Haberler

Ankara Kazan Milli Halterci Halil Mutlu Dünün Çobanı, Bugünün Şampiyonuyum

Milli halterci Halil Mutlu: dünün çobanı, bugünün şampiyonuyum ANKARA'nın Kazan İlçe Belediyesi ile Yıldırım Beyazıt Orta Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Sporda başarı öyküleri' paneline katılan Milli Halterci Halil Mutlu öğrencilere başarılarından bahsederken dünün çobanı, bugünün şampiyonu olduğunu belirtti.

Milli halterci Halil Mutlu : dünün çobanı, bugünün şampiyonuyum

ANKARA'nın Kazan İlçe Belediyesi ile Yıldırım Beyazıt Orta Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Sporda başarı öyküleri' paneline katılan Milli Halterci Halil Mutlu öğrencilere başarılarından bahsederken dünün çobanı, bugünün şampiyonu olduğunu belirtti. Milli halterci Nurcan Taylan ise "olimpiyatlar, sporcunun çıkabileceği en üst nokta. Bun bunu 2004'de yakaladım. Allah nasip ederse Nisan ayında yapılacak Avrupa şampiyonası ve ardından 2016 Olimpiyatlarında final yapmak istiyorum" dedi.

Kazan Belediyesi ve Yıldırım Beyazıt Orta Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği ve Kazan Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu'nda düzenelenn 'Sporda başarı öyküleri' paneline Halter Milli Sporcuları Halil Mutlu, Nurcan Taylan ve Bünyamin Sudaş kazıldı. Halterciler, başarılarıyla ilgili kısa açıklamaların ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Seminere Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Gevrek, Ahmet Ceylan, Orhan Yazıcı, Abidin Arıkök, Kazan Belediye spor Başkanı Hüseyin Yüce, Halter Antrönörü Orhan Boltürk, Kırıkkale Üniversitesi Besyo TBBDF Genel Koordinatörü ve sporcular katıldı. Milli halterciler, Kazan Belediyesi'nce Futbol, Basketbol, Voleybol, Bocce, Halter, Güreş okullarında yaklaşık bin sporcuya hizmet veren tesisleri gezdiler. Halterciler, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e Türk sporuna verdiği destekten dolayı da teşekkür ettiler.

MUTLU: KÖYDE İNEK PİŞİNDE KOŞUYORDUM

Milli Halterci Halil Mutlu öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Ben bu spora başladığımda köyde inek peşinde koşuyordum. Bu sporla 10 yaşındayken tanıştım. Öğretmenim beni bu spora yönlendirdi. Yani dünün çobanı bugünün şampiyonu oldu işte. Bizim zamanımızda imkanlarımızı çok kıttı, nerdeyse yoktu. Bu dar imkanlarla çok büyük başarılara imza attık, bütün branşlar için bahsediyorum. Bugün imkanlar en az 10 kat arttı ama madalya sayısı da 10 kat veya 20 kat düşmüştür. Ortada bir sıkıntı olduğunu hepimiz görüyoruz. Demek ki bu iş sadece para ile olmuyor. Bugünkü yöneticilerimiz bugüne değil geleceği kurtarmak için çalışırlarsa, o zaman Türk sporu da kurtulur" dedi.

NURCAN TAYLAN: 2016 OLİMPİYATLARINDA FİNAL YAPMAK İSTİYORUM

Nurcan Taylan ise konuşmasında, olimpiyatlarda dünyanın en iyileri ile yarışmak durumunda olduklarını belirtirken, "Olimpiyatlar, sporcunun çıkabileceği en üst nokta. Ben bunu 2004'te yakaladım. 3 Dünya, 4 Avrupa şampiyonluğu ile süsledim. Sporda cinsiyet yoktur. Başarı için istemek ve hayatınızı düzenli yaşamak zorunluluğunuz var. Tüm bunların üstüne bir de çok çalışırsanız, başarı kendiliğinden geliyor. Allah nasip ederse Nisan ayında yapılacak Avrupa şampiyonası ve ardından 2016 Olimpiyatlarında final yapmak istiyorum" dedi.

Kaymakam Murta Duru ise Kazan'ın her spor branşı için çok güzel imkanlara sahip olduğunu belirtti. Duru, "en inanıyorum ki ilçemizde Halil Mutlu'ar, Nurcan Taylan'ar, Bünyamin Sudaş'ar çıkacaktır. Bu başarıları elde etmemek için hiçbir sebeb yok. Dilerim gençlerimiz bu imkanları fırsata çevirirler. Biz de yöneticiler olarak bu tür etkinliklere daha çok ağırlık verip, çocuklarımızın başarısı için gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Kazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek de belediye olarak Türkiye'ye milli gurur yaşatacak, yurt dışında bayrağımızı dalgalandıracak sporcular yetişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Gevrek, "Kazan gibi küçük bir ilçede Bin'e yakın lisanslı sporcumuz var. Her branştan spor için tesislerimiz mevcut. İnşallah doğru bir planlama ile Türk Sporunu hakettiği noktalara taşıyacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Beyazıt Halil Mutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title