Haberler

"Ankara Önümüzü Açsın, Yeter!"

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ikinci gün ziyaret programına Urla Belediyesi'nden başladı.

30 Mart seçimlerinin ardından seçilen ilçe belediye başkanlarına tebrik turuna Urla, Narlıdere, Balçova ve Konak ile devam eden Başkan Kocaoğlu, seçimi kaybeden rakibi Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ın " İzmir'in genleri değişmeye başlamıştır. Bundan sonra gözümüz üzerlerinde olacak" sözlerine yanıt verdi. Kocaoğlu, Büyükşehir Başkanlığı oylarında CHP'nin 27 ilçede açık ara önde çıktığını belirterek "Artık İzmir'de herkes herkesi denetleyecek. Ankara'da prosedür izinlerin bile engellenmesini kamuoyuna anında açıklayacağız" diye konuştu.

Seçimlerin ardından Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık ilçe belediye başkanlarını ziyaret ederek kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ikinci gün ziyaret programına Urla Belediyesi'nden başladı. İzmir'in yeni döneminde görev yapacak 3 kadın belediye başkanından biri olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a başarılar dileyen Başkan Kocaoğlu, "Urla'nın kalkınması, gelişmesi için, burada yaşayan vatandaşlarımızın lokmasını büyütmek için hep birlikte, el ele var gücümüzle çalışacağız. 'Ben yaptım, oldu' değil, katılımcı bir yönetim anlayışıyla kenti yönetmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Kadın belediye başkanların önemini bir kez daha vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Kadın bakış açısının, kadın eli değmesinin İzmir'e yansımalarını, katkılarını önümüzdeki süreçte hep birlikte görüp, yaşayacağız" dedi. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, insan odaklı çalışarak, sosyal belediyecilik örneği projeleri hayata geçireceklerini vurguladı. Uyar, ilk icraatlarının ise yaz aylarına yaklaşıldığı için kıyı kenar düzenlemeleri olacağını vurguladı.

27 ilçede açık ara önde çıktık

Kocaoğlu'nun ikinci durağı, 4. dönem belediye başkanı olarak seçilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur oldu. Batur ve meclis üyelerinin karşıladığı Kocaoğlu, yeni dönemde kendilerine başarılar diledi. Kocaoğlu, Batur'u ziyaretinde, seçim sürecinde yaşananlar ve sonrasında AKP adayı Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirme yaptı. Kocaoğlu, belli güçlerin yönlendirmesine rağmen 30 ilçenin 27'sinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarında açık ara önde çıktıklarını söyledi. Sadece üç ilçede AKP adayı Yıldırım'ın az farkla öne çıktığını dile getiren Kocaoğlu "Bizim çalışmalarımızın tüm İzmir tarafından genel kabul gördüğü bir realitedir. Bu seçimler sadece bir yerel seçim adaylık yarışı olmadı. Bu seçimlerde hükümet İzmir'i pilot bölge ilan etti. Her türlü yol ve yönetim kullanıldı. Kendi yaptıklarını sanki biz yapıyormuşuz gibi kamuoyuna lanse etmeye çalıştılar. Seçimlerde ne kadar menfi şey yapılabilecekse, tüm ilçelerde, özellikle kırsalda bunu yaptılar. Tabii bu işin siyasi tarafı. Esas tehlikeli tarafı, son derece sıkıntılı süreç geçiren ülkedeki devlet kurumlarının siyasette acımasız taraf olmasıdır. Biz böyle bir mücadeleden çıktık" dedi.

Binali Yıldırım'a yanıt

AKP adayı Binali Yıldırım'ın "İzmir'in şifrelerini çözdük" dediğini hatırlatan Kocaoğlu "Binali Bey, bizim de kendisi tarafından denetleneceğimiz yönünde açıklamalar yaptı. Biz bundan memnun oluruz. Zaten denetleniyoruz. Ancak bundan sonra İzmir'de artık herkes herkesi denetleyecek. Prosedür olarak engellenen işler, anında İzmir kamuoyuyla yoğun şekilde paylaşılacak, Biz her zamankinden daha fazla çalışacağız. Altyapı çalışmalarını büyük ölçüde bitirdik. Önce çevre, sağlık diyerek, suyumuzu havamızı, toprağımızı koruyacak çalışmalar yaptık. Görünmeyen altyapı yatırımlarına dalan belediye başkanları, siyaseten büyük risk üstlenir. Biz bu riski seve seve üstlendik" diye konuştu.

AKP'li siyasetçilerin anlamadığı, anlayamadığı noktanın 'yerelde kalkınma ve lokmayı büyütme' stratejileri olduğunu belirten Kocaoğlu "Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların karşılığı 5 yıl içinde herkes tarafından görünecek. Ankara bürokrasisinden takip konusundan ziyade önümüzün açılması dışında isteğimiz yok. İşimiz geciktirilmemeli. Tramvay projesi Ankara koridorlarında 3 yıl bekletilip, seçime üç ay kala İzmir'e gönderildikten sonra 'Hani bunu yapacaktın' demenin ne siyaseten ne başka açıdan tutarlılığı yoktur" dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise bugüne kadar ilçeye verdiği desteklerden ötürü Başkan Kocaoğlu'na teşekkür ederek, "Narlıdereliler'in gönlünde taht kurdunuz. Sizlerle birlikte nice güzel işlere imza atacağız" şeklinde konuştu.

Birlikte çalışmak, birlikte üretmek

Narlıdere Belediyesi'nin ardından Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'yı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, üçüncü dönem başkanlık yapacak olan Çalkaya'ya başarılar diledi. Aziz Kocaoğlu, "Uzun yıllardır iktidarda olduğumuz belediyelerin yanı sıra bu seçimlerde 1950'li yıllardan beri iktidar olamadığımız Tire ve Bayındır'ı Cumhuriyet Halk Partisi aldı. Seçimin galibi kesinlikle CHP'dir" diye konuştu.

Sabah başladığı programına öğle saatlerinde Konak Belediyesi ile devam eden Başkan Kocaoğlu, İzmir'deki üç kadın belediye başkanından biri olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ziyaret ederek başarılar diledi. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"CHP, tabandaki oyunu artırmıştır. Ben kazanan tüm arkadaşlarımı kutluyorum, başarılar diliyorum. Kazananlar, kaybedenler olacaktır. Ama kimsenin İzmir'in DNA'sına söz söyleme hakkı yoktur. Çalışmalarını herkes siyaseten sürdürecektir. Ama İzmir, kendisi hakkında söylenen negatif söylemlerin takipçisidir. Bugün İzmir'de yerel idareye Ahmet Piriştina ile birlikte üst üste dördüncü kez sosyal demokratlar seçilmiştir. Bu, İzmir tarihi için son derece önemlidir."

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, "Biz Konak'ta, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyum içinde yapılması gereken işleri yapacağız. İzmir'in birlikte üretmeye ihtiyacı var. Görevi devraldığımda söylediğim şey, Konak Belediyesi'ni bir aile haline getirmekti. Konak'ta büyük bir aile olarak Büyükşehir Belediyemizle birlikte bütün hizmetleri insana saygı çerçevesinde yerine getireceğiz. Üretken bir süreç olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu İzmir Urla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title