı uygulamaması durumunda ekonomik olarak ciddi bir ekonomik yükle karşılaşacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, BM'de yaptığı konuşmada Rusya'nın Minsk Anlaşması'na uyması gerekliliği başta olmak üzere dünya siyasetiyle ilgili birçok önemli açıklamada bulundu.

"İSRAİL'İ DIŞLAMAK İSTEYENLERE KARŞI ÇIKACAĞIZ"

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu'nun açılışına katıldıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Kerry, insan hakları ihlalleri konusunda BM'de İsrail'e karşı aşırı bir ön yargı olduğunu söyledi. Kerry, "ABD, BM sistemini kötüye kullanarak Israil'i yasa dışı kılmak ve dışlamak isteyen her türlü girişime veya gruba karşı çıkacaktır" dedi.

"RUSYA EKONOMİSİ KAÇINILMAZ SONUÇLARA KATLANACAK"

Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir araya geldiğini ve görüşmede Suriye, Ukrayna, IŞİD ve İran ile sürdürülen nükleer müzakereler konularını ele aldıklarını belirtti. Rusya'ya ve ayrılıkçılara Minsk Anlaşması'nın tüm maddelerinin yerine getirilmesi konusunda çağrısını yinelediğini söyleyen Kerry, "Aksi takdirde Rusya'nın sorunlu ekonomisi kaçınılmaz sonuçlarına katlanacak" ifadesini kullandı.

"SURİYE'DE SİYASİ ÇÖZÜM KONUSUNDA LAVROV'LA MUTABIKIZ"

Kerry, Suriye'deki krize de değinerek, durumun hayal edilemeyecek derecede kötüye gittiğini, yerlerinden edilen Suriyelilerin DAEŞ, El-Nusra, rejim ve diğer radikal gruplar yüzünden hiçbir yere kıpırdayamadıklarını dile getirdi. Kerry, "Lavrov ile görüşmemde, ortak bir zeminde buluşmaya yönelik atılabilecek adımları ele aldık. Krizin askeri yollarla çözülemeyeceği, siyasi çözüme ihtiyaç duyulduğu konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.

"İRAN'LA HİÇBİR ANLAŞMA YOK"

İran ve 5+1 grubu arasında yürütülen nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varmanın mümkün ancak kesin olmadığını anlatan Kerry, şunları kaydetti:

"Şu an için hiçbir anlaşma yok, kısmı anlaşma bile yok. İran kendisinden beklenen kararları almazsa bir anlaşma olmayacak. Bütün konular üzerinde anlaşmaya varılmazsa herhangi bir antlaşma olmayacak. Müzakerelerde bir takım ilerlemeler sağlandı ama hala alınması gereken çok yol var ve zaman işliyor."

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu John Kerry Suriye İran Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

OTTOMAN EMPİREMobil-ANDROID:

bunlar birbirini yesin de. meydan bize kalsın inşallah

8
4
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Rusyayi karisdiramadiniz demi oyle ugrasiyorsunuz ama pu?in yemiyo basaramayacaniz

9
2
yanıtYanıtla
DELİ45:

rusya çakar valla size görürsünüz süper güçmüsünüz süper ezikmisiniz :D

5
3
yanıtYanıtla
EBUBEKIR ZOZANİmobilWeb@haberler.com:

Rus ordusu kızdırma yoksa yerle bir eder sizi

2
2
yanıtYanıtla
DARA:

OTTOMAN EMPİRE: , , bakiyorum Cihan KAHRAMNli`gindan Firsat CAKALligina kadar dùsmussunùz . . . )))

1
2
yanıtYanıtla
Yuhya:

Rusyayı tepetakla yaptınız emrinizdeki arap ülkeleri ile beraber fakat Rusya İran Çin tam oalrqak birleşince ne Amerika kalır nede Arap ülkeleri Amerika Rusyaya kafa attı rusya sersemledi ama Rusyanın mutlaka intikamı olacak Ukrayna meselesinden zaten kazığı yedi Rusya ikinci kazığı yemez

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title