Haberler

Ankara'nın 'Kırmızı Çizgileri' Kandil'de

Güncelleme:

HDP'li vekil İdris Baluken, PKK'nın dağ kadrosuna hükümetin kırmızı çizgilerini iletmek üzere Kandil'e gitti.

Pazar günü İmralı Adası'na gitmeye hazırlanan İmralı heyetinde yer alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dün sürpriz bir şekilde Kandil'e gitti. Baluken'in ajandasında, PKK'nın dağ kadrosuna Hükümet'in kırmızı çizgisi olan 'mutlak silahsızlanma' ve 'kamu düzeninden taviz verilmeyeceği' gibi kritik başlıkları aktaracağı belirtildi.

2 GÜN KANDİL'DE KALACAK

İki gün boyunca Kaldil'de kalacak olan Baluken'in, devletin ve hükümetin hassasiyetlerini ilk elden paylaşıp süreçle ilgili değerlenrimler yapılacağı öğrenildi.

AJANDASINDA DİKKAT ÇEKEN BAŞLIKLAR VAR

HDP kaynaklarından alınan bilgilere göre, Bakluken'in ajandasında sivil bir izleme kurulu oluşturulması, İmralı'daki diğer mahkumların değiştirilmesi ve mutlak eylemsizlik ile silahlı unsurların çekilmesi gibi önemli başlıklar bulunuyor.

Baluken'in özellikle 17 Kasım'da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyeti arasında gerçekleşen ve 'Çözüm sürecinin ve diyalogun devam etmesi' yönünde varılan mutabakat ile ilgili mesajlar iletecek.

Öte yandan HDP'nin İmralı görüşmesi öncesinde Çözüm Süreci Kurulu üyeleri ile yapmayı planladığı görüşme ertelendi.

KANDİL'E İLETİLECEK MESAJLAR

- Süreç, ancak eylemsizlik zemininde başarıya ulaşabilir. Birinci kural mutlak eylemsizliktir.

- Eylemsizlik 'tüm boyutlarıyla' hayata geçirilmeli. 8Asayişi bozan herhangi bir eyleme taviz verilmeyecek.

- Bu kapsamda güvenlik paketi olarak da bilinen asayişi sağlamaya yönelik yasal düzenlemeden de taviz verilmeyecek.

- Çözüm süreci bu eylemsizlik üzerine inşa edilecek.

- Diyalog kanalları açık.

- Bu süreçte şeffaf ve samimi olunması; açıklamalarda çözüm sürecine zarar verecek dil kullanılmaması, söyleme dikkat edilmesi önemli.

- Üçüncü bir ülkenin katılımı söz konusu olamaz. İnsanlar gibi sivil gözlemci heyetin dahil olması değerlendirilebilir. (Kaynak: Star)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İdris Baluken İmralı Adası Kandil Dağı Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

MEHMET:

OSMANLININ HASTASI 7 DÜVELE YETTİ CUNKU DEVLETİN POLİTİKASI NE OLURSA OLSUN TURK DEVLETİNİN BİTTİĞİ YERDE HALKIMIZIN BİRLİK VE BUTUNLUGU HERZAMANKİNDEN DAHA COK OLMUSTUR KURTLERDE AKIL OLSAYDI BOMBAYLA OYNAMAZLARDI. . BENCE SİZ SİZ OLUN OYUN OYNAMAYI BIRAKIN TC NİN GÖLGESİ 7 DUVEL E YETER. . ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL GÖSTERMESİN.

16
11
yanıtYanıtla
55 VATAN 55:

Dağ kodrosuymuş , koskoca T. C kimle neyin anlaşmasını yapıyo bilmiyorum yazıklar olsun. .

11
7
yanıtYanıtla
Vatana ihanet nedirmobilWeb@haberler.com:

Turkiye cumhuriyetini bolmeye yonelik faaliyet gosteren bir teror orgutuyle muzakereye oturmak anayasamiza ve ilgili terorle mucadele yasalarina gore suctur. Kim olursa olsun eninde sonunda vatana ihanet suclamasiyla yargi onune cikartilir. Ayvayi yediniz. Tebrik ederim:

11
6
yanıtYanıtla
55 Vatan 55 e CewapmobilWeb@haberler.com:

Dewlet Dagla Bqris İcin Masaya Oturuyor Daga Biyad Etmek icin Deil Tc nin Hicbir Gebeligi Yok Dagdakilere karsi Tc nin Masaya Oturus Sebebi Kardes Kani Akmasin Dye Yoksa Tc nin Kandili imha edecek gucu war Bir Kelime Sarf Ediyorsan Bilincli Sarf Et

5
7
yanıtYanıtla
KURUCABEL:

kırmızı çizgimi o neki, öyle bir çizgimi kalmış.

3
7
yanıtYanıtla
Abdurrahman yildizMobil-ANDROID:

YAZIKLAR OLSUN

6
2
yanıtYanıtla
Abdurrahman yildizMobil-ANDROID:

SIRTLANLARLA BARIS OLURMU?

5
3
yanıtYanıtla
urfalımobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar hergün olaylar olacak indanlar ölecek sizde burallarda yine yorum yapacaksınız eğer bu sürec barışı kardeşliği getirecekse akp12yıl ikdidarını taclandırır ve inşallah bu iş biter kimsekimsenin vatanını bölmüyor beraber varolduk beraberde yaşıyoruz dışardan gelip müdale eden yok hepimiz aklımızı başımıza alalım kürt türk binyıl nası yaşadıysak öyle yaşarız

6
1
yanıtYanıtla
S.B.:

ÇÖZÜM SÜRECİNİN SONUNDA NE VAR, ONU AÇIKLAYIN ! ÇÖZÜM SÜRECİ DEDİĞİNİZ NE ANLAMA GELİYOR ? PKK SİLAH BIRAKIP TESLİM Mİ OLACAK, KARŞILIĞINDA NE VAAT EDİLDİ? BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN MI? APO''NUN SERBEST BIRAKILMASI MI ? TERÖRİSTLE YAPILAN PAZARLIK NEDİR? TERÖRİSTLERLE YAPILAN PAZARLIK ZATEN ANAYASAL BİR SUÇ, SUÇ İŞLENİYOR !!! OY UĞRUNA VATANI SATIYORSUNUZ !!!

3
4
yanıtYanıtla
Dik Başlar:

bu kandildekileri devlet yıllarca aradı hapse atmaya çalıştı , adamlar şimdi orada yerleri yurtları belli elimiz kolumuz bağlı duruyoruz onlar kimki dağ fareleri onlarla konuşuyoruz.

1
6
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title