Haberler

Ankara'nın En Beğenilenleri

Optimar araştırma şirketinin yaptığı “Ankara’nın Nabzı” konulu ankette göre Ankara halkının en beğendiği alışveriş merkezi yüzde 24,8 ile Ankamall olurken, özel hastanelerde Lokman Hekim Hastanesi, bankalarda Ziraat Bankası ipi göğüsledi.

Optimar araştırma şirketinin yaptığı "Ankara'nın Nabzı" konulu ankette göre Ankara halkının en beğendiği alışveriş merkezi yüzde 24,8 ile Ankamall olurken, özel hastanelerde Lokman Hekim Hastanesi, bankalarda Ziraat Bankası ipi göğüsledi.

Danışmanlık ve Araştırma sektöründe 19 yıldır ulusal ölçekte hizmet veren Ankara merkezli Optimar'ın "Ankara'nın Nabzı" temalı araştırma düzenlendi. Periyodik olarak düzenlenecek ve gelecek günlerde yerel seçim sonuçlarını da kapsayacak anketin ilk etabında, Ankara'daki hastane, banka, AVM, ayakkabı firmaları ve süper marketlerin nabzı tutuldu. Ankaralılar "En beğendiğiniz banka hangisidir?" sorusuna, ilk sekiz sırayı; yüzde 23,7 ile Ziraat Bankası, yüzde 15,2 ile İş Bankası, yüzde 7,5 ile Garanti Bankası, yüzde 7,4 ile YapıKredi Bankası, yüzde 6,3 ile Akbank, yüzde 5 ile Vakıfbank, yüzde 3,9 ile Halk Bankası, yüzde 2,1 ile Finansbank şeklinde cevap verdi. Hiçbir bankayı beğenmediğini beyan eden katılımcıların oranı yüzde 17,5 olarak belirlendi.

LOKMAN HEKİM, ANKARA'NIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÖZEL HASTANESİ

"Ankara'da bulunan Özel Hastaneler arasından hangisini tercih edersiniz?" sorusuna verilen cevaplarda ise ilk altı sırayı; yüzde 7,9 ile Lokman Hekim Hastanesi, yüzde 4 ile Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, yüzde 3,6 ile Keçiören Hastanesi, yüzde 3 ile Güven Hastanesi, yüzde 2,4 ile Akay Hastanesi, yüzde 2,3 ile Medicana Hastanesi, cevapları oluşturdu. Özel Hastaneye gitmiyorum / tercih etmiyorum diyenlerin oranı yüzde 47,3, fikir beyan etmeyenlerin oranı yüzde 10,6 olarak saptandı.

ANKARA'NIN EN BEĞENİLEN AVM'Sİ ANKAMALL

Ankaralılar'ın "En beğendiğiniz Alışveriş Merkezi hangisidir?" sorusuna verdikleri cevaplar içinde oransal büyüklük olarak ilk yedi sırayı; yüzde 24,8 ile Ankamall, yüzde 11,3 ile Anteres, yüzde 6,7 ile Optimum, yüzde 3,6 ile Forum Ankara, yüzde 2,7 ile Cepa, yüzde 2,5 ile Panora, yüzde 2,3 ile Nata Vega cevapları oldu. AVM'leri tercih etmediğini beyan eden katılımcıların oranı yüzde 23,6 olarak belirlendi.

Ankaralılar'ın "Ayakkabı alışverişlerinde tercih ettiğiniz mağaza / marka hangisidir?" sorusuna verdikleri cevaplar içinde oransal büyüklük olarak ilk üç sırayı; yüzde 4,8 ile Ayakkabı Dünyası, yüzde 3,5 ile Flo, yüzde 3,2 ile Adidas, cevapları oluşturmuştur.

MARKET SEKTÖRÜNDE KIYASIYA REKABET

"Ankara'da en çok hangi marketten alışveriş yapıyorsunuz?"sorusuna verilen cevaplarda ise, ilk on sırayı; yüzde 13,4 ile BİM, yüzde 12,1 ile GİMSA, yüzde 12 ile Makromarket, yüzde 6,8 ile MİGROS, yüzde 6,7 ile Altunbilekler, yüzde 6,3 ile Çağdaş, yüzde 4,8 ile Akyurt, yüzde 3,7 ile Kiler, yüzde 2,5 ile Yunus ve yüzde 2 ile A101 aldı. Alışverişlerinde öncelikle bakkalları tercih ettiğini belirten katılımcıların oranı ise yüzde 3,7 oldu.

"SIRADA YEREL SEÇİMLER VAR"

Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan Optimar Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, "2988 kişi ile gerçekleştirdiğimiz ve marka tescili firmamıza ait olan Ankara'nın Nabzı araştırması kapsamında, tüketici odaklı pazarlama modeli, periyodik olarak vatandaşların algı, tutum, ihtiyaç, tercih ve beklentilerini araştırdık ettik. İlkini Ekim ayında yapmış olduğumuz araştırmanın ikincisini ocak ayında yaparak, 3 ayda bir tekrarlayacağız. Gelecek günlerde yerel siyasi aktörleri de araştırmalarımıza ekleyerek, Ankara'nın nabzını tutmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ziraat Bankası İş Bankası Ankamall Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title