Haberler

Ankara Üniversitesi'nden Organ Bağışı Kampanyası

Ankara Üniversitesi'nin organ bağışına dikkat çekmek amacıyla başlattığı kampanyaya, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu çatısı altındaki derneklerin yöneticileri, organlarını bağışlayarak katkıda bulundu.

Ankara Üniversitesi'nin "Hayat Bağışlamak Elinizde" sloganıyla başlattığı farkındalık kampanyasına iş dünyasından destek geldi. Aralarına Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), Genç Girişim ve Yönetişim Derneği ile Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı'nın da bulunduğu STK'ların yöneticileri üniversite yönetimiyle bir araya gelerek organ bağışında bulundu. Nakil olan, nakil bekleyen hastalarla uzman doktorların da katıldığı toplantıya Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Tıp Fakültesi Dekanı Şehsuvar Ertürk ve Organ Nakli Mesul Müdürü Prof. Rüçhan Akar evsahipliği yaptı.

-"BAĞIŞ KONUSUNDA STK'LARA GÖREV DÜŞÜYOR"-

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Barış Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, Platform olarak projenin başarıya ulaşması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Organ nakli gibi ulvi ve önemli konu hakkında vatandaşlarımızın yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı görüşündeyiz. Bu sebeple sivil toplum kuruluşu ve derneklere büyük iş düşmektedir" dedi.

Organ bağışının hem Türkiye'de hem de dünyada yetersiz olduğuna dikkati çeken Aydın, şöyle konuştu:

"Türkiye'de, organ bağışı konusundaki en büyük problem halkımızın duyduğu güvensizlik ve tedirginlik. Yaşanan kaygıların halkla doğrudan irtibat kurabilen sivil toplum kuruluşları tarafından giderilebileceğini düşünüyorum. Bizim bir başka tavsiyemiz de organları bağışlanan kişinin ailesine devlet tarafından sosyal ve ekonomik teşvik verilmesi. Organları bağışlanan kişilerin ailesine vergi indirimi, erken emeklilik hakkı gibi haklar verilmesi, bağışları arttıracaktır."

-"HASTALARIMIZ EKİBİN BİR PARÇASI OLARAK ÇALIŞIYORLAR"-

Sivil toplum kuruluşlarının organ bağışı konusundaki duyarlılığının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Rektör İbiş de, "Her birine çok teşekkür ediyoruz. Diğer yandan hastalarımızla birlikte olmak çok önemli. Onlar bir tarafından tedavi oluyorlar diğer taraftan da ekibin bir parçası olarak çalışıyorlar ve organ bağışı konusunda farkındalığın artması için çalışmalarını sürdürüyorlar. Ben hastalarımıza ve katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Üniversitesi Barış Aydın Erkan İbiş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title