Haberler

Kocaeli Valisi Topaca YHT Hattının Deneme Sürüşüne Katıldı

Güncelleme:

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 25 Temmuz Cuma günü hizmete girmesi beklenen Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının deneme sürüşüne katıldı

YHT test sürüşünün ardından gazetecilere açıklama yapan Topaca,  bu projesinin ülke açısından son dönemde yapılan en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

Konya-Ankara-Eskişehir YHT hattının ardından cuma günü Pendik'te yapılacak törenle İstanbul-Ankara güzergahının da çalışmaya başlayacağını anlatan Topaca, söz konusu hattın Anadolu'ya açılan kapı konumundaki Kocaeli'yi çok ilgilendirdiğini kaydetti.

Topaca, hattın İstanbul istikametine doğru ildeki trafiği önemli oranda rahatlatacağını dile getirerek, "Hızlı trenin özellikle bayram öncesi hizmete girmiş olması, bayram trafiğini kısmen de olsa rahatlatacaktır" dedi.

Bir gazetecinin CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın "hattın güvenli olmadığı ve aceleye getirildiği" şeklinde iddialarını sorması üzerine Topaca, şöyle konuştu:

"Ben o güvenlik tartışmasının bir tarafı olmak istemem. Türkiye Cumhuriyeti hızlı treni yeni işletmiyor. Aşağı yukarı 4-5 yıldır Ankara-Konya hattı çalışıyor. Bizim devletimiz, bizim mühendislerimiz yeterli tecrübeye sahiptir. Bu test sürüşleri de aşağı yukarı 3 aydır devam ediyor. Devletimiz böyle bir riski almaz. Öyle birşey olsa açılışı ertelenir. Biz gittik geldik. Tabi kazayı kimse arzu etmez. Ben öyle bir riski şuan itibariyle görmüyorum. Tren yolları kaza riskinin en az olduğu ulaşım imkanlarından biridir."

Topaca, burada gerekli çalışmaların yapıldığına vurgu yaparak, "Güvenlik bariyerleri yol boyu çekilmiş ama kaza ihtimali her ulaşımda söz konusudur, önemli olan bunu minimize etmektir. Burada alınan tedbirlerle bunun minimize edildiğini inşallah o tür birşeyle de karşılaşmayacağımızı umuyorum. O tedbirler alınmadan da seferler başlatılmaz. Devletin böyle bir şeyi tedbirleri almadan yapmasını düşünmek de bence çok doğru birşey değil" ifadesini kullandı.

"Banliyö seferleri eylülde başlıyor"

Son dönemde hızlı trenin hizmete sokulmasına yoğunlaşıldığı için banliyö seferlerinin eylül ayının ortalarına doğru başlayacağını belirten Topaca, bunun da özellikle üniversiteye devam eden öğrenciler açısından önemli kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

Topaca, banliyö hattında daha önce kullanılan vagonların konforunun, hızlı tren konforuna yaklaştırılmaya çalıştırıldığını ifade ederek, orada da bir iyileştirme olacağını anlattı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title