Haberler

Ankaragücü Türk Futbol Tarihine Geçti

Spor Toto Süper Lig'de zor günler yaşayan ve düşmesi kesinleşen Ankaragücü, olumsuz bir rekora imza attı.

Spor Toto Süper Lig'de zor günler yaşayan ve düşmesi kesinleşen Ankaragücü, olumsuz bir rekora imza attı.

Spor Toto Süper Lig'den düşmesi daha önce kesinleşen Ankaragücü, Fenerbahçe maçını da kaybederek Türk futbol tarihine geçti.

Süper Lig'deki son 10 maçını kaybeden Başkent ekibi, Fenerbahçe'ye karşı da mağlup olmasının ardından, 1970-1971 sezonunda PTT, 1996-1997 sezonunda da Zeytinburnuspor ile halen ortak olduğu üst üste 10 maçlık kötü rekorun yeni sahibi durumuna düştü. Ligin 19. haftasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Ankaragücü, 20. haftadan bu yana oynadığı son 10 lig maçından da puansız ayrıldı.

54. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek en uzun süre yenilen takım unvanını, 10'ar maçla, 1970-1971 sezonunun 11 ile 20. haftalar arası PTT, 1996-1997 sezonunda ise 25 ile 34. haftalar arası Zeytinburnuspor ile paylaşan Başkentin Sarı-Lacivertli ekip, Fenerbahçe'ye de mağlup olmasının ardından bu kötü rekorun tek başına sahibi oldu.

MAÇTAN NOTLAR

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'da başlayan karşılaşma öncesi, Ankaragücü takım kaptanlarından Muhammed Türkmen'in bestelediği "Tek aşksın sen Ankaragücü" adlı şarkı çalındı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasının açılış maçında liderin hemen arkasında yer alan Sarı Kanaryalar küme düşmesi kesinleşen Ankargücü ile karşı karşıya geldi. Trabzon bölgesi hakemlerinden Barış Şimşek yönetti. Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta evinde konuk ettiği Gençlerbirliği karşısında aldığı 6-1'lik galibiyetle haftanın en çok konuşulan takımı olan Fenerbahçe bu hafta Ankara deplasmanında renktaş ekibi Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. 29 maçta topladığı 57 puanla en yakın rakibine 8 puan fark

atmış olan Sarı lacivertli İstanbul ekinin play-off grubunda ikinciliği garantilemiş gibi gözükse de önünde zorlu maçlar bulunuyor.

Lider Galatasaray'la ve Trabzonspor'la maçları bulunan Fenerbahçe bu haftayı da puan kayıpsız kapatıp evine 3 puanla döndü.

Son antrenmanda hafif sakatlıkları bulunan Miroslav Stoch, Bekir İrtegün, Özer Hurmacı 18 kişilik kadroda yer alırken, sarı kart cezalısı olan Alex ise karşılaşmada yer almadı.

Ankaragücü taraftarı maç boyunca "Sahipsiz Ankara",

"Ankara'yı satanlar hesap verecek",

"Hükümet istifa" şeklinde tezahüratta bulundu. Maçın 42. dakikasında Ankaragücü'nde Maraton (sol kapalı) tribününde bulunan taraftarlar arasında kısa süreli kavga çıktı.

84. dakikada Ankaragücü kale arkası tribünde bulunan ve "Gecekondu" ismiyle tanınan taraftarlar "Hükümet istifa" sloganı atarak, ellerindeki maytapları sahaya fırlattı. Tribünde bulunan koltukları öfkeli taraftarların yaktığı maytap nedeniyle Ankara 19 Mayıs Stadı'nı yoğun duman sardı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Zeytinburnuspor Fenerbahçe Ankaragücü Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title