Haberler

Ankaralılara Doğalgaz Faturası Şoku! 20 Günde İki Fatura Kestiler

Güncelleme:

Elektrik faturaları gibi doğalgaz faturalarında da oyun oynandığı ortaya çıktı. Vatandaşa 20 günde kesilen iki fatura aboneleri şoke etti.

Elektrik faturalarından vatandaşın şikayeti bitmeden doğalgaz faturalarından yeni bir haber geldi. Ankar'nın doğalgaz dağıtımını yapan Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin abonelere 20 günde iki fatura gönderdiği ortaya çıktı.

40 GÜNDE 320 İLE 460 LİRA ARASI FATURA

Abonelere 2 Şubat'ta ortalama 170-250 lira ısınma faturası ödeyen Ankaralılar, 23 Şubat'a ortalama 150-210 lira daha fatura ödemek zorunda kaldılar..

VATANDAŞ ZOR DURUMDA

Tüketici dernek temsilcileri uygulamaya tepki gösterdi. Emekli, memur, işçi ayda bir maaş alırken kesilen çift faturanın vatandaşı mağdur ettiğini belirttiler.

BAŞKENT DOĞALGAZ'DAN SAVUNMA

Başkent Doğalgaz yetkilileri, normalde faturaların 30 günde bir kesildiğini ancak bu ay bazı teknik sebeplerden 20 günde bir faturalandırma yapıldığını itiraf etti. Firma, faturalara itiraz edilebileceğini söyledi.

DEVLET SADECE İZLİYOR

Akdeniz ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım şirketlerinin mevzuata aykırı olarak başlattığı '45 günlük okuma' skandalıysa ise devam ediyor. Şirketler aylık gelen faturaları 45 günde bir gönderdiği için vatandaşın ödediği KDV artıyor. EPDK şirketlere uyarı yazısı yazmakla yetindi.

"VATANDAŞIN CEBİ YANDI"

Faturalardaki süre oyununa hükümetin ve devlet kurumlarının acele müdahale etmesini isteyen Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, "Mevzuata aykırı olarak faturalandırma yaparak aylık maaş alanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok" dedi. Mevzuatta sayaç okuma süresinin 30 gün olduğunu kaydeden Çakar, şirketlerin tüketiciye aylık fatura göndermek zorunda olduğunun altını çizdi. Çakar, "İnsanlar zaten dar gelirli. Ayda iki fatura ödemek cüzdanlarını boşaltacak" tepkisi gösterdi. (Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Turhan Çakar Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (49)

ak genclik:

Tüketirken iyi ama öderken kötü öylemi. Farzedinki alt tarafi iki fatura birden ödüyorsunuz okadar lüzumsuz harcama dokanmiyorda ödediginiz 2 faturami koyuyor size. Mecbursunuz ödemeye.

3
28
yanıtYanıtla
vatansevermobilWeb@haberler.com:

Sarayın elektrik faturasını r.t.e cebinden ödeyecek hali yok tabiki. Yine vatandaş ödeyecek tabiki.

29
0
yanıtYanıtla
...:

MELEYİN ULAN MALLAR! MELEYİN! SİZE HER MUSİBET MÜSTEHAKTIR MÜSTEHAK! SİZDEN DAHA ''MAL'' YOK BU DÜNYADA. . .

25
2
yanıtYanıtla
x5:

alo neyin müdahalesi gemicik için para lazımm

26
1
yanıtYanıtla
FIRAT:

300 tl doğal gaz 120 tl elektirik 30 tl ev telefonu 35 tl su( 200 tl market aylık)( 150 tl ekmek aylık ) (160 tl pazar aylık) toplam 995 tl) et yok kira yok giyim yok okul masrafı yok sosyal hayat hiç yok asgari ücret 950 tl yeni türkiyeye hayırlı olsun

25
0
yanıtYanıtla
Ak gençlikmobilWeb@haberler.com:

Ne var bunda her türlü israfı yapıyorsunuz sigaraya alkole para yetiriyorsunuzda bir kaç fatura fazla ödeyincemi ağrınıza gidiyor.

5
20
yanıtYanıtla
AbartmaMobil-IOS:

Gökçekkk yolaa devammmmmmmmmm :) koyunlar ödemeye devammmmmmmmm hırsızlık degil bu pardon muhahaha beter ol koyunlar

25
0
yanıtYanıtla
Zam:

uğraşmayın böyle şeylerle Paralele bağlayın gitsin zaten millet olmuş terelel:)))

21
4
yanıtYanıtla
mustafa erdogan:

akp oy verenin . . . . .

18
5
yanıtYanıtla
alisa:

ak gençlik gibi düşünen gerizekalılar varsa bu memleket bitmiş bunların hepsi tayyibin malı

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title