Haberler

Ankara İtfaiyesi Yeniden Yapılandırılıyor

Güncelleme:


Yangınla mücadele konusunda personelinin teorik bilgi ve pratik deneyimini teknoloji ve günün şartlarına uygun olarak sürekli geliştiren Ankara İtfaiyesi, bir yandan da kentin coğrafi yapısı ve gelişimini dikkate alarak, yangınlara anında ve etkin müdahalede bulunacak yeni gruplar kurarak teşkilatlanma ağını genişletiyor.

-4 YENİ İTFAİYE MERKEZİ-

Gelişen Başkent'in ihtiyacı dikkate alınarak yeni inşa edilen Kuzey Ankara İtfaiye Merkezi, Kazan İtfaiye Merkezi, Dikmen İtfaiye Merkezi ve Sincan OSB İtfaiye Merkezi gerek mimari yapıları gerekse işlevsellikleri ile dikkat çekiyor.
Tüm teknik donanım ve teçhizatın bulunduğu 4 merkezin ortak özelliği, 24 saat görev yapan itfaiyecilere sağlıklı, konforlu bir ortamda etkin ve verimli çalışma imkanı sunması. İnsan unsurunu gözeten bir anlayışla inşa edilen merkezler, personelin sosyal faaliyetleri dahil her türlü ihtiyacını en iyi şekilde değerlendirebileceği imkanlara sahip.

-RADYANT ISITMA SİSTEMİ-

Yeni inşa edilen 4 İtfaiye merkezinde araçlarının bulunduğu garajlarda modern teknolojik özelliklere sahip Radyant ısıtma sistemi kuruldu. İtfaiye araçlarının aşırı soğuktan olumsuz etkilenmesini engellemek ve her an göreve hazır durumda bulunmasını sağlamak için tesis edilen Radyant Isıtma Sistemi, itfaiyecilerin çalışma ortamına da konfor oluşturuyor.

Doğalgazla çalışan Radyant Isıtma Sistemi, garajın her noktasında eşit miktarda bir sıcaklık sağlıyor, garaj kapısının açık olması durumunda bile ısıdaki homojenlik bozulmuyor. Garaj içerisindeki egzoz tahliye sistemi ile de gazın içeriye sızması önleniyor.

-ESKİ MERKEZLER YENİLENİYOR-

İtfaiye Dairesi Başkanlığı mevcut İtfaiye merkezlerini de sil baştan yeniliyor. Şu ana kadar Kurtuluş İtfaiye Merkezi, Esat İtfaiye Merkezi, Siteler İtfaiye Merkezi tümüyle yenilenip en modern haliyle hizmete açıldı. Keçiören İtfaiye Merkezi, Altınpark İtfaiye Merkezi, Çayyolu İtfaiye Merkezi ve Çubuk İtfaiye Merkezi'nde de tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 27 itfaiye grubunun, Başkent'in coğrafi yapısı dikkate alınarak, değişik semtlerde çıkması muhtemel yangınlara anında ve etkin müdahalede bulunacak şekilde konuşlandırıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, "Personelimizin yangınla mücadele konusunda teorik bilgi ve pratik deneyimini teknoloji ve günün şartlarına uygun olarak sürekli geliştirirken, İtfaiye merkezlerimizi de personelimize yaşam konforu sağlayacak ve görevlerin en verimli ve etkin şekilde sürdürmelerini fırsat tanıyacak teknoloji ile donatıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sincan Dikmen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title