Haberler

Ankara İş Dünyasından Teröre Ortak Tepki

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, uluslararası camiayı terör karşısında samimi davranmaya ve birlik olmaya davet ederek, "Ankara iş dünyası olarak başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, uluslararası camiayı terör karşısında samimi davranmaya ve birlik olmaya davet ederek, "Ankara iş dünyası olarak başta Pkk, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz. Devletimiz elbette bu hainlerden hesabını soracak." dedi.

ATO, Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi başkanları, İstanbul'da gerçekleştiriyen terör saldırısını kınamak amacıyla ATO Konferans Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Baran, heyet adına yaptığı konuşmasında, Ankara iş dünyasını temsil eden meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri olarak bir araya geldiklerini dile getirdi.

İstanbul'da milletin huzurunu, birliğini ve bütünlüğünü hedef alan terör saldırısı yaşandığını hatırlatan Baran, "Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Pkk, DEAŞ, FETÖ gibi çeşitli maşa ve kukla terör örgütleriyle ülkemiz üzerinde kirli bir oyun oynanıyor. Gerek terör saldırıları, gerek darbe kalkışması, gerekse ekonomik oyunlarla sürekli önümüz kesilmeye çalışılıyor, ülkemizin istikrarı ve huzuru bozulmak isteniyor. Ama başaramıyorlar, başaramadıkça da vahşileşiyorlar." diye konuştu.

Söz konusu tuzakları boşa çıkarmak, birlik ve beraberliğe sahip çıkmak, "teröre karşı tek ses, tek yürek olduk" demek için bir araya geldiklerini belirten Baran, "Bu kirli mihraklara en sert tokadı 15 Temmuz hain darbe girişiminde, canı pahasına destanlara namzet bir mücadele veren necip milletimiz atmıştı. Şer odakları bilmelidir ki dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları ve senaryoları boşa çıkaracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Terörden, krizden ve kaostan beslenenlerin her zaman hüsrana uğrayacağını vurgulayan Baran, terörün dili, dini ve ırkı olmadığını, tek hedefinin ise insanlık olduğunu söyledi.

Baran, söz konusu terör saldırısının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde ve İslam dünyası için çok önemli olan Mevlit Kandili'nin arifesinde yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir kez daha gördük ki terör örgütleri için hiçbir insani değerin, hiçbir kutsalın kıymeti yoktur. Bildikleri tek dil kahpeliktir. İşte o yüzden ülkemize yapılan bu hain saldırı tüm insanlığa yönelik bir saldırıdır. Bu şartlar altında bile bazı ülkelerin PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle aralarına mesafe koymamasını anlamak mümkün değildir. Bu tavrı alamayanların ne demokrasi, ne hukuk, ne de insan hakları konusunda söyleyecek sözü olamaz. Bugün ülkemize düşen bu ateşin ve yaşanan bu acının, yarın herhangi bir ülkede yaşanmayacağının garantisini kimse veremez.

Bu vesile ile tüm uluslararası camiayı, kurum ve kuruluşları dünyayı saran bu terör belası karşısında samimi davranmaya ve birlik olmaya davet ediyoruz. Ankara iş dünyası olarak başta PKK, DEAŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanları da lanetliyoruz. Devletimiz elbette bu hainlerden hesabını soracaktır. Milletimiz de güçlü duruşu ile her zaman devletinin yanında olacaktır."

"Teröre karşı tek ses, tek yürek olacağız"

Ankara iş dünyası kuruluşları olarak terörle mücadelede devleti sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Baran, ülke üzerinde oynanan her türlü oyunu bozacaklarını dile getirdi.

Teröre karşı tek ses, tek yürek olacaklarını vurgulayan Baran, "Bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış bizler için, bu memleket ilelebet vatanımız olarak kalacaktır. Kararlılıkla, birliğimize ve beraberliğimize daha fazla sahip çıkacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Ankara Ticaret Odası Ankara Sanayi Odası PKK Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title