Haberler

Ankara tanıtım projeleri (2)

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Bu yapılan operasyonların aslında görülen bir hedefi var. O da Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak istiyorlar, AK Parti'den kurtulmak istiyorlar.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Bu yapılan operasyonların aslında görülen bir hedefi var. O da Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak istiyorlar, AK Parti'den kurtulmak istiyorlar. Ama görülmeyen hedef ne? Türkiye'nin gelişmesidir, kalkınmasıdır, büyümesidir, Türkiye'nin birilerini kıskandıran hamleleridir" dedi

İşler, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Ankara Projeleri Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, bazılarının laf ürettiğini ancak AK kadroların icraat ürettiğini söyledi.

İşler'in, "Yenimahalle'ye AK Parti'nin bayrağını dikmeye var mısınız? Ankara'nın 25 ilçesine AK Parti'nin bayrağını dikmeye var mısınız?" diye sorduğu salondaki partililer de "varız" karşılığını verdi.

Seçimlere kadar gece gündüz çalışılması gerektiğini dile getiren İşler, Başbakan Yardımcısı olduktan sonra Bosna, Makedonya ve Almanya ziyaretinde insanların kendilerine verdiği destekten bahsetti.

İşler, 11 yılda AK Parti'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşattığını, bu değişimin ve dönüşümün etkisinin bütün dünyada görüldüğünü belirtti.

"Dünyanın neresine gidersek gidelim müthiş bir Türkiye sevdası, müthiş bir Tayyip Erdoğan sevgisiyle karşı karşıya kalıyoruz" diyen İşler, 11 yılda elde edilen başarıların, kazanımların birilerini yurt içinde ve dışında rahatsız ettiğinin görüldüğünü ifade etti.

İşler, "İşte onlar Türkiye'nin bu kazanımlarını kaybettirmek için son yıllarda büyük operasyonlar yapıyorlar. 2012 yılında başladılar, Sayın Başbakanımıza diktatör dediler, padişah dediler, sultan dediler, karalama kampanyası yaptılar. Soruyorum size, ortalama 2 yılda sandığın geldiği bir yerde diktatörlük olur mu?" diye konuştu.

İnsanların sandıkları patlatacağını ve AK kadroları iş başına getireceğini ifade eden İşler, şöyle konuştu:

"Ama maksat başka, maksat üzüm yemek değil bağcı dövmek. Maksat, Türkiye'nin 17. yüzyıldan itibaren ilk defa istikrarlı bir şekilde büyüdüğü 11 yıldaki kazanımlarını kaybettirmektir. Onun için gezi olaylarını planladılar, başaramadılar. 17 Aralık operasyonlarını planladılar başaramadılar, başaramayacaklar. 30 Mart'a kadar da beyhude şekilde çabalayacaklar. Allah'ın izniyle AK Parti bayrağı bu ülkenin semalarından inmeyecek."

Sultan Abdulhamit'e de aynı senaryoların uygulandığını ifade eden İşler, Türkiye'nin durdurulmaya çalışıldığını dile getirdi.

İşler, "Bu yapılan operasyonların aslında görülen bir hedefi var. O da Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak istiyorlar, AK Parti'den kurtulmak istiyorlar. Ama görülmeyen hedef ne? Türkiye'nin gelişmesidir, kalkınmasıdır, büyümesidir, Türkiye'nin birilerini kıskandıran hamleleridir" ifadesini kullandı.

"Kamuoyu yoklamaları oynanan oyunun beyhude olduğunu, nafile olduğunu ortaya koydu" diyen İşler, milletin uyandığını, hakikatlerin farkında olduğunu anlattı. İşler, "Milletimiz Allah'ın izniyle Tayyip Erdoğan'ı onlara yedirtmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

İşler, 30 Mart seçimlerinin genel seçim edasıyla yapılacağını belirterek, herkesin kendilerine karşı birleştiğini bildirdi.

Genel seçimlerde oylarını yüzde 50'ye çıkarıp elde ettikleri başarıyı yerel seçimlerde de göstereceklerini dile getiren İşler, Ağustos ayında da cumhurbaşkanını seçeceklerini söyledi.

- Melih Gökçek'in konuşması-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Melih Gökçek de 2014 yerel seçim kampanyasını başlattı.

Ankara ile ilgili daha önceki çalışmaların anlatıldığı kısa filmin ardından Melih Gökçek'in hayatı kendi sesiyle hazırlanan sinevizyon gösterimiyle tanıtıldı.

