Haberler

Ankesob Başkanı Yiğiner, Kahraman Taksiciye Sahip Çıktı

Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında, ticari taksisini tankların önüne sürerek geçişlerini engellemek isteyen Serhan Gül’e kullanılamaz hale gelen taksinin yerine yenisini hediye etti.

Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında, ticari taksisini tankların önüne sürerek geçişlerini engellemek isteyen Serhan Gül'e kullanılamaz hale gelen taksinin yerine yenisini hediye etti.

ANKESOB başkanı Yiğiner, 15 Temmuz akşamı demokrasiye sahip çıkmak adına gözünü kırpmadan ticari taksisini tankların önüne sürerek geçişlerini engellemeye çalışan Serhan Gül'e ANKESOB adına kullanılamaz hale gelen otomobilinin yerine yenisini hediye etti.

"Direk tankın önüne aracını çekti"

Yiğiner, o gece yaşananlarla ilgili olarak, "Olay anında Kızılay'daydık. Henüz daha yeni başlangıcındaydı. Aşağı yukarı 30-40 kişi vardık. Tanklar da geçiyordu. O arada Serhan kardeşimiz sağ olsun, taksiyle geldi, yanımıza yaklaştı. Tanklar geçmek üzereyken kendisine dedim ki; 'Sen tankların önüne geç, biz de tankları durduralım.' Tankların Meclise, Genelkurmay'a geçişini engellemek için böyle bir hamle yaptık. 'Tamam başkanım' dedi. Direk tankın önüne aracını çekti. Tankın önüne çekince tankı durdurdu. Vatandaşlar da tankın üzerine atladı. O arada bir arbede yaşandı. Havaya ateş edenler oldu. Daha sonra askerler tanktan yere doğru ateş etti. O arbede de tank şoförü asker taksiyi ezdi. Daha sonra başka bir araç daha vardı onu da ezdi. Meclis'e doğru Genelkurmay'a doğru gitti" ifadelerini kullandı.

Yiğiner, o gün kahraman taksiciye yeni bir taksi sözü verdiklerini belirterek, "Biz de Seran kardeşimize söyledik, 'Sen hiç canını sıkma. Arabanı tankın önüne çektik. Orada da uzun bir süre tankları durdurduk. Allah nasip ederse arabanı yenileyeceğiz. Daha sonrasında hem kendisine belli bir miktar yardımcı olduk hem de aracını yeniledik. Tabi bizim esnaf ve sanatkarın içinde vatanını, milletini seven, demokrasiye sahip çıkan arkadaşlarımızın olması bizleri gururlandırıyor, mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

"Şoför arkadaşımız hiç tereddüt etmeden ekmek teknesini tankın önüne çekti ve daha sonrasında da mücadelesini etti" diyen Yiğiner, şöyle devam etti:

"Vatan için, bayrak için, millet için olması gereken ne ise yaptı. Biz de Ankara Esnaf ve Sanatkarları Teşkilatı olarak mağdur bırakmadık. İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Biz her zaman devletimizin yanındayız; esnaf olarak. Biz üzerimize düşen ne ise yapacağız. Vatan sağ olsun. Güzel olan bir şey var, arkadaşımızın canına gelmedi, mala geldi. Mal da görüldüğü gibi yenilenebiliyor."

Arafta değil tarafta olmayı tercih ettik

Kullanılamaz hale gelen taksinin yerine yenisi hediye edilen kahraman taksici Serhan Gül ise, "Arafta değil tarafta olmayı tercih ettik. Başkanımızdan Allah razı olsun. Vatan, Millet Sağ olsun" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yiğiner Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title