Haberler

Ankara Üniversitesi'nde Felaket Durumlarında Radyonun Önemi Tartışılacak

UNESCO tarafından Dünya Radyo Günü olarak ilan edilen 13 Şubat nedeniyle Cumartesi günü Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ile UNESCO Türkiye Milli Komitesi’nin işbirliği ile “Olağanüstü Hal ve Felaket Durumlarında Radyo” konulu bir panel gerçekleştirilecek.

UNESCO tarafından Dünya Radyo Günü olarak ilan edilen 13 Şubat nedeniyle Cumartesi günü Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ile UNESCO Türkiye Milli Komitesi'nin işbirliği ile "Olağanüstü Hal ve Felaket Durumlarında Radyo" konulu bir panel gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmalarını İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Serhan Ada'nın yapacağı panelin birinci oturumunda, AÜ İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Sezer Akarcalı, TRT Radyo Dairesi Başkanı Amber Türkmen, TOBB Üniversitesi'nden Dr. Hilmi Bengi konuşacak. İkinci oturumda ise, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi YK Başkanı Metin Çorabatır, Açık Radyo Programcısı Gürhan Ertür ve RTÜK Uzmanı Erdem Çakmak bilgi verecek. Panel, AÜ Rektörlüğü 100. Yıl Konferans Salonunda saat 14.00'te başlayacak.

1946'da kurulan Birleşmiş Milletler Radyosu'nun kuruluş tarihi olan 13 Şubat, 2011'de Paris'te gerçekleştirilen UNESCO'nun 36. Genel Konferansı'nda "Dünya Radyo Günü" olarak ilan edildi. Dünya Radyo Günü, günümüzde yeryüzünde yaşayan nüfusun yüzde 95'ine ulaşabilme kapasitesine sahip dünyanın en yaygın kitle iletişim aracına olan ilginin yeniden canlandırılmasını amaçlıyor.

EVLERİN YÜZDE 75'İNDE RADYO BULUNUYOR

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin verilerine göre, dünyadaki evlerin yüzde 75'inde bulunan radyo günümüzde kullanılan haberleşme teknolojilerine göre nispeten basit ve masrafsız olduğu için özellikle bütün iletişim ve ulaşım altyapısının hasar gördüğü felaketler sırasında daha yaşamsal bir iletişim ortamı oluşturuyor. Radyonun bu özelliği nedeniyle UNESCO, 2016 yılı için Dünya Radyo Günü temasını "Olağanüstü Hal ve Felaket Durumlarında Radyo" olarak belirledi. Bu bağlamda söz konusu gün kapsamında yapılacak yayınlarda doğal afetlerin yanında, özellikle Ortadoğu'da yaşanan savaş ve çatışmaların yol açtığı göçün göçmenler, göçmen çocuklar açısından ortaya koyduğu sorunlar işlenecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title