Haberler

Ankara Zürafaları Kayseri'ye Emanet Edildi

Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi'nin sembollerinden "Şakir" ile "Merve" Kayseri'ye taşındı.

Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi'nin sembollerinden "Şakir" ile "Merve" Kayseri'ye taşındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ince narin yapıları, uzun bacakları ve uzun boynu ile iki sevimli zürafa "Şakir" ile "Merve" konforlu bir seyahat için vücut yapılarına uygun olarak tasarlanan bir araçla Kayseri'ye götürüldü.

Başta çocuklar olmak üzere AOÇ Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret eden tüm vatandaşların ilgi odağı durumundaki "Şakir" ve "Merve" adlı zürafalar geçici ikametgahları Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde de kısa zamanda ziyaretçilerin gözdesi oldu.

Hayvanat Bahçesi'nin iki sevimli sakininin Kayseri'ye taşınması, vücut yapıları ve iklim koşulları nedeniyle itina ile gerçekleştirildi. Sevimli zürafaların, kendileri için özel olarak dizayn edilen nakil aracına alışmaları için araç, hayvanat bahçesindeki barınaklarının bahçesinde 10 gün bekletildi. Aracın içerisine ot ve meyveler konularak zürafalar araca alıştırıldı ve araca isteyerek girmeleri sağlandı. Daha sonra zürafalar sırayla özel araca bindirilerek veteriner hekim denetiminde yolculuğa çıkarılarak, Kayseri'deki yeni ikametgahlarına sağlıklı bir şekilde ulaşmaları sağlandı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nden özel bir araçla Kayseri'deki Anadolu Harikalar Diyarı içindeki Hayvanat Bahçesi'ne getirilerek yuvalarına yerleştirilen zürafalardan Merve 8 yaşında, 3 metre 80 santim boyunda ve 900 kilo ağırlığında. 16 yaşındaki Şakir ise 5 metre boyunda ve 1.5 ton ağırlığında

-MERVE 9 AYLIK HAMİLE-

Her biri 9'ar saatlik yolculuğun ardından Kayseri'ye getirilen zürafalardan Merve aynı zamanda 9 aylık hamile. Sevimli zürafa Merve'nin 6 ay sonra dünyaya getireceği yavrunun Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ne ayrı bir renk katması bekleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı TEMA Park ve Hayvanat Bahçesi Projesi kapsamında geçici olarak kapatılan bahçedeki hayvanlar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar kapsamında yapılacak protokollerle geri alınmak üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa-Karacabey Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim ediliyor.

Bir kısım evcil hayvan da Büyükşehir Belediyesi'nin Sincan'da bulunan Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'na taşınıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kayseri Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title