Haberler

Ankara'ya Yürüyen 2b Mağdurları Trafiği Birbirine Kattı

Ankara'ya yürüyüş başlatan 2B mağdurları, Ümraniye'de trafiği birbirine kattı.

Ankara'ya yürüyüş başlatan 2B mağdurları, Ümraniye'de trafiği birbirine kattı. CHP'li milletvekilleri ve eylemciler, bariyerlerden geçmeye çalışırken ilginç görüntüler oluşturdu.

2B mağduru olduklarını ve Meclis'te bulunan siyasi partilerle görüşerek 2B sorununa çözüm aramak istediklerini dile getiren bir grup, Ankara'ya yürüyüş başlattı. Ümraniye Çakmak Mahallesi'nde toplanan gruba, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kadir Öğüt de destek verdi. 5 kişilik bir grubun gerçekleştireceği yürüyüş öncesinde yaklaşık 50 kadar vatandaş da eylemcilere destek vermek için toplandı.

Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 2B mağduru vatandaşların barınma hakkı için yürüdüklerini dile getirerek, "2B mağdurları bu gayrimenkulleri satın aldıkları zaman buraları işgal etmediler. 2B mağdurları işgalci değil, hak sahibidirler. Asıl işgalciler, ormanların içerisine villa yapanlar, yazlık yapanlar. Onlar işgalci" dedi.

Turgut Özal döneminde bu vatandaşlardan peşinat para alındığını ve tapu sözü verildiğini hatırlatan Tanal, "Bunların hiçbiri yapılmadı. Netice itibarıyla bu yerlerin vatandaşlara ücretsiz olarak verilmesi lazım. Eğer bunu ücretsiz olarak vermiyorlarsa o zaman belediyedeki vergi emlak rayiç bedeli ne ise bunun üzerinden alınması gerekir" şeklinde konuştu.

2B yasasının bugüne kadar 2 kez değiştiğini sözlerine ekleyen Tanal, yaklaşık 10 bin kişiyi bulan 2B mağdurları için yasanın tekrar değişmesi gerektiğini ifade etti.

2B mağdurları olarak Ankara'ya yürüyecek grubun içerisinde yer alan İsmail Coşkun, "10 gün içerisinde yürüyebildiğimiz yere kadar yürüyeceğiz. 30 Eylül akşamı halkımız otobüslerle Ankara'ya doğru yola çıkacak. Bizi de yürüyebildiğimiz yerden alacaklar ve Meclis'e giderek burada grubu bulunan siyasi partilerle görüşeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2B mağduru 5 vatandaş Ankara'ya yürüyüş başlattı. Yürüyüşün başlarında CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kadir Öğüt ile yaklaşık 50 kadar vatandaş da 2B mağduru eylemcilere eşlik etti. Yürüyüşün başlamasının ardından önce hangi yoldan gidileceği konusunda kısa süreli bir anlaşmazlık yaşandı. Mahmut Tanal, yolun karşısına geçerek yürümelerinin doğru olacağını söyleyerek grubun yönünü değiştirmek isterken, Kadir Öğüt istikametin doğru olduğunu söyleyerek buna engel oldu. Grup, yaklaşık 100 metre yürüdükten sonra Tanal tekrar karşıya geçmenin faydalı olacağını söyleyerek trafik polislerinden yolu kesmelerini rica etti. Trafik ekipleri otoyol bağlantısı olan yolda trafik akışını durdurdu. CHP milletvekilleri ve kalabalık grup, yolun karşısına geçmek için bariyerlerden atladı. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı geçiş sırasında CHP milletvekilleri yolu ayıran bariyerlerin üzerinden atladı. Bazı vatandaşlar bariyerleri aşmakta güçlük çekerken, birkaç kadın da bariyerlerin altından geçmeye çalıştı. Yolun diğer yönünde de trafiğinin durdurulmasının ardından vatandaşlar zor da olsa yolun karşına geçmeyi başardı. Bu sırada trafik alt üst oldu. Eylemcilerden bazıları araçların aralarından geçerek ilerledi. Grubun yolun karşısına geçmesinin ardından trafik normale döndü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mahmut Tanal Ümraniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title