Haberler

Murat Gezici: Anket Şirketlerine Büyük Baskı Var

Güncelleme:

Anket şirkerlerinin üzerindeki baskıya dikkat çeken Gezici Araştırma'dan Murat Gezici, "Oy oranlarıyla oynamamız için aşırı baskı var" dedi.

Seçimlere yaklaşılırken anket şirketleri suskun ve yayınlanan sonuçlar çok çelişkili. Gezici Araştırma'dan Murat Gezici anket şirketleri üzerinde oy oranlarıyla oynanması için büyük bir baskı olduğunu söyledi.

"BOYUN EĞENLER TARİHE GEÇECEK"

Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, Amerikan gazetesine yaptığı açıklamada, kamuoyu şirketleri üzerinde oy oranlarıyla oynamaları yönünde baskıların olduğunu savundu. Kendisine de bu yönde bir baskı olduğunu ileri süren Gezici, bu baskılara boyun eğen ve anket sonuçlarını istenildiği yönde değiştirip yayınlayan meslektaşları olduğunu ve bunların tarihe geçeceğini söyledi.

"ALDATMACA YAPIYORLAR"

Kamuoyu araştırma sektöründe 6-7 firmanın faaliyet gösterdiğini, ancak bunlardan sadece 1 ya da 2'sinin güvenilir olduğunu savunan Gezici, "Güvenilir olmayan araştırma şirketleri, son dönemde genel seçim anketleri yayınlıyorlar. Halbuki önümüzde bir yerel seçim var, dolayısıyla yerel seçim anketleri yayınlamaları gerekiyor. Kendilerine bu yönde bir baskı gelmesinden dolayı genel seçim anketi yayınlıyorlar" dedi. Bu şirketlerin amaçlarının AK Parti'nin oy oranını yüzde 45-47 ve 50 bandında göstermeye çalışarak, Türkiye'nin dinamiklerini, kanaat önderlerini ve işadamlarını etkilemek olduğunu ve kendilerine yapılan baskının anket çalışmalarında etkili olmadığını kaydeden Gezici, şunları söyledi: "Meslektaşlarımdan biri "Ben deli miyim AKP'nin oyu düştü diyeyim ya da AKP'nin oyu yüzde 40-42'lere düştü diyeyim' diyor."

"OY ORANLARIYLA OYNAMAMIZ İÇİN BASKI VAR"

Üstelik bu meslektaşım aylar önce bana AK Parti'nin oyunun, benim araştırmamda olduğu gibi yüzde 40-42'lere düştüğünü ama bu araştırmayı yayınlamadığını ifade etti. Oy oranlarıyla oynamamız yönünde baskılar oluyor. Ben ne ihalelere girdim, ne de herhangi bir işlerini alıyorum. Halkın anketlerini halkla paylaşmaya devam edeceğim. 30 Mart seçimlerini hatasız bilemem belki ama bu tavır bana güç katacak. Eğer bugüne kadar baskılara boyun eğseydim başka bir iş yapıyor olurdum ve ekonomik olarak da daha iyi olurdum." dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Murat Gezici Ak Parti Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title