Haberler

Ankara Ressam Meral Otan'ın Çantası Evinin Önünde Gasp Edildi

Ankara'nın Çankaya ilçesinde evine gitmeye çalışan ressam Meral Otan'ın çantası, kimliği belirlenemeyen ve tanımadığını belirttiği 22-25 yaşlarındaki bir kişi tarafından omuzunda zorla alınarak gasp edildi. Bir süre çantasını vermemekte direnen Otan'ı yerde metrelerce sürükleyen gaspçı, daha sonra çantayı alarak kayıplara karıştı.

Gasp olayı, Ankara'nın Çankaya İlçesi Tahran Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Gaspçı ile yaşadığı arbede sonrası omuzundan ve ayaklarından yaralanan Otan, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Vakıfbank Korosu'nda, Türk Sanat Müziği Korosu'nda koris olarak programa katıldım. Daha sonra 21.30 sıralarında Tahran Caddesi'nde yaşadığım binanın kapı önüne geldiğim sırada 22-25 yaşlarında, zayıf ve uzun boylu bir genç birden sırtında taşıdığım çantama saldırarak gasp etmek istedi. Şaşkınlığıma rağmen çantamı vermemek için direndim. Sokak lambaları yanmıyordu, bana saldırınca yere düştüm. Beni yerde metrelerce sürüklemeye başladı. Öldürecek diye korkumdan çantayı bırakmak zorunda kaldım. Çantamı zorla gasp eden hırsız, daha sonra hızla kaçarak izini kaybettirdi".

Çantasının içinde yaklaşık 250 TL para, banka ve kimlik kartları bulunduğunu belirten ressam Meral otan, "Bu yaşadığım olayda tüm bağırışlarıma rağmen sokakta hiç kimse olmadığı için yardımıma koşan da olmadı. Daha sonra Tahran Caddesi üzerinde HDP binası önünde nöbet tutan polislere durumu anlattım. Beni polis arabasına bindirerek Çankaya Polis Karakolu'na götürerek şikayetimi aldılar. 'Beni gasp edenin bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorum' diye ifade verdim. Daha sonra beni bir hastanenin acil servisine götürülerek ayağımdan ve omuzumdan aldığım yaralar tedavi edilerek evime getirildim" dedi.

Yıllarca yurdun dört bir köşesindeki eğitim kurumlarında yöneticilik yaptıktan sonra 10 yıl önce emekli olduğunu, 40 yıldan fazla ise sanatın içinde olduğunu belirten Otan, "İlk defa başıma böyle bir olay geliyor. Yaşadığımız Kavaklıdere Mahallesi'nde hırsızlar kol geziyor. Duyduklarıma göre geçen yıl evimizin karşısında bir savcının evine hırsızlar girmiş. Yine aynı cadde üzerinde yaşayan bir avukatın evi soyulmuş. Evimin yakınında bulunan ünlü otelin hemen yanında bulunan binanın önünde akşam saatlerinde bir kadının yine çantası gasp edilmeye çalışılmış, attığı çığlıklara binanın kapıcısı yetişerek kendisini kurtarmış" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Tahran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title