Haberler

Ankara Müftülüğünde Görev Değişimi

Ankara Müftülüğüne, görev süresi dolan Mefail Hızlı'nın yerine vekaleten Müftü Yardımcısı Ali Gülden getirildi.

Ankara Müftülüğüne, görev süresi dolan Mefail Hızlı'nın yerine vekaleten Müftü Yardımcısı Ali Gülden getirildi.

Müftü Prof. Dr. Hızlı'nın görev süresinin dolmasının ardından yerine getirilen Ali Gülden görevi bugün devraldı.

Gülden, görev değişiminin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülükteki görev süresini tamamlayarak asli görevine dönen Mefail Hızlı ile 3 yıllık verimli bir hizmet süreci geçirdiklerini söyledi.

Bugün itibarıyla vekaleten görevlendirilmesi sebebiyle devir teslim yaptıklarını dile getiren Gülden, "Geçen süreçte hocamızdan çok şey öğrendiğim kanaatindeyim. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerken, bundan sonraki süreçte, Ankara İl Müftülüğündeki hizmetleri daha ileri götürme gayret ve çabası içinde olacağız." dedi.

Gülden, kendisini bu göreve layık gören başta Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Üniversitedeki görevine döndü

Görevi Gülden'e devreden Mefail Hızlı da yaptığı açıklamada, din hizmetinin sadece camide olmadığını belirterek, "Üç yıldır onurla, şerefle yürüttüğüm Ankara Müftülüğünden, görev süremin sona ermesi sebebiyle ayrılarak önceki görevim olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeliğine dönüyorum. Bu vesileyle beni böyle ulvi bir göreve layık gören saygıdeğer devlet büyüklerime teşekkürlerimi arz ediyorum." diye konuştu.

Görev süresi boyunca farklı proje ve çalışmalara imza attıklarını anlatan Hızlı, şunları söyledi:

"Bu süreçte, insanlığın son sığınağı olan güzel dinimiz İslam'ın ve doğru dini bilgilerin daha geniş kitlelere ulaştırılması, ibadet yerlerinin artırılması, hac ve umre hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi ve din görevlilerimizin mesleki bilgilerinin artırılması için müftü yardımcılarım, ilçe müftülerim ve din gönüllüsü kardeşlerimle birlikte Allah rızasını gözeterek tarafıma tevdi edilen bu onurlu görevi ifa etmeye çalıştım. Görevim süresince Ankara Müftülüğünün şerefini zedeleyecek hiçbir işe asla tevessül etmedim.

Bundan sonraki görev hayatımı, zihin dünyasını kimsenin tekeline vermemiş, yaşantısıyla örnek olan, hiçbir harici tesirin altında kalmayıp Kur'an ve sünnetin emirlerini düstur edinen, vatana ve millete sevdalı, bu coğrafyanın manevi değerleri için gerektiğinde ölümü göze alan, sadece Allah rızası için çalışan, seven ve sevilen din görevlileri, vaizler ve müftüler yetiştirmeye adayacağım."

Kaynak: AA / Güncel

Mefail Hızlı Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title