Konuşmasını yapacağı kürsüye gelirken partililere karanfiller atan Gökçek, 30 Mart'a kadar heyecanlarını asla yitirmeyeceklerini, seçim sürecinde birlik ve bütünlük içinde projelere, hizmetlere, Ankara'ya odaklanacaklarını vurguladı.

"Başbakanımız arkamızda, sizin hayır dualarınız üzerimizde. İnşallah, bu süreçte birlik ve bütünlük içinde olacağız" diyen Gökçek, barış ve esenlik içinde AK Parti'ye yakışır bir kampanya süresi geçireceklerini dile getirdi.

Gökçek, "20 yılda Ankara'ya sayısız eserler kazandırdık. 20 yılda Ankara'ya adeta çağ atlattık. Şimdi önümüzde 5 yıl daha var inşallah. İnşallah bu 5 yılda bundan önce olduğu gibi hizmet ve emek dolu bir 5 yılımız daha olacak" dedi.

-"Ankara benim hayatım"-

Ankara'ya aşık olduğunu anlatan Gökçek, "Ankara benim hayatım, benim sevdam, benim toprağım, ben Ankara ile Ankaralı kardeşlerimle kader birliği yaptım. Ben bu şehri evim, ocağım, yuvam olarak gördüm. Sizleri de aynı çatı altında bir arada yaşadığımız kardeşlerim olarak görüyor, öyle benimsiyor, öyle kabul ediyorum" ifadesini kullandı.

Gökçek, kendilerinden önce Ankara'ya birçok yönetimin geldiğini ancak hiçbirinin kendi dönemlerindeki kadar üretmediğini, eser meydana getirmediğini belirtti.

"Seçim sürecinde bol keseden atanlar var. Eser üretmekten, hizmet üretmekten, proje üretmekten bahseden yok. Seçim kampanyalarını proje anlatmak üzere değil karalama yapmak, çamur atmak, iftira atmak üzerine kurmuşlar" diyen Gökçek, en iyi bilinen işin bu olduğunu savundu.

Gökçek, "Onların ellerinde yıllardır tek bir proje var, yalan atmak, iftira atmak, milli birliğimizi, kardeşliğimizi, toplumsal barışımızı hedef almak" diye konuştu.

Ankara'yı 2023 hedeflerine ulaştıracak, projeler anlatacağını belirten Gökçek, daha sonra 18 projeyi tanıttı.

-Ankara'ya boğaz ve simge kule-

Avrupa'nın en büyük tema parkının "Ankapark" olacağını anlatan Gökçek, bu projenin Ankara turizmi için en büyük yatırım olacağını aktardı.

Gökçek, 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip parkı 12 ay boyunca turizme açık tutmayı amaçladıklarını kaydetti. Parkta, büyüklü küçüklü bin 217 oyuncak bulunduğunu bildiren Gökçek, ilk yıldan itibaren 5 milyon ziyaretçinin gelmesi planlanan park için hedefin 10 milyon ziyaretçi olduğunu kaydetti.

Ankara'nın da bir boğazı olacağı projeden bahseden Gökçek, İmrahor Vadisi'nde, birinci etapta yer alacak 11 kilometrelik dev kanal etrafında dizilen villalar, kafe restoran ve benzeri yerler, dinlenme alanlarının bulunacağını bildirdi. Gökçek, bu yatırımın 5 yılda bitmesini planladıklarını, Eymir Gölü ile Gölbaşı Mezarlığı arasındaki su arıtma tesisinde elde edilecek suyun kanalı besleyeceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın hediyesi olacak havalimanı metro projesi de bulunduğunu bildiren Gökçek, "Sayın Başbakanımızın talimatı ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan Sıhhiye/Havaalanı Metro Projesi, Sıhhıye, Gar, Gençlik Parkı, Hacıbayram, Siteler, Aydınlıkevler, Kuzey Ankara, Pursaklar, Saray, Fuar Alanı ve Havaalanı arasında işleyecek" dedi. Gökçek, toplam uzunluğu 30 kilometreyi bulacak hattın 5 yılda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

-Teleferik otobüs projesi-

Bütün dünyada kullanılmaya başlanılan otobüs teleferikler bulunduğunu anlatan Gökçek, yoğun yolcu alabilen teleferiklerin merkez istasyonunun, Adliye binasının toptancı hal bölgesine taşınmasından sonra, bu binanın bulunduğu yer olmasını planladıklarını belirtti.

Teleferik haricinde yeni metro, dolmuş ve otobüs duraklarına da merkez olacak bölgenin, şehir trafiğine de nefes aldıracağını dile getiren Gökçek, Kızılay-Dikmen Vadisi, Kızılay-Mamak, Kızılay-Hacıbayram, İvedik-Etlik gibi bölgelerde, toplam 23 kilometrelik teleferik uygulamaları yapacaklarını bildirdi.

