Haberler

Ankara Mavi Masa Şikayet Rekoru Kırıyor

Ankara'da 1 Ağustos Tarihi İtibariyle Başlayan Su Kesintileri Sonrasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Bağlı Olan ve Vatandaşların Şikayet ve Önerilerini Dinleyerek Çözüm Bulmakla Görevli Alo 153 Mavi Masa'da Telefon Trafiği Rekor Kırdı. Alo 153'e, 1-12 Ağustos Tarihleri Arasında 25 Bin 114 Çağrı Yapıldı.

Ankara'da 1 Ağustos tarihi itibariyle başlayan su kesintileri sonrasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan ve vatandaşların şikayet ve önerilerini dinleyerek çözüm bulmakla görevli ALO 153 Mavi Masa'da telefon trafiği rekor kırdı. ALO 153'e, 1-12 Ağustos tarihleri arasında 25 bin 114 çağrı yapıldı.

Vatandaşların talep, şikayet ve önerilerinde yaşanan patlama üzerine ise ALO 153 Mavi Masa teknolojik altyapısını yenilemek zorunda kaldı. Su kesintileri sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şikayet sistemi olan ALO 153 Mavi Masa rekor sayıda telefon aldı. ALO 153, 2007 yılının Ocak ayında 13 bin 914, Şubat'ta 12 bin 893, Mart'ta 15 bin 884, Nisan'da 15 bin 752, Mayıs'ta 23 bin 316, Haziran'da 19 bin 507, Temmuz'da 23 bin 317 telefon alırken, bu sayı içinde bulunduğumuz Ağustos ayının sadece ilk

12 gününde 25 bin 114'ü buldu.

Sistemin yöneticisi olan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, yaptığı açıklamada, "Sayıdaki artışta büyük oranda su sıkıntısının etkisi oldu. Ancak biz vatandaşlarımızın her türlü sorununa çare oluyoruz. Onlardan telefon bekliyoruz" dedi.

ALO 153 hakkında bilgi veren Tekcan, yeni yatırımlarını ve vatandaşların bilmesi gerekenleri şöyle anlattı:

"Eskiden aynı anda sadece 15 kişi ile görüşebiliyorduk. Şimdi Siemens firmasına kurdurttuğumuz altyapı ile bu sayıyı 60'a çıkarttık. Ayrıca Türk Telekom'la da anlaşma yapıldı. Artık ALO 153'ü arayan vatandaşlarımızın şikayetlerine verilecek yanıtlar cep telefonlarına mesajla da gönderilecek. Her türlü sorun için hemşehrilerimiz bizi arayabilir. Yollarında, herhangi bir kaldırımda bir bozukluk gördüklerinde, yemek yedikleri restorandan zehirlendiklerinde aklınıza gelecek her türlü durumda biz yardımcı

olabiliyoruz. Bizim kurumlarımızla ilgili ise aktarıp, çözüyoruz sorunları. Eğer ki başka kurumlarla ilgili ise de bilgilendirip, takip ediyoruz. ALO 153'ü ilçelerden dahi arayabilirler. Burası bir kent organizasyon merkezidir. Yaşadığınız kentle ilgili her türlü sorunda biz buradayız."

Bazı vatandaşların şikayetlerini yaptıktan sonra iletişim bilgilerini vermekte çekindiğini de sözlerine ekleyen Tekcan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz şikayetleri dinledikten sonra vatandaşımızın telefon numaralarını ve adresini alıyoruz. Konuyla ilgili çözüm uzmanımıza durumu bildiriyor ve sorun çözümlendikten sonra vatandaşımıza bilgi veriyoruz. Tabii bazı vatandaşlar bilgilerini vermekten korkabiliyor. Ancak şunu temin edebilirim ki, bu bilgileri kendi kurumlarımıza bile kesinlikle vermiyoruz. İletişim bilgilerinizi bir biz görebiliriz, bir de isterse Başkanımız Melih gökçek görebilir. Başka hiç kimse göremez. Bizde gizlilik esastır. Bizimle

çok ilgilenen vatandaşlarımız da var. Onlardan da bahsetmek isterim. 100'e yakın vatandaşımız bizi günlük arayarak, kentte gördüklerin aksaklıkları derhal bildirirler. Onlar sayesinde kentimizdeki birçok sorun hemen çözülüyor. Kendileri fahri kent müfettişleri gibi çalışıyorlar. Melih Bey'e 'Bunları bir gün toplayalım ve plaket verelim' dedim. O da 'tamam' dedi."

Tekcan, ALO 153'ü kurulduğu Ağustos 2003'ten bu yana 3 milyon kişinin bilgi almak için aradığını, 850 bin kişinin şikayetini aktardığını ve bu şikayetlerin yüzde 99 gibi bir oranla çözüldüğünü de sözlerine ekledi.

(TS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title