Haberler

Ankara-İstanbul Yht Hattı Açılışı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan: (3) "İsrail'in Gazze'ye başlattığı barbarca katliam tüm hızıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " İsrail'in Gazze'ye başlattığı barbarca katliam tüm hızıyla devam ediyor. Birleşmiş Milletler katliama karşı sessiz, hatta İsrail'in şımarıklığına destek veriyor" dedi.

Erdoğan, Ankara- İstanbul YHT hattı açılışında yaptığı konuşmada, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yaptıklarını belirterek, köprünün dört gidiş ve gelişi olduğunu, ortasından da tren geçeceğini anlattı.

Boğazın altından Avrasya Tüneli'ni de yaptıklarına değinen Başbakan Erdoğan, tünelin 2 tüpten oluştuğunu ve otomobillerin geçeceğini belirterek, 2015 yılının sonuna kadar bitirileceğini bildirdi.

Erdoğan, azim ve gayretlerinin çok farklı olduğunu vurgulayarak, "Bunların, böyle bir dertleri yok. Bunlar bu ülkede iktidar oldular ama başaramadılar" dedi. En son MHP'nin DSP ile koalisyonda olduklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, "5 yıllığına gelmişlerdi üç buçuk yıl kaldı, kaçıp gitti. Kalamadı, niye, Gölcük depreminin altında bitti. Düzce depreminin altında bitti, Sakarya depreminin altında bitti, Orada yok oldular. Biz de deprem gördük, Simav depremini yaşadık, Bingöl depremini yaşadık, Van depremini yaşadık. Bir yılda yeni şehirler kurduk. Şimdi bunlar Pensilvanya ile işbirliğindeler, onunla ortak hareket ediyorlar. Türkiye'yi durdurmanın, yavaşlatmanın, engellemenin içine giriyorlar" ifadelerini kullandı.

-"Türkiye'yi kara trene mahkum eden zihniyet"

"Bu zihniyet, bugünkü hızlı tren hatlarına sabotaj düzenleyen zihniyettir" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zihniyet, ülkenin büyük sevinciyle sevinemeyen, bu sevince kulp takmaya çalışan zihniyettir. Bu zihniyet, Türkiye'yi kara trene mahkum eden zihniyettir. Onlar eski Türkiye'yi geri getirmek istiyorlar. Onlar, o eski koalisyon günlerine, kriz günlerine, gerilim günlerine, yasak, yoksulluk ve yolsuzluk günlerine Türkiye'yi geri götürmek istiyorlar. Biz ise 12 yıl boyunca yaptıklarımızla yenilerini eklemek ve bu yolculuğa çok daha güçlenerek çıkmak istiyoruz. Daha fazla hızlı tren hattı, daha fazla yol, okul, üniversite, konut, baraj yapmak için bu yola çıktık. 10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye sandıkta milletin huzuruna çıkacak. Kimin hangi partiden olduğu, kimin hangi partiye gönül verdiği hiç önemli değil. Bu seçimde, partileri bir kenara bırakacak ya eski Türkiye'nin monşer adaylarına ya da yeni Türkiye'nin milletin adayına oy vermenizi bekliyorum, kutuplaştıranlara değil korkutanlara değil. Bakıyorsunuz işleri, güçleri korkutmak."

Erdoğan, HDP ve cumhurbaşkanı adayının güneydoğuda, doğuda normal seçimlerde olduğu gibi vatandaşı tehdit ettiklerini dile getirdi. Tehditle bu işin olmayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi İsrail'e nöbetçi ülke yapmak isteyenlere değil inşallah tam bağımsız Türkiye'nin adayına destek olacağınıza inanıyorum. Biz eğer seçilirsek 77 milyonu bir ve beraber kucaklamaya devam edeceğiz. Türkiye'yi çok daha ileri seviyelere, çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız" diye konuştu.

