Haberler

Ankara, Rusya'nın S-400'lerine Karşı İlk Hamlesini Yaptı

Güncelleme:

Moskova'nın Suriye'ye S-400 füze sistemi yerleştirmesi, Ankara'yı da hava savunma sistemleri konusunda harekete geçirdi. "KORAL" adlı yerli hava savunma sistemi sınıra yerleştirildi.

Rusya'nın S-400 füze sistemini Suriye'ye getirmesinin ardından Türkiye'den de bir hamle geldi. Tehdit oluşturan füze, uçak ve radar sistemlerini, sinyal karıştırma özelliği ile etkisiz hale getiren, ASELSAN yapımı "KORAL" adlı yerli hava savunma sistemi, Suriye sınır hattına sevk edilerek aktif hale getirildi.

100 KİLOMETRE MENZİLİ VAR

Milli üretim olan "KORAL" Hava Savunma Sistemi, 100 kilometre menzile sahip. Araç üzerine entegre edilerek kullanılabilen mobil sistemde, iki farklı unsur bulunuyor. Bu unsurlardan ilkini Radar Elektronik Destek Sistemi (KORAL-ED), diğerini ise Radar Elektronik Taarruz Sistemi (KORAL-ET) oluşturuyor.

İZMİR'DE DEVREDEYDİ

Sistem, tehdit oluşturan füze, uçak ve radarların yön sistemlerini sinyal karıştırma özelliği ile etkisiz kılıyor. ASELSAN'ın ürettiği ve 2015 tarihinde TSK'nın envanterine giren KORAL ilk olarak Ege'deki ihlallere karşı İzmir'de devreye sokulmuştu.

RADARLARI KÖR EDİYOR

8X8 araç üzerine entegre edilen sistem ile radarların yarı çapı düşürülerek uçaklar için kör noktalar oluşturuluyor ve uçaklar bu koridordan geçerek düşman radarlarına saldırabiliyor.

(Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (237)

Kırımlı Türk:

Uzay aracından Uzay istasyonuna lazer ile elektrik aktaran teknolojiyi daha bugün icat eden Rusları bu Teneke parçası ile durduracağına inanan insanlara ancak YAZIK denir. Sen dostunu vur sonra bu tenekeler ile milleti kandır. Yazık. Bu kafa ile çok insan ölecek.

20
104
yanıtYanıtla
EFE:

Nasil bir dost ki SINIR ihlali yapiyor uyariyorsun dinlemiyor sende nasil bir Türksen sanirim baba tarafiniz rus ayrica Türkmenler bombalaniyor yazik size

yanıt64
yanıt7
kayı:

kıskançlığından gebermişsin çakma kırımlı türk.

yanıt46
yanıt6
mehmetçik:

her türk asker doğar. . . en savaşcı millet turklerdir

79
20
yanıtYanıtla
.........:

KOÇGİRİ SEN BENCE TÜRKİYEDEDE OKSİJEN ALMA GİT PUTİNLE YAŞA.

yanıt3
yanıt2
Mehmed:

Koral ne lan : ) Olm Rusya lan bu Rusya gidin işinize

22
67
yanıtYanıtla
TAMER:

Lan git adını değiştir ruskov yap, mehmet ismi sana yakışmıyor

yanıt39
yanıt13
Mehmed:

Sizin üçünüzü yumoş yaparım akıllı olun

yanıt11
yanıt11
KÜRŞATTTTTTT:

GÖZÜNDE BÜYÜTME YA. SONUÇTA ONLARDA İNSAN. . . YÜREKTE LAZIM BU İŞTE. . SENDE YOKSA TERKET BU ÜLKEYİ YÜREKSİZ HERİF. . .

yanıt7
yanıt1
YİĞİT:

MEHME D SEN ZATEN YUMOŞLARDANSIN BU YĞİTLLER SENİN GİBİ YUMOŞ OLMAZ KOÇUM

yanıt9
yanıt6
Tüm 237 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title