Haberler

Ankara Marka Festivali, Başkenti Sınırlarının Ötesine Taşıyacak

ilandır
Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası tarafından Çalık Holding ana sponsorluğunda 7 - 8 - 9 Aralık 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan Ankara Marka Festivali, Türkiye'de ve dünyada kendi alanında marka olmuş ünlü isimleri konuşmacı olarak ağırlayacak.

Türkiye'nin önde gelen iş adamları Ahmet Çalık, Cüneyt Asan, İbrahim Doğan, Haluk Kalyoncu, Haluk Okutur, Hamdi Akın, Mehmet T. Nane, Renan Gökay ve Sezgin Baran Kokmaz'ın yanı sıra onlarca isim, Ankara Marka Festivali'nde olacak.

Weaver Global Advisory Yönetici Ortağı veGenel Stratejist Eric Weaver ile Graham Hales Consulting Kurucusu veMarka Danışmanı, Interbrand Eski CEO'su Graham Halesde festivalin yabancı konuşmacıları olacaklar.

Ankara Ticaret Odası, Türkiye'nin başkenti olarak Ankara'nın uluslararası alanda "Marka Kent" olarak anılması amacıyla 7 - 8 - 9 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara Congressium'da iş ve sanat dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla "Ankara Marka Festivali" düzenleyecek.

Ankara Marka Festivali, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Salih Bezci'nin ev sahipliğinde ve Çalık Holding'in ana sponsorluğunda "Güçlü Ekonomi, Büyüyen Türkiye" sloganı ile bugüne kadar Ankara'da yapılan en geniş katılımlı ve uluslararası nitelikteki marka zirvesi olacak.

Salih Bezci: "Şehrin Kapılarını Dünyaya Açacağız"

ATO Yönetim Kurulu BaşkanıSalih Bezci, bu yıl ilkini düzenleyecekleri Ankara Marka Festivali ile şehrin kapılarını dünyaya açacaklarını belirterek, "Bu festivalde, Ankara'nın markalarını dünyaya daha güçlü bir şekilde taşımanın yöntemlerini ele alacağız" dedi.Ankara ekonomisinin hızla büyüdüğünü ve bölgesel liderler haline gelen güçlü firmaları bulunduğunu vurgulayan Bezci, şunları kaydetti: "Ankara, Türkiye'ye genç, dinamik, üretken yöneticiler kazandıran üniversiteleri, global hedefleri, sanayi ve hizmet sektöründe öne çıkan güçlü firmaları ile ekonominin de başkenti haline geliyor. Ankara'yı marka kent haline getirerek hak ettiği yere taşımak istiyoruz. Düzenleyeceğimiz Ankara Marka Festivali de bu amaca hizmet edecek."

Bezci, festivalin Ankara'nın marka değerine yakışır nitelikte, görkemli bir festival olacağını da sözlerine ekledi.

Ahmet Çalık: "Ankara, yakın gelecekte marka bir şehir olacak"

Festivalin ana sponsoru olmasının yanı sıra Orta Asya, Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika'da yatırımları bulunan, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarındanÇalık Holding'inYönetim Kurulu BaşkanıAhmet Çalık, açılışın hemen ardından"Nasıl Yaptım? Ne Yapmalı? Bir Girişimcinin Hatıra Defteri" konulubi konuşma gerçekleştirecek.

Ahmet Çalık, Ankara Marka Festivali'ne ilişkin değerlendirmesinde; "Üç kıtada 17 ülkede farklı dinlerden, kültürlerden, etnik köken ve anlayışlardan gelen 20 binden fazla kişiye istihdam sağlayan bir Grubun başındayım. Atalarımızdan gelen bir söz vardır; "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." Biz, bu düşünceyi iş hayatımızın prensibi kabul ettik. Sadece kar odaklı değil, insan odaklı bir yaklaşımla gittiğimiz coğrafyalarda başarıya ulaşıyoruz. Bu başarıya ulaşana kadar, yıllar boyunca birçok inişli - çıkışlı patikalardan geçtik ve bugünlere geldik. Marka, kolayolunmuyor. Marka olmak adına sarfedielcek gayretlerin yanı sıra çevresel faktörlerin de uygun ortamı sağlaması gerekiyor. Bugün başkentimiz Ankara, mevcut sosyo - ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde marka olmak adına attığı ilk adımla ayakta kalmayı başaracak, gelecekte uluslararası alanda adından bahsedilen kozmopolit bir şehir konumuna gelecektir" dedi.