-"Şu an insani yardımı ulaştırmada zorlanıyoruz"

Bir önemli hususu daha vurgulamak istediğinin altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

"İsrail'in Gazze'de başlattığı barbarca katliam tüm hızıyla devam ediyor. Birleşmiş Milletler, katliama karşı sessiz hatta İsrail'in şımarıklığına destek veriyor. Dünyadaki birçok devlet, bu zulüm karşısında susuyor. Şehit olan 150'ye yakın yavrunun o bedenlerini gördünüz değil mi? O annelerin feryadını, şehit olan annelerin halini görüyorsunuz değil mi? Şu anda 750- 800'e varan şehit Gazze'de. Biz, şu anda insani yardımı ulaştırmada bile zorlanıyoruz. İlaç göndereceğiz, gıda göndereceğiz onu bile engellemenin gayreti içerisindeler. Er veya geç ulaşacağız. Hastaları oradan Türkiye'ye getirmek istiyoruz, bunu engelliyorlar, yaralıları getirmek istiyoruz engelliyorlar. Bizim de yaptığımız bu konuşmalar bu beyefendileri rahatsız ediyor. İçeride, dışarıda birileri bundan rahatsız oluyor.

Dışarıda sözlerimizi çarpıtarak, bizi antisemitist gibi göstermeye çalışarak ahlaksızca bir kampanya yürütüyorlar. Dünyada antisemitizmin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden belki de ilk başbakanım ve bunu söyledikten sonra İslamofobi konusunda onların da İslamofobi'nin bir insanlık suçu olarak ilan etmelerini istedim. Varşova'da yapılan bir uluslararası toplantıda son anda bunu kayda geçirdik ama Avrupa dürüst davranmadı, samimi davranmadı. Aynı şekilde İslamofobi'yi bir insanlık suçu olarak ifade edemediler, biz etmeye devam ediyoruz, isteseler de istemeseler de etmeye devam edeceğiz, nerede olursa olsun bunu seslendirmeye devam edeceğiz. İçeride de bunların yandaşları var. CHP, MHP, HDP, Pensilvanya, malum medya İsrail'in işini kolaylaştırmak için her türlü çirkinliği yapıyorlar. Ahlaksızca iftiralardan, yalanlardan hiçbir zaman geri durmuyorlar. Gündemi Gazze'den alıp başka yönlere şimdi başka yerlere çekmek istiyorlar. Bizi güya oyalayıp Gazze için susmamızı istiyorlar. Maalesef bunun için de Türkmen kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Ey CHP-MHP sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var? Türkmen kardeşlerimize her türlü maddi, manevi yardımı yapan biziz."

-"Ben emredersem ne olacak?"

Başbakan Erdoğan, Adana'da MİT'in tırlarını durdurmak suretiyle arayanların Pensilvanya'nın temsilcileri olduğuna dikkati çekti.

"MİT'in tırlarını arayamazsın" diyen Erdoğan, "Yasal olarak bu mümkün değil ama onlar müşterek bir operasyonla bunu yapacak kadar ihanet içerisine girdiler. Geçen gün Cumhuriyet gazetesi diyor ki, 'Başbakan'ın emri ile durduruldu'. Gerçi burada benim emrim yoktu ama ben emredersem ne olacak? MİT'in tırını sen durduramazsın, arayamazsın, buna yetkin yok. Bunlar Türkmenler'e insani yardım götürüyorlardı. Önünü kesenler belli, ne MHP konuştu, ne CHP konuştu, ne diğerleri konuştu. Aynı şekilde Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz devamlı desteklerini yapıyoruz. Bu konuda onlar bütün gerçekleri biliyor, onlar bunu yaşıyorlar, her alanda yapıyoruz ve bu yardımları yapmaya devam edeceğiz. Eğer bunlar Türkmenler'i dert edinseydiler, sorumsuzca açıklamalar yapıp, Türkmenler'in şartlarını daha zorlaştırmazlardı. Üç oy için şu anda Türkmen kardeşlerimizin Uygur Türkü kardeşlerimizin güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Bizim Türkmen kardeşlerimiz için ne yaptığımızı gerçekten öğrenmek istiyorlarsa gitsinler Irak'ın, Suriye'nin Türkmenler'ine sorsunlar, soramazlar" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Kırım'daki Tatarlar'ın yanında kendilerinin olduğunu, Kırım'daki camileri, okulları yaptıklarını, tarihi eserleri yenilediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ama bunlar, utanmadan sıkılmadan bizim oralara ulaşmadığımızı söylüyorlar. 12 yıl önce bunlar Kırım'a ulaştılar mı? Bunların derdi Türkmenler değil. Dünyanın neresinde Müslüman, Türk, mazlum, mağdur hangi dinden olursa olsun varsa biz oradayız. Bunların dertleri İsrail'e dalkavuk olmak. Eğer dertleri Türkmenler olsa bu kadar sorumsuz, pervasız, ahlaksız davranmazlardı. Adayları 'Gazze'yi bırak, Rabia'yı bırak Türkmenler'e bak' diyor. Bir ay içerisinde nasıl da Kılıçdaroğlu'nun dümen suyuna girmiş, ne kadar çabuk girmiş; ben bu kadar kabiliyetli olduğunu zannetmiyordum. Bir ay içinde babasını, bu ülkeden kovan CHP, şimdi onun safına girdi, açıklama yapıyor Kılıçdaroğlu, 'Bu toprakların evladı' diyor. Hangi bu toprakların? Kahire'de doğmuş, 30 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz, burada doğduk, burada büyüdük, burada çalışıyoruz."

