Haberler

Ankara Valiliği'nden Demiryollarında İlaçlama Uyarısı

Ankara Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, demiryollarında kimyasal ot ilaçlaması yapılacağı uyarısnda bulundu.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Yerköy, Kayseri, Niğde, Ulukışla/Irmak Demiryolu Hattına İlaçlama Özel Treniyle ve uzman personeller gözetiminde balast temizliğini korumak, çeken ve çekilen demiryolu araçlarına menfi yönde etki eden ve kendiliğinden yetişen otlara karşı kimyasal ot ilaçlaması yapılacak. Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyon çevredeki insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olması nedeniyle ilaçlamayı müteakip demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süre ile hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerekmektedir.

İLAÇLAMA UYARISI

İlaçlamanın tarihine ve yerine ilişkin, " Ankara'da 06-07-08 Nisan, Ankara-Eskişehir'de 9 Nisan, Ankara-Irmak'ta 13 Nisan, Irmak-Yerköy'de 14 Nisan, Yerköy- Kayseri'de 15 Nisan, Kayseri'de 16 Nisan, Kayseri-Ulukışla'da 17 Nisan demiryolu hattında yapılacaktır. Rüzgar ve yağış şartlarına göre bu tarihlerde sarkmalar olabilecektir. Bu sebeple ilaçlamanın başlayacağı 06 Nisan tarihinden itibaren 30 Nisan tarihine kadar demiryolu hattının 10 metre yakınına yaklaşılması can ve mal emniyeti bakımından tehlikeli olacaktır" denildi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Valiliği Eskişehir Kayseri Yerköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title