Kuzey Ankara'nın adını Kuzey Yıldızı koyduklarını ve buraya Kuzey Yıldızı Cami'sini yapacaklarını belirten Gökçek, bu projenin kendisini en çok heyecanlandıran projelerden birisi olduğunu anlattı.

Cumhuriyet döneminin en iddialı camisini yapacaklarını dile getiren Gökçek, "130 bin metrekare kapalı alanı olan proje'nin ihalesi yapıldı ve hafriyata başlandı. Alanda, 9 bin kişilik bir caminin yanında, 5 bin kişilik bir kongre salonu, bin 500 kişilik lokanta bölümü, çeşitli dükkanlar ve sanat merkezleri bulunacak" bilgisini verdi.

Esenboğa Havalimanı'na bitişik bir alanda, proje ortaklarıyla 50 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare açık alanı bulunacak fuar alanı yapılacağını ve arazinin temin edildiğini söyleyen Gökçek, yolların açılmaya devam edildiğini, 2014 içinde fuar alanını açmayı planladıklarını ifade etti.

-İnanç ve Tarih Müzesi-

Gökçek, Ankamall karşısında itfaiye binasının bulunduğu alana yapılması planlanan İnanç ve Tarih Müzesi'nin de "ferman", "tarih", "bilim", "Kur'an mucizeleri" bölümlerinden oluşacağını kaydetti.

Gökçek, Ankara'nın dört bir yanındaki termal su kaynaklarının kullanılmasının sağlanması için "termal su projesi" hazırladıklarını bildirerek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin il sınırları içindeki tüm altyapıları bedava yapacağını ve termal turizmi teşvik edeceğini aktardı.

Çok amaçlı kongre merkezi projesinden de söz eden Gökçek, ayrıca 333 metre yüksekliğinde yapılması planlanan kulenin de Ankara'nın simgesi olacağını vurguladı.

Tarımsal kalkınma projesi kapsamında Ankara'ya yeni katılan ilçelerde tarım ve hayvancılığın teşvikinin düşünüldüğünü belirten Gökçek, Eryaman'a yapılacak stadın ise bir diğer projeleri olduğunu ifade etti.

Gökçek, Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresinin yenileme projesinin 2 yıl önce başladığını ve çalışmaların devam ettiğini, 2014'te kitapçı dükkanlarını yenileme işlemi ve çevre düzenleme işlerinin biteceğini, ayrıca Türkiye'nin en modern kapalı dolmuş durakları ve Hacı Bayram Kongre Salonu'nun da tamamlanacağını duyurdu.

Aile yaşam merkezlerinin çoğaltılması projesi bulunduğunu da ifade eden Gökçek, bu merkezlerin Ankara'nın tüm ilçelerinde yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Gökçek, Gölbaşı sınırları içinde yapılacak "Oto Galerileri Projesi"ne göre de binek otolar, minibüsler, otobüsler, kamyonlar, tırlar ve iş makinelerinin satıldığı galerilerin bölgede inşa edileceğini kaydetti. Gökçek, arazinin kamulaştırılmasının bittiğini, belediyeye ait metropol anonim şirketi eliyle, en kısa zamanda yapımının bitirileceğini ve şehir içindeki oto galerilerinin bölgeye taşınacağını anlattı.

-Rekreasyon Alanı Projesi-

Başkan Gökçek, Çubuk 1 Barajı bölgesinde rekreasyon çalışmalarına başlayacaklarını ayrıca Çamkoru Rekreasyon Alanı Projesi'nin de gerçekleşeceğini bildirdi. Gökçek, Çamkoru'da tahsisi alınan bölgede, takdir ve teşekkür alan öğrencilerin yaz kampını yapacaklarını söyledi.

"Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında 5 bin konutu bitirmek için çalıştıklarını anlatan Gökçek, Mamak'ın makus talihini yeneceklerini ifade etti.

Melih Gökçek, proje tanıtımının sonunda "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bize düşen, Türkiye'nin parlayan yıldızına yakışır bir başkent inşa etmektir. Biz de zaten bu şuurla çalışıyor, bu sorumlulukla görev yapıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da konuşmasında AK Partililer olarak, AK Partili belediyeci olarak içi boş siyaset yapmadıklarını söyledi.

Konuşmaların işaret diliyle de çevrildiği etkinliğin sonunda, programa katılan protokol üyeleri sahnede toplu fotoğraf çektirdi.

-melih gökçek

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emrullah İşler Melih Gökçek Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title