Haberler

Ankara'nın Yol Haritası: 4 Bin Askerle Hedef Rakka

Güncelleme:

ABD Genelkurmay Başkanı ve CIA Başkanı'nın Türkiye'ye gelmesiyle 'Rakka operasyonu' yeni bir boyut kazandı. ABD ile anlaşılması durumunda TSK 3-4 bin personelle operasyona destek verecek.

Türkiye ile ABD arasında süren ' Rakka operasyonu' görüşmeleri ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile CIA direktörü Mike Pompeo'nun Türkiye ziyareti ile yeni bir boyut kazandı.

Türkiye gazetesinin, üst düzey güvenlik birimlerinden edindiği bilgilere göre, El-Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesinden sonra Türkiye'nin Suriye'ye ilişkin yol haritası ABD'li yetkililere aktarıldı. Suriye'de Türkiye tarafından eğitilmiş 10 bin ÖSO mensubunun olduğu, bunların 7 bininin cephede kullanılacak nitelikte, 3 binin ise cephe gerisinde lojistik destekte bulunabileceği bilgisi verildi.

4 BİN ASKERLE HEDEF RAKKA

Türkiye'nin Rakka operasyonu konusunda ABD ile anlaşması durumunda TSK'nın 3-4 bin personelle operasyona destek vereceği belirtildi.

Üst düzey güvenlik yetkilileri "Türkiye Rakka için özel bir görev kuvveti oluşturacak. Bu öneri ABD'ye yapıldı. Ancak Rakka operasyonuna Türkiye'nin katılması, YPG-PYD'nin bu operasyonunun hiçbir yerinde olmaması şartına bağlı. YPG-PYD bulunduğu yerlerde stabil kalacak. Türkiye'nin planı bu. Bazı yerlerde YPG unsurlarının 8 kilometreye kadar Rakka'ya yaklaştığı biliniyor.

ABD ile birlikte Türkiye ve ÖSO'nun katılımı ile Rakka'ya yapılacak operasyonun biraz zaman alacağı tahmin ediliyor. Zorlukları var ama El-Bab'da ciddi tecrübe kazanıldı. Öncelik Menbiç'te değil, Rakka'da olacak. Türkiye'nin ABD ile birlikte Rakka operasyonunu gerçekleştirmesi halinde ABD, YPG'nin Menbiç'i terk etmesini ve Fırat'ın doğusuna çekilmesini sağlayacak" bilgisini verdi.

TEK SIKINTI İDLİB OLABİLİR

Üst düzey güvenlik yetkililerine göre, Trump yönetimi ile Türkiye yakınlaşmasının Türkiye-Rusya ilişkilerine zarar vermesi söz konusu değil. Türkiye-Rusya ilişkilerini sıkıntıya sokacak tek konunun Halep'in kuzeyindeki İdlib'e yapılacak bir operasyon olabileceği dile getirilirken, üst düzey yetkililer "Bu bölge muhaliflerin kontrolünde.

Ancak muhaliflerle birlikte En-Nusra da var. Ruslar ve rejim; El-Nusra'yı mazeret göstererek İdlib'e saldırırlarsa Rusya ilişkiler de, ateşkes de sıkıntıya girer. ÖSO, Nusra'nın bölgeyi terk etmesi için ciddi bir çalışma içinde. Rusya ile Suriye konusunda sıkıntı çıkabilecek bir durum yok" görüşünü dile getirdi.
Görüşmeler sürüyor

Türkiye ile Kuzey Irak yönetimi arasında PKK'nın Sincar'dan ve Mahmur'dan çıkarılmasına ilişkin görüşmeler de sürüyor. Sincar'ın ikinci bir Kandil'e dönüşmemesi için kısa süre içinde Kuzey Irak'ın adım atması bekleniyor. Türkiye bir yandan da Irak'taki tüm Sünni grupları bir araya getirerek, Musul operasyonundan sonra İran'ın Irak üzerindeki mezhepsel politikalarına karşı, güç birliği yapmasına çaba gösteriyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Suriye Rakka Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title