Haberler

Ankisad 6. Yıl Hizmette Başarı Ödülleri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin 2023 hedefleri çerçevesinde 10.kalkınma planını hazırladıklarını belirterek, "Çok yakın bir gelecekte inşallah hükümetimiz bunu tartışacak, ardından meclisimizin onayıyla yürürlüğe girecek" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin 2023 hedefleri çerçevesinde 10. kalkınma planını hazırladıklarını belirterek, "Çok yakın bir gelecekte inşallah hükümetimiz bunu tartışacak, ardından meclisimizin onayıyla yürürlüğe girecek" dedi.

Geleneksel Ankisad "6. Yıl Hizmette Başarı Ödülleri" JW Marriott Oteli'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "hizmette başarı" ödülüne layık görüldü. 11 ödülün verildiği gecede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEP) Başkanı Mustafa Kaplan ile AnadoluJet Başkanvekili İbrahim Doğan'a da "hizmette başarı" ödülü verildi.

Ödül töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ülkemiz son 10 yılda çok önemli mesafeler aldı. Bu mesafeleri bir tek şahısla, bir tek kurumla izah etmek mümkün değil. Bu başarıyı aslında hükümet, kamu ve sivil toplum olarak hep birlikte sağladık" diye konuştu. 230 milyar dolarlık Türk ekonomisinin geçen yıl itibariyle 786 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirten Yılmaz, "Yurtiçi hasılamız üç kattan fazla artarken, ihracatımız dört kattan fazla arttı. Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımlar ise beş kattan fazla arttı. Bütün gelişmeler ve kişi başına gelirimiz 3 bin 500 dolarlardan 10 bin 500 dolarlara yükseldi. En son küresel kriz ortamında da aslında Türkiye bir testten geçti. Stres testinden veya teorik testlerden değil fiili bir testten geçti ve bu testten de alnımızın akıyla çıktık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyadaki bütün olumsuzluklara rağmen "dimdik ayakta kaldığını" vurgulayan Yılmaz, "Demek ki Türkiye'de doğru bir gündem, doğru bir politika çerçevesi oluştuğu zaman, herkes bir tarafından buna destek olduğu zaman işler başarılıyor. Dünyada bu kadar sıkıntılı bir ortamda son 3-4 yılda 4 milyon civarında istihdam oluşturduk, ekonomimizi büyütmeye devam ediyoruz, bütçe dengelerimiz birçok ülkeyi kıskandıracak durumda. Borçlarımız yüzde 74'lerden yüzde 36'ya kadar gerilemiş durumda. Bize Maastricht kriterlerinden bahseden Avrupa ülkeleri bugün o kriterleri tutturamazken, çok şükür ülkemiz Maastricht kriterlerini tutturan, borçlarını milli gelire oranla önemli oran aşağıya çekmiş olan, kamu açıklarını yüzde 3'ün altına indirmiş olan, enflasyonu düşük tek haneli rakamlara çekmiş olan, faiz oranlarını tarihi rekor seviyelere indirmiş olan bir konumda. Peki bunlar yeter mi, elbette yetmez. Türkiye'nin büyüklüğünü, tarihini, kültürel derinliğini düşündüğünüz zaman, tarihi misyonunu düşündüğünüz zaman Türkiye'nin çok daha iyi noktalarda olması lazım. Bunun için de önce 2023 sonra da çok daha uzun vadeli 2071 hedeflerini konuşuyoruz. Çok şükür, bu hedefler sadece hükümetin hedefleri değil, bütün toplumun hedefi."

Türkiye'nin artık hedeflerini bilen ve özgüveni olan bir ülke olduğunu anlatan Yılmaz, "2023 hedeflerimiz çerçevesinde 10. Kalkınma Planımızı hazırlıyoruz. Uzun süredir, bütün toplumsal kesimlerle kalkınma ajanslarımız kanalıyla yerelden bilgi alarak, 66 civarında özel ihtisas komisyonu aracılığıyla çok çeşitli toplantılarla hazırlık yaptık. Çok yakın bir gelecekte inşallah hükümetimiz bunu tartışacak, ardından Meclisimizin onayıyla yürürlüğe girecek. Ben bunu ikinci sıçrama dönemi olarak görüyorum. Önümüzdeki 10 yıl Türkiye'nin ikinci sıçrama dönemi" diye konuştu.

Yılmaz, 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi için "reformlara sürekli devam etmek" ve "pedala sürekli basmak" gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin gündemindeki terör gibi bir takım sorunları artık geride bırakmak gerektiğine dikkat çekti.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI ŞAHİN: "BU MAKAMLARI BÜYÜK BİR SINAV OLARAK GÖRÜYORUZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, "Aile Bakanı olarak, büyük bir ailenin temsilcisi olarak bu ödülü alıyorum. Çünkü bizim ailemiz herhangi bir aile değil 14 bin çocuğun annesiyim, binlerce yaşlının evladıyım, milyonlarca engellinin kardeşiyim" dedi.

Ankara İş Adamları ve Sanayiciler Derneği'nden bu ödülü almanın çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, "Başkent herhangi bir şehir değil. Hem geçmiş, hem kültür, hem medeniyet, hem gelecek, hem siyaset, hem ticaret, hem Anıtkabir hem Hacı Bayram-ı Veli'dir Ankara. Büyük bir zenginliktir Ankara" ifadelerini kullandı. 10 yıl önce milletin hayır duasıyla bu yolculuğa çıktıklarını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: "10 yıl sonunda huzurlarınızda alnımız ak, başımız dik bir şekilde bu yolculuğa devam ediyoruz. Çünkü Şeyh Edebali'nin söylediği misyonu, kendi hükümetimizin misyonu olarak gördük. 'Kimsesizlerin kimi olacağız, sessiz yığınların sesi olacağız' dedik. Sayın Bakanımın kalkınmadaki, planlamadaki güven ve istikrarı sağlayacak politikalarıyla, ekonomik kalkınmasıyla, sizlerin buradaki güçlü duruşu, cesareti, risk almasıyla, bütün dünyayı dolaşmasıyla önemli bir noktadayız. Biz de sosyal restorasyon yapıyoruz, yoksulluğu azaltıyoruz, kız çocuklarımızın, kadınlarımızın her alandaki statüsünü yükseltiyoruz, aile kurumunun güçlü bir şekilde bu toplumda yerini alması için stratejiler üretiyoruz, engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırıyoruz, çocuklarımızın yaşam kalitelerini ve çocuk haklarını güçlendiriyoruz. Toplumsal huzur ve barışın da bu alandan geçtiğini düşünüyoruz. Ne kadar zengin ve fakir arasındaki farkı kapatırsak ve ne kadar kendimiz için değil başkaları için, insanlık için bir şey yapma vizyonu ortaya koyabilirsek, o kadar bu toplumun geleceğini doğru inşa edeceğimizi düşünüyoruz."

"Bu makamları büyük bir sınav olarak görüyoruz" diye konuşan Şahin, "Milletin gönlüne girmek, eserler bırakmak ve ebedi hayat bu sermayeyle gitmeyi, büyük iman gücüyle, büyük bir gayretle, büyük bir çalışmayla, bakanlığımda çalışan herkesin, bir çaycının bile emeğiyle biz bu yolculuğa devam ediyoruz. Herkesin bu başarıda bir emeği var, ben bu takımın yalnızca bir parçasıyım, bu ailenin yalnızca bir bireyiyim, bundan da büyük bir gurur ve şeref duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Ödül töreninin ardından Ankisad'ın 6. yıl pastasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz kesti. Pastayı "samuray kılıcı" ile kesen Bakan Şahin, şaşkınlığını gizleyemedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title