Haberler

Ankara'ya Kötü Haber: F-35 Testleri 2018'e Kadar Yapılamayacak!

Güncelleme:

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarının son testlerinin 2018'e kadar yapılamayacağı bildirildi.

F-35 savaş uçaklarının teslim takvimini de etkileyecek gecikmeyi ABD ordusunda teknoloji ve lojistikten sorumlu ABD Savunma Bakan Yardımcısı Frank Kendall duyurdu. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarının son testlerinin 2018'e kadar yapılamayacağı bildirildi.

KENDALL: HEDEFİMİZ 2017 ORTALARIYDI ANCAK BUNU YAKALAYAMAYACAĞIMIZ ORTADA

Arizona eyaletindeki askeri tesislerden Pentagon'daki basın mensuplarına telekonferans yöntemiyle bilgilendirmede bulunan Kendall, "Operasyonel test planlamasını tekrar gözden geçirdik ve şu andaki takvim ışığında son testlerin büyük ihtimal 2018 yılında gerçekleşebileceğine yönelik bir fikir birliği oluştu. Hedefimiz 2017'nin ortalarıydı ancak bunu yakalayamayacağımız ortada." diye konuştu.

2017'NİN AĞUSTOS VEYA EYLÜL AYLARINDA BAŞLAMASI BEKLENİYORDU

Uçakların üretildiği program ofisinin teslimat öncesi son testlere 2017'nin ağustos veya eylül aylarında başlaması bekleniyordu. Kendall ile konferansta yer alan F-35 uçaklarının program sorumlusu ABD'li komutan Tuğgeneral Christopher Bogdan ise majör testlere 2018'in ocak veya şubat ayında başlamayı planladıklarını kaydetti.

BOGDAN: GECİKME, YAZILIM VE DONANIMLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ İHTİYACINDAN KAYNAKLANIYOR

Bogdan, gecikmenin toplam 23 uçaktaki yazılım ve donanımların iyileştirilmesi ihtiyacından kaynaklandığını dile getirdi.

Geçtiğimiz aylarda ABD Senatosu'nda katıldığı panelde F-35'lere ilişkin açıklamada bulunan Bogdan, 2018 yılına kadar 100'den fazla uçağın konsorsiyumun ortaklarına ulaştırılacağını belirtmişti. Testlerde yaşanacak gecikmenin ardından teslim tarihlerinin de ileriye kayabileceği ifade ediliyor.

HEM HAVADAN HAVAYA HEM DE HAVADAN KARAYA SALDIRI YETENEĞİ VAR

F-16 ve F-18 gibi dördüncü nesil savaş uçaklarından dört kat daha etkili olduğu belirtilen F-35'lerin hem havadan havaya hem de havadan karaya saldırı yeteneği bulunuyor. Radara yakalanmama özelliğine de sahip yeni nesil uçaklar, 1990 yılında tasarlandıktan sonra ABD ve İngiltere'nin önderliğindeki konsorsiyum tarafından hayata geçirildi.

Türkiye'nin 2002'de dahil olduğu projenin diğer ortakları ise Avustralya, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, İngiltere ve Almanya. Bunlara ilaveten İsrail, Japonya ve Güney Kore de ABD'nin yabancı askeri malzeme alıcıları olarak konsorsiyumun uçaklarından alacak.

İLK İKİSİNİ 2017'DE TESLİM ALMASI BEKLENİYORDU

Proje kapsamında bulunan ülkelerin talebine göre uçaklar sahiplerine teslim edilecek.

Türkiye'nin verdiği 100 F-35 savaş uçağı siparişinden ilk ikisini 2017'de teslim alması bekleniyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

saf ali:

ulan hani kendi uçağımzı yapmıştık . o da mı yalanmış.

12
7
yanıtYanıtla
eski saf AKPli:

hani kendii uçağımızı yapmıştık, ABD, YPG ye devlet kurdurmadan uçak muçak vermez. Bir iki mühendis koymakla olmaz o işler.

8
7
yanıtYanıtla
dobra:

SİZ HALA İNCİRLİKTEN BU ŞEREFSİZLERİ KOVMAYIN.

11
2
yanıtYanıtla
ha:

gerek yok f35lee biz yalandan hergün anka yapıyoruz f40 ta yapıcaz yalandan yakında gerek yok f35e

3
8
yanıtYanıtla
yunus:

Hergün ankayı rüyanda mı yapıyon gerizekalı:) hergün anka yapıyormus, birde f40 yapcakmıs:) o neyse artık:) f-35 ede gerek yokmuş:)

yanıt3
yanıt1
Geek:

türkiye atıl tsk ve silahları ile ortadoğuda cidden büyük bir güç :)

5
4
yanıtYanıtla
Karadenizli:

Bir bitmediniz. . .

yanıt0
yanıt0
vatandas:

hdpkk lilar vatansiz bu ülkenin sirtinda kambur asalak amiplerdir. .

4
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

GAVURDA ÜNIVERSITE VAR DÖRT MATEMATIK YAPAN MÜHENDİS OLMUYOR

7
1
yanıtYanıtla
Geek:

türkiyenin geleceği karanlık. silah gücü tamamen dışarıya bağımlı. tank yaptılar kore lisanslı, helikopter italya, tüfekler alman. oldu olacak paralı amerikan askerlerini tutun da onlar savaşsın.

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title