Haberler

Ankaralı Çocuklar Yazı Sporla Karşılayacak

Güncelleme:

ESRA DUMAN - Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 20 farklı branştaki yaz spor okullarıyla 10 bin çocuk ve gence ulaşmayı hedefliyor.

AA muhabirinin il müdürlüğünden aldığı bilgilere göre, 5-18 yaş arasında herkesin katılabileceği yaz spor okullarında, yüzme haricinde cimnastik, tenis, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tekvando, karate, atletizm, boks, güreş, halter, judo, badminton, atıcılık, masa tenisi, okçuluk, eskrim, kayak (tekerlekli paten) branşlarında Ankaralı çocuk ve gençlerin spor yapmaları sağlanacak.

Geçen yıl ilk kez ücret almaksızın uygulanan proje, bu yıl da geçerliliğini koruyacak ve yüzme branşı hariç 19 branşta ücretsiz hizmet verecek. Bu yıl, yaş grubu aralığı 5-18 olarak genişletildi, katılımın 10 bini bulması bekleniyor.

Kayıtların 3 Haziran'da başladığı spor okullarında eğitimler, 19 Mayıs Spor Tesisleri'ndeki merkezler dışında Altındağ, Mamak, Akyurt, Pursaklar, Beypazarı, Çubuk, Gölbaşı, Sincan ve Yenimahalle ilçelerindeki tesislerde de verilecek. Burada başarılı olup gelecek vadeden çocuk ve gençler, il müdürlüğüne ait spor kulübüne veya federasyonlara yönlendirilerek profesyonel spor yaşamlarına ilk adımları atabilecek.

Yoğun ilgi gören yüzme, yeterli tesislerin olmaması ve ma yüksek olması nedeniyle ücretli olacak ve kontenjan sınırı bulunacak. Yüzme branşında 5-17 yaş grubundan aylık 70 lira, 18 yaş ve üstünden ise aylık 100 lira ücret alınacak.

Geçen yıl geçekleştirilemeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocukların yaz okullarından faydalanmaları, bu yıl gündeme yeniden alınarak, uygun şartlar sağlanacak. Engelli bireylerin de yaz spor okullarından yararlanması noktasında tamamlanan "Ankara Engel Tanımaz" projesinin de yüzme branşında devamı getirilecek.

Başvuruların ardından 1 Temmuz Salı günü başlayacak spor okulları, 2 ay sürecek. Katılımcıların, kayıt esnasında İl Spor Müdürlüğü'nde velileriyle bulunmaları ve sağlık kuruluşundan spor yapmaya elverişli raporu da isteniyor.

Branşlar ve tesisler

Yaz spor okullarında yer alan branşlar şöyle:

"Yüzme (5-17 yaş kız-erkek, 18 yaş ve üstü kız-erkek), cimnastik (5-8 yaş kız-erkek), tenis (8-18 yaş kız-erkek), futbol (9-18 yaş erkek), basketbol (9-18 yaş kız-erkek), voleybol (8-18 yaş kız-erkek), hentbol (9-18 yaş kız-erkek), tekvando (8-18 yaş kız-erkek), karate (8-18 yaş kız-erkek), atletizm (9-18 yaş kız-erkek), boks (10-18 yaş kız-erkek), güreş (11-18 yaş kız-erkek), halter (11-18 yaş kız-erkek), judo (8-18 yaş kız-erkek), badminton (8-18 yaş kız-erkek), atıcılık (12-18 yaş kız-erkek), masa tenisi (7-18 yaş kız-erkek), okçuluk (9-18 yaş kız-erkek), eskrim (8-18 yaş kız-erkek) ve  kayak (tekerlekli paten) (8-18 yaş kız-erkek).

Eğitimlerin verileceği spor tesisleri ise şunlar:

19 Mayıs Ziya Ozan ve Anıttepe 100. Yıl Yüzme Havuzları, 19 Mayıs Cemal Alpman Cimnastik Salonu, 19 Mayıs Yıldırak Daş Eskrim ve Tenis Kortu, 19 Mayıs Dış Sahalar, Yaşar Sevim Spor Salonu, İsmet Iraz Tekvando Salonu, 19 Mayıs Havalı Atış Poligonu, Naili Moran Atletizm Sahası, Şefik Tetik Boks Salonu, Yaşar Doğu Spor Salonu, Arif Nusret Say Halter Salonu, Cebeci Futbol Sahası, Cebeci Judo Eğitim Salonu ile Altındağ, Mamak, Batıkent, Sincan, Pursaklar, Gölbaşı spor salonları. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Altındağ 19 Mayıs Mamak Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

hatice arslanahirimsensin_66@hotmail.com:

merhaba kızım 3 yaşını yeni bitirdi ve kaburga kemiğinde eğrilik var doktorlar biran evvel yüzmeye gitsin diyo fakat bi kurs bulamıyorum yaşı problem ediyolar yardımcı olabilirmisiniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title