Haberler

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan Başkent'in Tanıtımına Destek

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde öncü olmak vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde öncü olmak vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bugüne kadar birçok farklı alanda destek mekanizması hayata geçiren ajansın destek sunduğu en önemli alanlardan biri de turizm. Ankara'nın turizm alanında başkent olabilmesi yolunda çalışmalar yürüten Ankara Kalkınma Ajansı, özellikle şehre gelen turistlere yönelik rehber niteliğinde broşürler yayınlıyor. Bu yayınlardan biri de İngilizce olarak hazırlanan "Discover Ankara" broşürü. Genel olarak Ankara'nın lokasyonu ve iklimsel özelliklerinin verildiği broşür, Ankara'da bulunan müzeleri, tarihi ve turistik mekanları, üniversiteleri, otelleri, alışveriş ve eğlence merkezlerini içeriyor. Tarihi ve turistik mekanların kısa açıklamalarının da bulunduğu yayında, otellerin ve alışveriş merkezlerinin de iletişim bilgilerine ulaşmak mümkün. Ankara'ya gelen bir turistin ihtiyaç duyabileceği birçok bilgiyi içerecek nitelikte hazırlanan yayının sonunda metro hatlarının ve tüm sözü edilen mekanların bulunduğu bir harita da mevcut.

"TURİZM EN ÖNEMLİ ÖNCELİKLERİMİZDEN"

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Şehrimiz çok daha yüksek sayıda turist ağırlayacak doğal, tarihi güzelliklere ve altyapıya sahiptir. Biz de bu sebeple Ankara Kalkınma Ajansı olarak hem mali destek programlarımızda hem de tanıtım materyalleri ve broşürler yoluyla Ankara turizmine katkı sağlamaya çalışmaktayız. 'Discover Ankara' broşürü de bu amaçla hazırlanmıştır ve Ankara'nın birçok önemli noktasında turistlerin erişimine sunulmuştur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title