Haberler

Ankara İtfaiyesi'nin Ocak Ayı Raporu

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre, yılın ilk ayında Ankara’da toplam 464 yangın meydana geldi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre, yılın ilk ayında Ankara'da toplam 464 yangın meydana geldi. İtfaiyenin anında müdahalesi sonucu 456 yangın kısmi hasarla atlatılırken, 8 yangın ağır hasara neden oldu.

Ankara'da Ocak ayı boyunca hava sıcaklığının mevsim normallerinin hayli üzerinde geçmesinin de etkisiyle ot, saman, ekin ve çöplük alanlarında meydana gelen yangın geçen yıllara göre ortalamanın üzerinde oldu. Geçen ay bu bölgelerde 159 yangın olayı gerçekleşti.

Ocak ayı boyunca yaşanan yangınlardan 156'sı konut, özel işyeri ve büroların, 1'i kamu iş yerlerinin bulunduğu binalarda yaşanırken, 56 yangın motorlu araçlarda, 29 yangın fabrika, atölye ve imalathanelerde, 9 yangın odunluk ve kömürlüklerde, 2 yangın ise ormanlık ve fidanlıklarda gerçekleşti. Ayrıca 52 yangında yukarıda sınıflama yapılan alanların haricinde diğer değişik mekanlarda çıktı.

Ay boyunca yaşanan yangınların 185'inin kundaklama sonucu çıktığı belirlendi. Yangınların ana unsurlarından tedbirsizlik ve ihmal sonucu atılan sigara ve kibrit Ocak ayında 111 yangının çıkış nedeni olurken, yangınların 90'ı elektrik kontağından, 35'i baca tutuşması, 25'i ocak, soba, tandır ve kalorifer kazanındaki ateşin etrafa sıçraması, 5 yangın akaryakıt ve parlayıcı maddelerin alev alması, 9 yangın doğal gaz ve tüp parlaması sonucu çıktı. 4 yangın ise diğer değişik nedenlerden meydana geldi.

İTFAİYE OCAK AYINDA 1739 HİZMETE İMZA ATTI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yılın ilk ayında yangınlara müdahale dışında, Ankaralıların çeşitli yardım taleplerini de karşıladı.

Ankara İtfaiyesi Ocak ayında vatandaşlardan gelen 809'u baca temizliği olmak üzere toplam 920 yardım çağrısına cevap verdi.

Ocak ayında Ankaralıların isteği üzerine itfaiye ekipleri 809 binanın baca temizliğini gerçekleştirdi. Aynı ay içerisinde 29 su baskını olayına müdahale eden itfaiye ekipleri, 16 ayrı olayda asansörde mahsur kalanları kurtararak, 9 olayda da kilitli kalan kapıları açarak vatandaşın imdadına yetişti. Söz konusu ay içerisinde itfaiye ekipleri, 20 intihara teşebbüs olayında gerekli tedbiri alarak, intiharın önlenmesi hususundaki çalışmalara aktif olarak katılırken, emniyetin sağlanmasında başrolü oynadı. Ay boyunca değişik ihbarları değerlendirerek tedbir amaçlı 32 karargah çıkışı gerçekleştiren itfaiye ekipleri, ayrıca vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 5 bayrak ipi takma, indirme hizmetiyle de Ankaralılara destek sağladı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na denetim hizmeti kapsamında ay boyunca 795 iş yerinde gerçekleştirdiği denetim sonucu itfaiye uygunluk raporu verilirken, 2 binada asansörün projeye uygunluk yönünde rapor, 3 şikayetlerle ilgili denetim, 2 hususta da vatandaşlara bilgilendirme yönünde denetim gerçekleştirdi.

EĞİTİME ÖZEL ÖNEM

Yangınla mücadele de eğitime önem veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı, Ocak ayında da eğitim faaliyetlerine devam etti. Ay boyunca 5 okulda gerçekleştirdiği eğitim ve tatbikatta, 967 öğrenciyi yangınla mücadele konusunda bilgilendirdi. Ayrıca düzenlediği 12 konferansla 778 vatandaşımıza ulaşarak, onlara yangınla mücadelenin püf noktaları hakkında ipuçları verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title