Haberler

Ankara Üniversitesi Türkiye'nin Çin'de Gururu Oldu

Çin’de düzenlenen “CHINAOCS-2014”e katılan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, konuşmasında ‘bir meslekte bir ömür’ anlayışının günümüzde ortadan kalktığını vurguladı.

Çin'de düzenlenen "CHINAOCS-2014"e katılan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, konuşmasında 'bir meslekte bir ömür' anlayışının günümüzde ortadan kalktığını vurguladı. Türkiye'den tek katılımcı olan Yeşilyaprak'a kongre komitesi tarafından "Üstün Hizmet Sertifikası" verildi.

Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanlık, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çin Bilim Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenen CHINAOCS-2014, Çin'in Dalian kentinde gerçekleşti. Çin'in iş ve ekonomi merkezi Dalian World Expo Center'daki organizasyonda Dünyanın dört bir yanından iş adamları, ekonomistler, tasarımcılar ve eğitimciler hazır bulundu. Çin'in en büyük organizasyonu olarak gösterilen etkinlik kapsamında yapılan "Ekonomide Küresel Yenileşme Kongresi"ne davetli konuşmacı olarak Türkiye'den sadece Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşilyaprak katıldı.

BAYRAĞI DALGALANDIRDI

ABD, İngiltere, Japonya ve Fransa gibi ülkelerin yer aldığı 19 ülkeden katılan davetli konuşmacılardan biri olan Yeşilyaprak, kongre açılışında Türk bayrağının göndere çekilmesini sağladı. Yeşilyaprak, aralarında 2004 Nobel Ekonomi Ödülü'nü alan Dr. Finn E. Kydland'ın da bulunduğu kongredeki konuşmasında, küreselleşmenin dünyada yarattığı değişimleri bireylerin meslek sahibi olma anlayışı yönünden değindi.

BİR MESLEKTE BİR ÖMÜR DEVRİ KAPANDI

Yeşilyaprak konuşmasında, "bir meslekte bir ömür" paradigmasının değişimine dikkat çekti. "Bir meslekte bir ömür anlayışı günümüzde ortadan kalktı" diyen Yeşilyaprak, bireylerin yaşam süresince 3 ile 8 kez iş ve meslek değiştirebildiğini söyledi. Yeşilyaprak, insanların artık tek bir işe odaklanıp özdeşleşme ve kendini adama yerine, aynı anda birkaç işi sürdürme, proje bazında işlere odaklanma ve sürekli yeni beceriler geliştirme gibi paradigmalara yöneldiğini kaydetti.

"GENÇLER DEĞİŞMEYE AÇIK"

Gençlerin meslek tercihleri yaparken "kendime en uygun meslek" düşüncesiyle bir alan seçip uzmanlaşmasının 21'inci yüzyıl iş dünyasında geçerliğini yitirdiğini dile getiren Yeşilyaprak, ekonomideki küresel değişimler ile uzmanlaşma alanlarının ve becerilerinin hızla değiştiğini belirtti. Yeşilyaprak, gençlerin artık daha esnek ve değişmeye açık olma özelliklerinin geliştirilmesi ve aktarılabilir beceriler kazanmalarının kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Konuşmasıyla büyük alkış toplayan Yeşilyaprak'a kongre komitesince "üstün başarı sertifikası" verildi.

"ONUR DUYDUM"

"Bir bilim insanı olarak ülkemi ve üniversitemi temsil etmekten büyük onur duydum" diyen Yeşilyaprak, bu olanağı değerlendirmesini destekleyen Anakara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve ekibine teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. İbiş ise Ankara Üniversitesi isminin dünyada önemli bir marka değeri taşıdığını belirterek Yeşilyaprak'ı çalışmalarından dolayı tebrik etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Erkan İbiş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title