Haberler

Ankara: Tarım Kredi Kooperatiflerinden Örnek İhale

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Banka ve Ekspertiz Şirketlerinin 45 Milyon YTL Değer Biçtiği Arsasını Yıllık 12 Milyon YTL Bedelle Kiraya Vererek Örnek Bir İhaleye İmza Attı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği banka ve ekspertiz şirketlerinin 45 milyon YTL değer biçtiği arsasını yıllık 12 milyon YTL bedelle kiraya vererek örnek bir ihaleye imza attı.

Kiradan elde edilecek gelir, Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarına kredi ve yatırım olarak kullandırılacak. Tarım Kredi'den yapılan açıklamaya göre Birlik, Etimesgut Şeker Fabrikası karşısında atıl durumda bulunan arsasını kiralamak üzere ihale açtı. Banka ve ekspertiz şirketlerinin 45 milyon YTL değer biçtiği 182 bin metre karelik arsa, ihale sonucunda yıllık 12 milyon YTL karşılığında Maya Ticaret Taahhüt ve İnşaat A.Ş'ye kiralandı. Maya Ticaret Taahhüt ve İnşaat A.Ş 49 yıllığına kiraladığı arsa üzerinde, 130 bin metre karelik kapalı alana sahip bir iş merkezi kuracak. Şirket, iş merkezi için yaklaşık 145 milyon YTL yatırım yapacak ve dönem sonunda tesisler, Tarım Kredi Kooperatiflerine devredilecek. Resmi gazete vebazı ulusal gazeteler ile kurumun internet sitesinden ilan edilerek şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen ihaleye 40'ın üzerindeki firma ilgi gösterdi.

İhaleye teklif veren 4 firmadan kapalı zarf usulü ile teklif alınırken pazarlık turlarında en yüksek teklifi veren Maya Ticaret taahhüt anonim şirketinin teklif kabul edildi. En uygun teklifi vererek ihaleyi kazanan Maya A.Ş 49 yıllığına kiraladığı arsa üzerinde 130 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kuracağı iş merkezi için 145 milyon YTL yatırım yapacak. 49 yıllık süre sonunda tesisler Tarım Kredi kooperatifine devredilecek. Ankara'nın en önemli alanı üzerine kurulacak olan iş merkezinde önde gelen mobilya mağazalarından Ikea, ana kiracı olarak İstanbul ve İzmir'den sonra üçüncü mağazasını Ankara'da açmış olacak. Real Hipermarket Grubu ve TeknoSA gibi firmalar da iş merkezinde faaliyet gösterecek.

Tesislerin hizmete girmesiyle 3 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak. Ankara'nın yanı sıra bölge ekonomisine de önemli katma değer sağlayacak proje kapsamında yer alan tüm tesis ve ünitelerin, en geç 3 yıl içinde tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title