Haberler

Ankara Kalkınma Ajansı Dış Ticaret Seminerleri Başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ihracata açılmak ve mevcut ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen firmalar için düzenlenen dış ticaret seminerleri başlıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ihracata açılmak ve mevcut ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen firmalar için düzenlenen dış ticaret seminerleri başlıyor.

Ankara'nın dış ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesi amacı ile Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen dış ticaret seminerleri başlıyor. Seminerler ile Ankara'da faaliyet gösteren işletmelerin küresel rekabet güçlerinin artırılması, insan kaynakları gelişiminin desteklenmesi ve özellikle de Ankara'nın ihracat kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Konusunda uzman ve deneyimli eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek seminerler, dış ticaret esasları ile ilgili farkındalık oluşturmayı, temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, ajans olarak Ankara'nın dış ticaret hacminin geliştirilmesini çok önemsediklerini dile getirdi. "Ülkemiz 2023 hedeflerinde 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi ortaya koymuş durumda" diyen Şayık, herkese büyük görevler düştüğünü ve Kalkınma Ajansı olarak bu hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, dört ayrı grup halinde düzenlenecek olan ve konunun uzmanlarınca verilecek eğitim seminerleri çerçevesinde ihracata açılmak için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı ve mevzuatın püf noktaları, ihracat işlemleri için gereken belge ve sertifikalandırma sistematiği, ihracat alacaklarının güvenli tahsili yöntemleri ve bankacılık işlemleri, EXW, FOB, CFR, CIF, DDU ve tüm INCOTERMS klozları ile sigorta işlemleri, uygulamalı dış ticaret sözleşmeleri, ihracatı teşvik sistemi ve uygulamalı bilgiler, 20 saatlik bir çalışma paketi içinde ücretsiz olarak ele alınacak. 2015 yılında düzenlenecek seminerlerde katılımcılara ayrıca 'Ankara ilinin en çok ihracat yaptığı ilk 10 ülkenin ithalat mevzuatı' aktarılacak. Seminerlerin tarih ve saatleri ise şöyle:

"1. Grup: 4, 5, 11,12 Nisan 2015, 2. Grup: 18, 19, 25, 26 Nisan 2015, 3. Grup: 14, 16, 17, 21, 24, 28, 30 Nisan 2015. Sadece üniversite öğrencilerine açık olan 4. Grup seminerleri ise 2, 3, 9, 10 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu programa üniversitelerin yabancı dil bölümlerinde okuyan öğrenciler ve mezuniyetinin üzerinden 5 yıl geçmemiş mezunlar kabul edilecektir. Hafta içi seminerler salı, perşembe ve cuma günleri 16.30-19.30 saatleri arasında, hafta sonu seminerler cumartesi 09.00-14.00, pazar 10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Seminer çalışmaları Ankara Kalkınma Ajansı'nın Aşağı Öveçler Mah. 1322. Cad. No: 11, 06460 Çankaya, Ankara adresindeki hizmet binasında gerçekleştirilecektir."

Seminere katılım şartları ise şöyle açıklandı:

"Dış ticaret seminerlerine katılabilmek için firma sahibi ya da ortağı, firmaların dış ticaret veya ihracat birim çalışanları ile sanayi/ticaret erbabı niteliklerini taşımak ve ajansımızın dış ticaret konusunda açtığı önceki dış ticaret programlarına iştirak etmemiş olmak gerekmektedir. Seçilen gruplar arasında geçiş yapılamayacak olup, başka bir gruba geçme hakkı talebi kabul edilmeyecektir. Hafta sonu gruplarında 4 günlük eğitimin en az 3 gününe, hafta içi grubunda ise 7 günlük eğitimin en az 5 gününe katılım sağlayan kişiler sertifika almaya hak kazanacaktır. Katılımcı koşullarına uygun olanların elektronik kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Programa katılmaya hak kazanan katılımcılara e-posta yolu ile bilgi verilecek." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title