Haberler

Ankara Marka Festivali'nde 2. Gün

Güncelleme:

İlki geçen sene gerçekleştirilen Ankara Marka Festivali'nin bu yılki ikinci günü de dolu dizgin geçti. Ankara Ticaret Odasının ev sahipliğinde, Ankara Congresium'da gerçekleşen organizasyonun ikinci gününde Murat Dalkılıç, Ferman Akgül ve Şeyda Coşkun festival sahnesindeydi.

Çalık Holding ana sponsorluğunda, TEMACC organizasyonuyla gerçekleşen Ankara Marka Festivali'nin içerik yönetimini ise Marketing Türkiye yaptı.

Günün çok ilgi gören oturumlarından biri ise 'Magazinin Mutfağı' oldu. Posta Gazetesi Köşe Yazarı Şirin Sever'in moderatörlüğünü yaptığı oturumda magazin dünyasının önemli isimleri konuşmacı olarak hazır bulundu.

"SOSYAL MEDYA MAGAZİN HABERCİLİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Show TV Magazin Haber Müdürü Ömür Sabuncuoğlu, Magazin D ve Renkli Sayfalar Haber Müdürü Mert Doğan, Sabah'la Günaydın Magazin Muhabiri İlker Gezici, HT Magazin Haber Müdürü Mehmet Çalışkan ve TV 8 Magazin İstihbarat Şefi Boğaçhan Kaplan'ın konuşmacı olarak katıldığı oturumda magazin dünyası masaya yatırıldı. Şirin Sever'in "Sosyal medya magazin gazetecilerinin işini olumlu mu olumsuz mu etkiledi?' sorusuna ortak yanıt 'olumsuz etkilediği' yönünde oldu.

"BİZİM SANATÇILARIMIZ MELEK"

Hem Türk ünlüleri hem de uluslararası ünlü isimleri takip eden magazin gazetecilerine Şirin Sever'in sorduğu Türk ünlüler mi daha zor, yabancı ünlüler mi? Nasıl bir fark var aralarında?" sorusunun cevabı ise gazetecilerden Türk ünlülere bir jest niteliğindeydi. Yabancı ünlülerin iş alanlarında çok profesyonel davrandıkları fakat, iş alanı dışında bizim ünlülerin onların yanında adeta 'melek' oldukları ifade eden gazeteciler "Bizim sanatçılarımız melek, biz onlarla devam edelim" dedi.

'MANGA'NIN SOLİSTİ FERMAN AKGÜL: "ESKİDEN YAPIMCILAR ÜNLÜ YAPARDI ŞİMDİ ONLARIN YERİNİ İNTERNET ALDI"

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, Ankara Marka Festivali'nin ikinci gününde '15 dakikalık ünün hayat boyu sürmesini nasıl sağlayabiliriz?' başlıklı bir konuşma yaptı. Akgül, eşi Bettina Kuperman ile birlikte sektöre başarılı sanatçılar kazandırmak tutkusuyla kurdukları 06 Records'ın misyonunu da anlattı. "Biz 2001 yılında 15 dakikada ünlü olan bir gruptuk" sözleriyle konuşmaya başlayan Ferman Akgül, şunları söyledi: "Ankaralı bir grup olarak bir anda tanındık. O ün bize büyük bir güç kazandırdı, iki sene boyunca kariyer planlaması yaptık. 2004 yılında albüm yaptığımızda büyük şirketler, prodüktörler vardı arkamızda, bizim de yeteneğimiz vardı. Şimdi ise eskisi gibi büyük şirketler, prodüktörler yok. Ama internet var! İnternet sayesinde bir anda, bir gecede ünlü olmak mümkün…"

"VİZYON VE YETENEK ŞART"

"İlk albümümüzü yaparken bütün kıyafetlerimiz, her şeyimiz olduğu gibiydi, bize hastı" diyen Akgül, şöyle konuştu: "Sonra 4.5 sene kaybolduk. Herkes 'Tek bir albüm yaptılar kayboldular' dedi ama ikinci albümü hemen yapsak, yok olacaktık. Sonraki albümde logomuzu, kıyafetlerimizi değiştirdik. Marka yaratmada kıyafet bile çok önemli. Ama bir sanatçının marka olması için vizyon ve yetenek şart.

ŞEYDA COŞKUN: "TAKLİT EDİLİYORSANIZ BAŞARILISINIZ DEMEKTİR"

Ankara Marka Festivali sahnesinin bir diğer konuğu iseBe Light Kitchen Kurucusu ve Sağlıklı Yaşam Koçu Şeyda Coşkun'du. Özge Uzun'la keyifli bir sohbet gerçekleştiren Coşkun, kendi markasını yaratmanın tam 10 sene sürdüğünü dile getirdi. Marka olmanın ilk kuralınının durmaksızın çalışmak olduğunu dile getiren Coşkun şöyle konuştu; "Kendi markamı yaratmam 10 yıl sürdü. Bu işin birinci kuralı her zaman çalışmak. Rakiplerin uyurken çalışmak. Yatağından kendini kaldıramıyorsan marka olamazsın. Ben bir marka oldum diye işimin başında durmamak gibi bir lüksüm yok. Her an çalışıyorum, işimin başındayım. Taklit ediliyorsanız başarılısınız demektir".

MURAT DALKILIÇ: "İNANCINIZI YİTİRMEYİN, YAPABİLİRSİNİZ!"

Ankara Marka Festivali'nin ikinci gününün en çok takip edilen oturumlarından biri de Murat Dalkılıç'ın 'Enerjik Notalar' isimli sunumuydu. Keyifli bir dille anlattığı hayat hikayesini şarkılarıyla süsleyen sanatçı, kendisini izleyen gençlere ısrarla pes etmemelerini öğütledi. Kendisini dinleyen gençlerden hayaller kurup, inanmalarını isteyen Dalkılıç; "İnancınızı yitirmeyin. Kuşadası gibi küçük bir yerden, buraya kadar geldim. Siz de yapabilirsiniz..." dedi.

DALKILIÇ YAPIMCI OLUYOR!

Başarılı şarkıcı yeni projesini de ilk kez açıkladı. Dünya çapında bir animasyon film için Hakan Baş ve Alper Özdemir'le birlikte kolları sıvadıklarını anlatan Dalkılıç şöyle konuştu; "Daha başka amaçlarla da hayatıma devam etmeyi düşünüyorum. Sadece müzikle değil. Yeni bir animasyon film projemiz var. İsmi Dee Salk. Yüzüklerin Efendisi serisindeki 'orta dünya' benzeri bir dünya yarattık. Hikayesi bana ait. Global çapta bir proje bu. Metinler İngilizce. Seslendirmelerini dünyaca ünlü aktörlerin yapacağı, çok özel bir proje olacak. Animasyon bir klip yapmak isterken iş bir anda film projesine döndü.Marvel, Warner Bros, Pixar, Walt Disney gibi dünya devlerinin filmlerinde çalışan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Müziklerini de yapacağım. Bu benim Kuşadası'ndaki yıllarımda hayal ettiğim bir şeydi. Böyle bir projenin içinde olmak gurur verici"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Dalkılıç Çalık Holding Ferman Akgül Kültür Sanat Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title