Haberler

Ankarayıseviyorum Kampanyası Bugün Başladı

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Ankara'nın ekonomik ve sosyal hayatını canlandırmak amacıyla hazırladığı "AnkarayıSeviyorum" Ankara Alışveriş Günleri Kampanyası bugün başladı. Kampanya 6 Haziran günü mesai bitiminde sona erecek.

ATO'nun Ankara'da üst üste yaşanan olumsuz olayların ardından sivil toplum örgütleri, AVM'ler ve çarşı mağazaları ile gerçekleştirdiği istişare toplantılarının ardından ATO Meclisi, Başkent'te ekonominin canlandırılmasında kullanılmak üzere 3,5 milyon TL kaynak ayırdı. ATO yönetiminin kampanya yapma kararının ardından Ankara'nın plaka numarası olan 06'dan esinlenilerek 6 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek "#AnkarayıSeviyorum" kampanyası hazırlandı. #AnkarayıSeviyorum sloganıyla gerçekleştirilen kampanya için Ankara'nın çeşitli bölgeleri, " Kızılay'ı, kafama göre dolaşmayı, dostlarımla buluşmayı, kuğulara simit atmayı, Kale'deki manzarayı, Tunalı'da son dakikada hediye bakmayı, Gençlik Parkı'nı, Hacı Bayram'da olmayı, bazen kalabalığını, bazen bir sokağının yalnızlığını, kısaca #AnkarayıSeviyorum" sözlerinin yer aldığı afişlerle donatıldı. Kampanyanın tanıtımı için 29 Nisan'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla bir tanıtım toplantısı, 4 Mayıs'ta da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılış toplantısı gerçekleştirildi.

ALIŞVERİŞ YAPAN OTOMOBİL KAZANACAK

6 Mayıs-6 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek kampanya boyunca Ankara ili sınırları içinde kredi kartı ya da banka kartı ile tek seferde en az 25 TL ve/veya katları tutarında (akaryakıt, vergi, harç, ceza ödemeleri ile sigara ve alkollü ürün alım harcamaları hariç) alışveriş yapan herkes, ATO'nun hediye edeceği 3 Mercedes ve 40 Fiat otomobil için çekiliş hakkı elde edecek. Kampanyaya katılmak için herhangi bir fiş bilgisi ya da kayıt yaptırmak gerekmeyecek. Bankalararası Kart Merkezi tarafından kampanya kapsamında yapılan tüm harcamalar, her 25 TL'lik harcama ayrı bir sıra numarası ile otomatik olarak listelenecek. 6 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek kampanyanın talihlilerinin belirlenmesi için Milli Piyango İdaresi tarafından 13 Temmuz 2016 tarihinde saat 10.00'da Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu 2. Kat Söğütözü Mah. 2180. Cad. No.5/A Söğütözü/Ankara adresinde noter huzurunda halka açık şekilde çekiliş yapılacak.

Çekilişle 3 kişiye 2016 model Mercedes-Benz marka CLA, 40 kişiye de 2016 model Fiat Egea otomobil hediye edilecek. Kazananların listesi 19.07.2016 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanacak.

Ankaralılar düşüncelerini ve Ankara'nın en çok sevdikleri özelliklerini kampanya süresince ATO'nun sosyal medya hesaplarında #AnkarayıSeviyorum hashtagi ile paylaşabilecekler.

"HIDRELLEZ BEREKETİ ŞEHRİMİZE GELSİN"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Ankara'yı Seviyorum Alışveriş Kampanyası" ile özellikle Ulus, Kızılay, Tunalı gibi cadde mağazalarının bulunduğu bölgelerde alışverişi canlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Ankara'nın memur şehri olmaktan çıkıp ticaret ve sanayinin de şehri olduğunu ve vergi gelirlerinin yüzde 12'sinin Ankara'dan toplandığını anlatan Bezci, "Biz Ankara Ticaret Odası olarak esnaf ve tüccarın içinde bulunduğu duruma dikkat çekmek, şehrimizde çarşı pazarın canlanmasını sağlamak amacıyla bir kampanya ile yola çıktık" diye konuştu.

Kampanya başlangıcının Hıdırellez gününe rastlamasının da anlamlı olduğunu ifade eden Bezci, "Yüzlerce yıldır kutlanan Hıdırellez'in kampanyamızın başlamasıyla birlikte Ankaramıza bolluk ve bereket getirmesini diliyoruz" dedi. Ankara büyürse Türkiye'nin büyüyeceğine dikkat çeken Bezci, "Ankara'yı seviyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ankara Ticaret Odası Salih Bezci Kızılay Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title