Cüneyt Asan: "Her şeyin başı sevmekten geçiyor, ATO da Ankara'yı aşk ile seviyor"

Ankara Marka Festivali kapsamında "Herşey Bir Günaydın ile başladı" başlıklı bir konuşma yapacakolan Günaydın Et Restoranları Kurucusu ve Yönetici OrtağıCüneyt Asan, değerlendirmesinde şunları dile getirdi: "45 yıldır iş dünyasının içindeyim. Her şeyin başı sevmekten geçiyor, işimi çok sevdim ve bugünlere geldik. Siz işinizi aşk ile kuruyorsunuz, sonra hizmet verdiğiniz insanlar sizi marka haline getiriyorlar. Sizde marka olarak o insanlara layık olmak adına içinizdeki şevki artırıyorsunuz. Kendi iş dünyamda yaşadıklarımı bugün Ankara Marka Festivali'nin oluşumunda ATO'da görmek ülkemizin geleceği adına bana yeni umutların kapısını aralıyor."

İbrahim Doğan: "Ankara'yı 'marka' haline getirecek bu girişimi kutluyoruz"

Kısa sürede marka haline gelen Anadolujet'in başarı öyküsünü "Medeniyetlerin Üzerinde Uçuran Marka: Anadolujet" başlıklı konuşmasında anlatacak olan Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan, festivale dair şunları söyledi: "Ülkemiz, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda uzun bir yolda her alanda faaliyet göstererek başarılar elde ediyor. Bu yolda Anadolujet olarak katkılarımızı sağlıyor, ülkemizin geleceğini gözeterek adımlarımızı atıyoruz. Ankara Marka Festivali de bu yolda büyük adımlardan biri. ATO'yu bu girişiminden dolayı kutluyor, festivalin ülkemizi hedeflerine bir adım daha yaklaştırmasını umuyoruz."

Haluk Kalyoncu: "Ülkemiz, eğitim alanındaki yeniliklerle geleceğe uzanmaktadır"

"Türkiye'de Eğitimdeki Yenilikler" başlıklı bir konuşma geçrekleştirecek olan TOBB Yükseköğretim Meclisi Başkan Vekili ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti BaşkanvekiliHaluk Kalyoncu, Ankara Marka Festivali'nde özellikle eğitim odaklı bir konuyla yer almaktan mutluluk duyduklarının altını çizerek; "Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda, geçmişlerinde eğitime ağırlık verdiklerini görüyoruz. Türkiye de bugün için her alanda eğitime olan yatırımıyla geleceğe uzanmaktadır. Artan eğitim ve kurumsallaşma zihniyetinin yerleşmesiyle birlikte Ankara, hedeflediği geleceğe ulaşacaktır" dedi.

Haluk Okutur: "Onlarca girişimciye ve markalara ihtiyacımız var"

Simit Sarayı'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu BaşkanıHaluk Okutur, "Türk Fırınından Dünya Markası Nasıl Çıkar?" başlıklı konuşmasıyla festival kapsamında girişimciliğe dikkat çekeceğini vurgulayarak; "Anadolu'da bir gelenek haline gelen ve hemen her gün tükettiğimiz simidi, bir marka haline getirip dünyaya açtık. Bugün ülkemizin Simit Sarayı gibi onlarca girişimcilik örneğine ve sonrasında da başarıya ihtiyacı var. Artık dünyanın çarkları inovasyon ve girişim çerçevesinde dönüyor. Ankara da festival ile birlikte bu yolda ilk adımı atarak girişimcilere ihtiyaçları olan cesareti aşılamıştır" şeklinde konuştu.

