Haberler

Ankara Üniversitesindeki İhraçlara Tepki

Ankara Üniversitesindeki bazı akademisyen ve öğrenciler, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile okullarında görevli olan akademisyenlerin ihraç edilmesini protesto etti. Bazı CHP'li milletvekilleri de gruba destek verdi.

686 sayılı KHK ile ihraç edilmelere tepki göstermek isteyen bazı akademisyenler ve öğrenciler Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde toplandı. Kampüs civarında güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Rektörlük tarafından alınan karar gereği Cebeci Kampüsünde öğrenim görmeyen öğrencilerin içeriye girişine izin vermedi. Kampüs içinde toplanan grup ise basın açıklaması yapmak üzere Siyasal Bilgiler Fakültesine yürüdü. CHP milletvekilleri Gaye Usluer, Mustafa Balbay, Şenal Sarıhan, Sezgin Tanrıkulu, Musa Çam ve İlhan Cihaner de gruba destek vermek için basın açıklamasına eşlik etti.

Burada konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, son çıkarılan KHK ile 330 öğretim üyesinin ihraç edildiğini kaydetti. Mülkiyede yüksek lisans öğrencisi olduğunu anlatan Usluer, mülkiyenin hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerinin Türkiye'nin aydınlığı olduğuna inandığını dile getirdi.

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren ise, mülkiyenin bilim adamı ve siyasetçi yetiştirmek üzere kurulan bir okul olduğunu belirterek, 157 yıllık tarihinin onurla dolu olduğunu savundu. Mülkiye Marşının "vatan marşı" olarak da bilindiğini söyleyen Eren, "Bu marş, vatanın gözyaşlarını dindirme ideasını içermektedir. 157 yıldan beri yetiştirdikleri mezunlarıyla, hocalarıyla bu ideanın takipçisi olmuştur. Çok değerli hocalarımız, akademik yaşamdan, okulumuzdan ihraç edildiler" dedi. Eren, akademisyenlerin ihracını gerektirecek hiçbir nedenin olmadığını öne sürerek, sonuna kadar akademisyenlerin yanında olacaklarını kaydetti.

Grup, hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Gaye Usluer Erdal Eren Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title