Haberler

Ankara: Hidromek, Türkiye'nin Gururu

Ankara Sanayi Odası (Aso) 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (Osb) Ürettiği İş Makinelerini 4 Kıtada 40 Ülkeye İhraç Eden Hidromek Ltd. Şti.'nin Ankara'daki İhracatçı Kuruluşlar Arasında Birinci Sırada Yer Aldığı Bildirildi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ürettiği iş makinelerini 4 kıtada 40 ülkeye ihraç eden Hidromek Ltd. Şti.'nin Ankara'daki ihracatçı kuruluşlar arasında birinci sırada yer aldığı bildirildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, STSO Meclis üyeleriyle birlikte Hidromek'i ziyaret etti. Şirket hakkında Hidromek Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt'tan bilgi alan Sakoğlu, "Ülkemizin ihracat yapan Hidromek gibi sanayi kuruluşlarına ihtiyacı var" dedi.

Hidromek firmasının 1978 yılında iş makinesi sektörüne ilk adımını attığını belirten Bozkurt, kuruluşundan bugüne kadar sürekli yatırımlar yaparak, iş makineleri üretim sektöründe ciddi anlamda söz sahibi olduklarını dile getirdi. Bozkurt, en son üretim teknolojilerini kullanarak, estetik, ergonomik ve dünya standartlarında performansa sahip iş makineleri üreten bir firma konumuna geldiklerine dikkat çekti. Bozkurt, "Bunun için de Ankara, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Bursa, Elazığ, Tarsus, Antalya, Samsun, Kayseri ve Trabzon'da olmak üzere toplam 11 bölge müdürlüğü var. Ülke geneline yayılmış 59 yetkili servisten başka, büyük illerdeki servis istasyonlarına ve bölge müdürlüklerine bağlı olarak çalışan gezici servis araçlarıyla müşterilere anında satış sonrası hizmet sunuyor. 850 çalışanıyla tam müşteri memnuniyetini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İlk makine ihracatına 1999 yılında Tunus'la başladıklarını ve bugün itibariyle Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Ortadoğu'da 40'ı aşkın ülkeye ihracat yapan bir firma konumuna geldiklerine işaret eden Bozkurt, "İhracat pazarları arasında Bulgaristan, İspanya, Cezayir, Portekiz, Fransa, Macaristan, Romanya, Polonya, Rusya, Suriye, İran, BAE, İsrail, Tunus, Fas, Sudan ve Pakistan önemli yer tutmaktadır. Amerika pazarı içinse hazırlıklarımız sürüyor. Global bir pazar oluşturmak için ihracat yaptığımız ülke sayısını her geçen yıl artırmayı amaçlıyoruz. 2 bin 500 adet kapasitedeki üretimimizin yüzde 60'ı yurtiçinde, yüzde 40'ıysa yurtdışında satılmaktadır. Her yıl bir önceki yıldan 2 kat daha fazla planlanan ihracat hedeflerimizin gerçekleşmesiyle, üretim kapasitemizi 2006 yılında 4 bin adete çıkardık. İlerleyen yıllarda toplam üretimimizin yüzde 30'unun yurtiçine, yüzde 70'inin ise yurtdışına satılmasını öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Şirket vizyonlarını, "İş ve inşaat makineleri sanayi sektöründe küresel rekabet içinde yer alan, geliştirdiği teknoloji ve yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunduğu ürünlerle tüketicilerin dünya markalarına alternatif olarak gördüğü ve tercih ettiği bir marka ve üretici olmak" şeklinde tanımlayan Bozkurt, uluslararası alanda gösterdikleri başarıyla şimdiden bu vizyon doğrultusunda önemli bir yol kat ettiklerini vurguladı.

Tam müşteri memnuniyetinin sağlanmasına yönelik önemli yatırımlar yapan Hidromek, en son 2005 yılında piyasaya sürdüğü Energy serisi yükleyici-kazıcı iş makineleriyle kullanıcıların ciddi anlamda dikkatini çekti ve büyük bir talep gördü. Hidromek, Ar-Ge çalışmalarına yaptığı büyük yatırımların yanı sıra tüm üretim tesislerini en ileri teknolojik tezgahlarla donatarak, üretim hattını daha da güçlendirdi. Özellikle bilgisayar kontrollü kesim tezgahları, kaynak robotları ve özel amaçlı işleme tezgahlarına yatırım yaparak üretim teknolojisini en üst seviyeye taşıdı. 5 ayrı noktada toplam 180 bin metrekare arazi üzerinde kurulu üretim tesislerinde kendi teknolojisiyle makine üretimi yapan firmanın müşterilerine daha çabuk hizmet verebilmek amacıyla lokal birimlere önem verdiği kaydedildi. Temel tasarım ilkesi, önceki modellerdeki gibi kullanıcıya yüksek performans, kullanım rahatlığı, sağlamlık, düşük bakım ve işletme maliyeti sunmak olan Hidromek'in 30 ton klasmanında yeni ekskavatörü HMK 300LC modeli de pazara sunuldu. Lastikli HMK 200W, paletli HMK 220LC ve yeni HMK 300LC modellerinin ürün yelpazesine eklenmesiyle firma, ekskavatör pazarının en fazla rağbet gören segmentine hitap eder hale geldi.

Hidromek, çeşitli kurumlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu Türkiye'nin ilk 500 firması arasında 287'nci sırada ve atılım yapan ilk 5 firma içinde 3'üncü sırada bulunuyor. Ankara Sanayi Odası'nca yapılan değerlendirmede Ankara'daki ihracatçı firmalar arasında Hidromek birinci sırada yer alarak örnek gösteriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title