-"Bizim için Gazze milli meseledir"

Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, "CHP Genel Müdürü gibi takiyeci, yalancı, müfteri bir yapıyla Arap kardeşlerimize maalesef bir ırkçı görüntü vermeye başladığını" belirterek, "Şimdi gidin bu monşere sorun, Türkmen nedir, nerelerde yaşar, sorunları nedir diye sorun, inanın bilmez. Çünkü öyle bir derdi yok. Onların sofralarında oturup, onlarla beraber kalkmamış, yememiş, içmemiş" diye konuştu.

"Bizim için Gazze milli meseledir, insanı meseledir ve sonuna kadar yanlarında olacağız, her türlü desteği vereceğiz" diyen Başbakan Erdoğan, bu sabah Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu görüşmelerde bulunması için yurt dışına gönderdiğini, daha önce de özel temsilcisini gönderdiğini söyledi.

Erdoğan, "Sürekli şu anda bu ateşkesi nasıl sağlayacağız, nasıl ideal bir noktaya getireceğiz, onun mücadelesi içerisindeyiz. Biz, ırkçılık yapmayacağız, hiçbir zaman yapmadık. Hem Gazze hem Rabia hem de Suriye, Irak demeye devam edeceğiz. Libya demeye devam edeceğiz, Patani demeye devam edeceğiz, Myanmar demeye devam edeceğiz. Nerede bir zulüm varsa mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz. Allah'ın izniyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyanın tüm mazlumlarına, özellikle de soydaşlarımıza, akrabalarımıza ulaşmaya, onlara el uzatmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, bugün Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılışıyla büyük bir gurur yaşadıklarını vurgulayarak, "Bize bu muhteşem anı yaşattığı için Rabbime bir kez daha hamd ediyorum, milletimize bize destek verdiği, hayır dualarını esirgemediği için... Kendilerine hizmetkar olmaya inşallah seçilmemiz halinde cumhurbaşkanı olarak devam edeceğiz" diye konuştu.

Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan başta olmak üzere TCDD Genel Müdürlüğüne, emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, "Rabbim hızlı trenin yolunu açık eylesin, Rabbim tüm yolcuları ve çalışanları kazalardan muhafaza eylesin. Hızlı trenEskişehir'e hayırlı olsun, Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Biz, bu büyük gurur anını yaşarken Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Libya'da zulüm gören kardeşlerimize de Rabbim bayramı bayram gibi yaşatsın, onlara da ferahlık nasip etsin diyorum" ifadelerini kullandı.

Hızlı trenle Bilecik'e, ardından da İstanbul'a gideceklerini belirten Erdoğan, vatandaşlardan 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminde mutlaka oy kullanmalarını isteyerek, "10 Ağustos'ta sandığa gidin, yeni Türkiye'nin harcına katkıda bulunun" dedi.

Türk bayrakları ve Erdoğan bayraklarının yanı sıra Filistin bayraklarının da görüldüğü alanda vatandaşlar sık sık "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.

Halka hitabın gerçekleştirileceği alanda "Sayın Başbakanımız desteğinizle ilk milli hızlı treni TÜLOMSAŞ'ta üreteceğiz", "Sen Bu Milletin Kabul Olmuş Duasısın Usta", "Müslümanlar Birleşin", "Yürüyeceksin Gençlik Yürüyecek Arkandan" şeklinde pankartlar dikkat çekti.

Alanda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım ile milletvekilleri de hazır bulundu.

- Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul İsrail Gazze Yerel Haberler

title