Hamdi Akın: "Yerel değil, Global iş adamları lazım"

Türkiye'nin önde gelen altyapı yatırım holdinglerinden AKFEN Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın festivale dair değerlendirmesinde şunları söyledi: "Ülke olarak yerel değil, global ölçekte iş yapacak olan ya da fikrini dünyaya açacak olan iş adamlarına ihtiyacımız var. Rekabetin artık küresel olarak yaşandığı dijital bir çağda yaşıyoruz. İş adamlarımızın ya da girişimcilerimizin rekabette bir adım öne geçebilmesi için bir telefonla dünyanın farklı ülkelerindeki iş adamları ile doğrudan iletişime geçebilmesi gerekiyor. Bunun yolu da yabancı dil ve diller öğrenmekten geçiyor. Dolayısıyla Ankara Marka Festivali'nin iş adamlarımızın bakış açılarının bu yönde gelişmesi bakımından fayda sağladığı kanaatindeyim."

Mehmet T. Nane: " Her işi gönülden yapmak, sizi o işte başarıya ulaştıracaktır"

Perakende sektöründe akla gelen ilk isimlerden biri olan CarrefourSA Genel MüdürüMehmet Nane de Ankara Marka Festivali kapsamında "Global Markaların Yerel Stratejileri" başlıklı bir konuşma yapacak. Mehmet T. Nane, festivale dair değerlendirmesinde; "Her işi gönülden yapmak, sizi o işte başarıya ulaştıracaktır. Başarı paylaştıkça artar. Paylaşmak için karşınızdakini anlamalı ve onun dilinden konuşuyor olmalısınız. Marka bir şehir olmayı hedefleyen Ankara, hem bünyesinde barındığı sektör oyuncularını hem de Ankara'ya yatırım yapabilecek yatırımcıları iyi anlamalı. Böylelikle başkentimiz Ankara, hedeflediği geleceğe ulaşacaktır" şeklinde konuştu.

Sezgin Baran Korkmaz: "Ankara'nın markalaşmayı konuşacak olması büyük bir mutluluk"

SBK Holding Yönetim Kurulu BaşkanıSezgin Baran Korkmaz, festivale dair yaptığı değerlendirmede; "Ankara gibi, ülkemize başkentlik eden bir şehrin kapılarını markalaşma adına açması ve markalaşmayı konuşacak olması büyük bir mutluluk. SBK Holding olarak böyle bir oluşum parçası olarak birbirindne değerli katıılımcılarla birçok kriz atlatan ülkemizde krizi fırsata çevirmeyi ve krizden sıyrılarak büyümeyi aktaracağız" dedi.

Geleceğin Marka Liderleri Kampa Alınacak

Festival boyunca, markalaşma, yenilikçi fikirlerin harekete geçirilmesi, global ölçekte Türkiye'nin başarılı markaları, inovatif pazarlama ve marka, patent ve lisanslamanın marka kalıcılığındaki önemi, radyo, reklam ve iletişimin markalaşmadaki etkileri konuları ele alınacak.

Festival kapsamında ayrıca prestijli marka ve firmalar stant açacak. Ankara Congresium'un ana fuaye alanında ise fotoğraf ve resim sergileri yer alacak. Festivalde, genç girişimciler ve üniversite öğrencileri için teşvik edici ve eğitici oturumların yer alacağı özel bir platforma da yer verilecek. Ekonominin geleceğine yön verecek ve başarılı markaların yaratıcısı olacak gençler, marka dünyasının lider isimleriyle Geleceğin Marka Liderleri Kampı'nda bir araya gelecek.

Festivalde oyuncu Erkan Kolçak Köstengil "SingUp" adlı bir gösteri sunacak. Sinema-tiyatro oyuncusu ve sanatçı Serhat Kılıç ise bir konser verecek.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan festivalin Platin Sponsorluğu'nu Çalık Holding üstlenirken Nurus ve AnadoluJet Altın Sponsor, DefactoStröer KentvizyonOutboxBuybox - AVIS Gümüş Sponsor, SBK HoldingKutup As – Doğa Okulları Bronz Sponsor olarak konumlanıyorlar. Festivalin Medya Sponsları arasında ise HürriyetPower FMNTVFortuneScorpHaberler.comÜniversiteMedyaPortlineMindShareMobil Board yer alıyor.


İbrahim Doğan Ahmet Çalık Hamdi Akın Türkiye Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title