Haberler

Ankara Mitingine Adana'dan Gelen Vatandaş: 20 Arkdaşım Öldü

Güncelleme:

Adana'dan mitinge giden Can Ateş, "Patlamadan sonra alan kıyamet günü gibiydi. Herkes kaçıyordu, yerde ezilenler vardı. 20 arkadaşımı kaybettim" dedi.

Ankara'da 102 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırıda yaralananlar, olayın şokunu atlatamıyor. Yoğun bakımdan sonra normal servise geçen hastalar uykularının kabus dolu olduğunu büyük sıkıntı çektiklerini söylüyor.

Adana'dan mitinge giden yaralı Can Ateş, "Patlamadan sonra alan kıyamet günü gibiydi. Herkes kaçıyordu, yerde ezilenler vardı. Adana'dan beraber geldiğimiz 20 arkadaşımı kaybettim" dedi.

DOKTORLAR BİLE NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRMIŞ

Ankara Numune Hastanesi klinikler şefi Op. Dr. Ahmet Uçaner, olay günü yaşananları anlattı. Patlamayı televizyondan öğrendiğini ifade eden Uçaner, "Hemen evden çıktım. Acil servis çok kalabalıktı. Aynı anda 15 ameliyat masası çalışmaya başladık. 2.5 saat sonra kontrolü ele alabildik. Acil serviste hasta kalmadı. 120 yaralı geldi, 7-8'i cansızdı. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, hatta temizlik personelimiz çağrı yapmadan geldi. Emekli hemşirelerimizden de yardım için gelenler oldu" dedi.

"MİSKET ŞAHDAMARINI KESMİŞTİ"

Üroloji kliniğinde görevli olan Dr. Cevdet Serkan Gökkaya ise olay günü acil servise girdiğinde kapı komşusunu karşısında gördüğünü belirterek söze başladı. Gökkaya, "Acilde bir el yakamdan tuttu. 'Ne olur 'Ölmedi' de' diyordu. Bunu diyen kapı komşumdu. 'Kim var, kim ölmedi?' dedim. Denizli'den gelen kardeşi o gün mitingdeymiş. Belirtilen kişiyi bulduğumda çoktan ölmüştü. Boynuna giren bir misket, şahdamarını kesmişti. Vücudunda başka hiçbir yara yoktu" diye konuştu.

UYKULARI KABUS DOLU

Yoğun bakımdan çıkan yaralılar ise olay anını ve yaşananları anlattı. Şoku atlatamayan yaralılar, uyurken patlama anıyla uyandıklarını dile getirdi.

CAN ATEŞ: KIYAMET GÜNÜ GİBİYDİ

"İlk patlamada ne olduğunu anlayamamıştım ki ikinci patlama gerçekleşti. Çok yakındaydım. Adana'dan mitinge beraber geldiğim 20 arkadaşımı kaybettim. Benim de dizlerimin altı parçalandı. Patlamadan sonra alan kıyamet günü gibiydi. Herkes kaçıyordu, yerde ezilenler vardı."

TALAT ALDEMİR: ÜZERİME KEMİK VE ET PARÇALARI YAPIYORDU

"Balıkesir'den yola çıktık, saat 10.00 gibi garın önündeydim. İlk patlamada havaya doğru bir ışık topu yükseldi. Kulaklarımız duymuyordu. Derin bir sessizlik vardı. Ayaklarım yok gibiydi, yere yuvarlandım. Üzerime et ve kemik parçaları yağıyordu. Ayaklarıma da kemik parçaları battı. Yaklaşık 1 saat alanda bekledim. Kimse yardım edemedi, çünkü her yerde yaralılar vardı. Bir taksiyle hastaneye ulaştırdılar."

HASAN KILIÇ: CANLI BOMBA FELAN GÖRMEDİM

"Patlamalarda sadece çığlıklar ve parçalanmış bedenleri hatırlıyorum. İkinci patlama 7 metre yakınımda oldu. İki ayağım da yaralı. Biz barış ve kardeşlik türküleri söylemek için alandaydık. Ben canlı bomba falan görmedim. Görsek de canlı bomba olacağını nasıl anlayalım?"


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Can Ateş Gökkaya Sağlık Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title