Haberler

Ankaragücü Taraftarlarından Puan Silme Cezasına Tepki

Ankaragücü taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulunun takımlarına verdiği 3 puan silme cezasını protesto etti.

Ankaragücü taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulunun takımlarına verdiği 3 puan silme cezasını protesto etti.

Ankaragücü'nün Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Keçiörengücü ile Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yaptığı maçın ardından, bir grup taraftar Cumhuriyet Bulvarı'ndan Ulus Meydanı'na yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında yol bir süre trafiğe kapanırken, sarı-lacivertliler, Ulus Atatürk Heykeli önünde toplandı.

Şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, grup adına Serhat Kahveci açıklama yaptı.

Geçen hafta Ankaragücü ve 6 takım hakkında 3 puan silme cezası verildiğini anımsatan Kahveci, anonim şirket olup çok yüksek miktarda borcu bulunan kulüplere dokunamayan sistemin bir an evvel değiştirilmesi ve Ankaragücü gibi mağdur edilen diğer kulüplerin de ortak çıkarlarına temas edecek yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğini savundu.

Maddi zorluklara rağmen Ankaragücü'nün borçlarını ödemekte olduğunu ve yöneticilerin özverisi ile ayakta durduğunu dile getiren Kahveci, başta belediye başkanları olmak üzere şehrin tüm yöneticilerinin Ankaragücü'ne destek olmasını istedi. Kahveci, Ankaragücü'nün maddi sıkıntılar dışında TFF'nin de baskısı altında olduğunu savunarak, "Ankaragücü, Ankara'nın namusudur, şerefidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın, tüm siyasetçilerin konuya duyarlılık göstereceğine eminiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından taraftarlar "Sayın Cumhur Reis Ankaragücümüze sahip çık" yazılı pankart açtı. Taraftarlar, heykel önüne ve eski TBMM binası önüne de birer siyah çelenk bıraktı.

Kaynak: AA / Spor

Ankaragücü Ulus Spor Haberler

title