Haberler

Ankara Uluslararası Film Festivali Jürisi Belli Oldu

Oyuncular Belçim Bilgin ve Mert Fırat, Ankara Uluslararası Film Festivali'nin jürisinde yer alacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca bu yıl 25'incisi düzenlenecek Ankara Uluslararası Film Festivali'nde jüriler ve yarışma filmleri belli oldu.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, Halkbank Ana Sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle 5-15 Haziran'da gerçekleştirilecek festivalde, ulusal uzun film, kısa ve belgesel dallarında ödüller verilecek.

Bu yılki Ulusal Film Yarışması'nın jürisi yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Belçim Bilgin, oyuncu Mert Fırat, öğretim üyesi Dr. Ali Karadoğan ve Yunanlı görüntü yönetmeni Andreas Sinanos'tan oluşuyor.

Ayrıca Ayla Kambur, Ahmet Gürata ve Kerem Sanatel'den oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi de dernek adına "En İyi Film Ödülü" verecek.

Festivalin "Ulusal Kısa Film" yarışmasında, "Kurmaca", "Deneysel"  ve "Canlandırma" dallarında da 57 film yarışacak.

Aynı zamanda "Belgesel" dalında da 11 filmin yarışacağı festivalde 27 ödül dağıtılacak. Ödüller, 15 Haziran'da festivalin kapanış gecesinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu'nda düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Belçim Bilgin Halk Bankası Mert Fırat Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title